Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 16:05

Στις 20 Απριλίου ο 19ος αγώνας δρόμου της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Στις 20 Απριλίου ο 19ος αγώνας δρόμου της Καλαμάτας

Το Σάββατο 20 Απριλίου θα διεξαχθεί ο 19ος αγώνας δρόμου της Καλαμάτας, που θα είναι αφιερωμένος στο Σύλλογο Τυφλών Καλαμάτας, στον οποίο θα δοθεί μέρος των εσόδων.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας μαζί με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων, ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Να σημειωθεί ότι τον εν λόγω αγώνα υποστηρίζουν οι: Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ, Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, ΚΕΘΕΑ Κύτταρο και ο Σύλλογος Εθελοντών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο αγώνας δρόμου των 10 χιλιομέτρων θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ., ενώ μισή ώρα νωρίτερα θα δοθεί η εκκίνηση για το δυναμικό βάδισμα 10χλμ. Ακόμα θα γίνει και αγώνας 1,5χλμ που απευθύνεται σε παιδιά και γονείς και θα ξεκινήσει στις 6.35 μ.μ. Αφετηρία και τερματισμός είναι η κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Στα αξιοσημείωτα ότι τα 8 από τα 10 χιλιόμετρα είναι δίπλα στην παραλία. Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα δυναμικού δαδίσματος 10 χλμ. έχουν όσοι είναι γεννημένοι από το 2007 και νωρίτερα( ≥12 ετών).. Στον αγώνα δρόμου 10 χλμ δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι, έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους γεννημένοι το 2001 ή και νωρίτερα (≥18 ετών) - για μικρότερους απαιτείται υπεύθυνη δήλωση γονέα (παραλαβή από τη Γραμματεία).

Οι εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση (www.sdym.gr) θα γίνονται δεκτές έως την Πέμπτη 18 Απριλίου. Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα του 1.5 χλμ. είναι ελεύθερη χωρίς επιβάρυνση.

Θα βραβευτούν οι 6 πρώτες νικήτριες και οι 6 πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης του αγώνα των 10 χλμ.