Σάββατο, 05 Ιανουάριος 2019 11:18

Στην Καλαμάτα για προετοιμασία μέλη της εθνικής ομάδας στίβου

Γράφτηκε από τον

Πρωτοχρονιά στην Καλαμάτα έκαναν μέλη της εθνικής ομάδας στίβου, καθώς για μία ακόμα χρονιά σπουδαίοι Ελληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες επέλεξαν τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για προετοιμασία.

Ο λόγος για την Γκλόρια Πριβιλέτζιο, Νικολέτα Κυνατίδου, Ευαγγελία Ζυγόρη, Ανθή Κυριακοπούλου, Αναστασία Καρακατσάνη και Θάνο Καλάκο, οι οποίοι βρέθηκαν στην πόλη για προπονήσεις από τις 27 Δεκεμβρίου και αναχωρούν σήμερα. Η “Ε” τους συνάντησε χθες στο ξενοδοχείο “Elite” στο διάλειμμα των προπονήσεων.

Να σημειωθεί ότι όλοι ανήκουν στον Γ.Σ. Γλυφάδας και έχουν συμμετάσχει στα “Παπαφλέσσεια”, εκτός από την Πριβιλέτζιο, που γνωρίζει όμως καλά την Καλαμάτα, καθώς είναι σταθμός της προετοιμασίας της, όπως και των υπόλοιπων συναθλητών της. Το κλίμα και η άριστη φιλοξενία είναι οι λόγοι που η αλλαγή του χρόνου τους βρήκε και φέτος σε μεσσηνιακό έδαφος, έτοιμους για νέες προκλήσεις.

Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, 30 ετών μαραθωνοδρόμος ετοιμάζεται για τον μαραθώνιο στο Ρότερνταμ που θα γίνει τον Απρίλιο, με σκοπό όπως λέει να πιάσει το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η Πριβιλέτζιο έχει κάνει 2 ώρες 38 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Βερολίνο και το όριο των 2 ωρών και 37 λεπτών είναι εφικτός στόχος.

“Θέλει επιμονή, πολύ πειθαρχία, προπόνηση, θέληση, πίστη και επικέντρωση στο στόχο”, λέει η ίδια που προπονείται καθημερινά πρωί και απόγευμα ώστε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός μαραθωνίου. Η Νικολέτα Κυνατίδου είναι η μικρότερη της... παρέας που βρέθηκε στην Καλαμάτα (19 ετών) και η επιδίωξή μέσα στο 2019 είναι να πιάσει το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών. Η Κυνατίδου θέλει επίσης να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις στα 800 και 1500 μέτρα.

Η 26χρονη Ευαγγελία Ζυγόρη συμμετείχε πέρυσι με την εθνική 4Χ400 στους πανευρωπαϊκούς στο Βερολίνο. Για το νέο έτος, στόχος είναι να κάνει ένα μεγάλο ατομικό ρεκόρ στα 400 μέτρα και να βρεθεί ξανά στο πανευρωπαϊκό εθνικών ομάδων και στους αγώνες με την εθνική. Η Ζυγόρη προετοιμάζεται και για το πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που θα γίνει 9 και 10 Φεβρουαρίου.

Η Ανθή Κυριακοπούλου, 25 ετών αθλήτρια στα 1500 και 800 μέτρα, θέλει να ξεχωρίσει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, αλλά και να συμμετέχει με την εθνική στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων.

Για τον 21χρονο Θάνο Καλάκο που τρέχει στα 800 και 1500 μέτρα, ο μεγάλος στόχος είναι το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών τον Ιούλιο στη Σουηδία. Το 2019 έχει γενικότερα πολλές προκλήσεις για τον Καλάκο, ενώ το μεγάλο όνειρο δεν είναι άλλο από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Η Αναστασία Καρακατσάνη, που επίσης προετοιμάστηκε τις προηγούμενες μέρες στην Καλαμάτα είναι 26 ετών και θέλει να διακριθεί ξανά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στα 5 και στα 10.000 μέτρα, να συμμετάσχει με την εθνική στους πανευρωπαϊκούς αγώνες και να πιάσει το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.