Τρίτη, 15 Ιανουάριος 2019 17:47

Καραλής: "Ανυπομονώ να μπω και πάλι στον αγωνιστικό χώρο"

Γράφτηκε από τον
Καραλής: "Ανυπομονώ να μπω και πάλι στον αγωνιστικό χώρο"

Ο Εμμανουήλ Καραλής δήλωσε ανυπόμονος για την επιστροφή του στους αγώνες του επί κοντώ μετά τον τραυματισμό του στους προσαγωγούς.

Δέκα μήνες από την τελευταία του εμφάνιση στους αγωνιστικούς χώρους, ο Εμμανουήλ Καραλής είναι έτοιμος να επιστρέψει και πάλι στη δράση. Ο νεαρός άλτης του επί κοντώ, τις προσπάθειες του οποίου στηρίζει η Stoiximan, έχει αφήσει πίσω του τον τραυματισμό, που τον κράτησε μακριά από τους αγώνες της θερινής σεζόν και έχει ήδη κάνει τα σχέδια του για το 2019.

Η αρχή θα γίνει το Σάββατο (19/1) στους Μεσογειακούς Αγώνες Κ23, στο Μιραμάς της Γαλλίας και η συνέχεια θα δοθεί και πάλι επί γαλλικού εδάφους, στις 27 Ιανουαρίου στο μίτινγκ του Παρισιού, που είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης.

"Εχω λίγο άγχος, αλλά θεωρώ πως είναι δημιουργικό. Είναι ο πρώτος μου αγώνας μετά το διάστημα απουσίας μου, λόγω του τραυματισμού και δεν έχω μεγάλες προσδοκίες. Αυτό που με ενδιαφέρει πρώτα απ΄όλα είναι να βρεθώ και πάλι στον αγωνιστικό χώρο, η αλήθεια είναι πως ανυπομονώ να βρεθώ στο στάδιο και να κοιτάξω τον πήχη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Παράλληλα θα έχω την ιδανική ευκαιρία να εφαρμόσω ορισμένες αλλαγές που κάναμε αυτό το διάστημα στην προπόνηση, υπό την επίβλεψη του Βιτάλι Πετρόφ", σχολίασε ο Εμμανουήλ Καραλής για το ντεμπούτο του στη σεζόν.

Ο 20χρονος εδώ και δέκα ημέρες πραγματοποιεί κοινή προετοιμασία με τον σπουδαίο τεχνικό Βιτάλι Πετρόφ, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα αποκλειστικά για το γκρουπ του ομοσπονδιακού τεχνικού, Ανδρέα Τσώνη. Ο Ουκρανός θα παραμείνει στην Ελλάδα έως τις 24 Ιανουαρίου και στο διάστημα αυτό ο Εμμανουήλ Καραλής θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει πολλά κομμάτια της τεχνικής του.

Ο Καραλής έχει ως στόχο της σεζόν τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης (1-3/3) και για να συμβεί αυτό απαιτείται να πετύχει επίδοση καλύτερη από το 5,65 μ., που είναι το όριο συμμετοχής. Ο αθλητής έχει ατομικό ρεκόρ 5,80 μ. από τις 4 Μαρτίου του 2018 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ.

Οι πέντε καλύτερες επιδόσεις στην καριέρα του Καραλή:

5,80 μ. Μπέρμιγχαμ, 4/3/18

5,78 μ. Πειραιάς, 11/2/18

5,71 μ. Πράγα, 13/2/18

5,70 μ. Πειραιάς, 19/2/17

5,65 μ. Γιάμπλονετς, 20/1/18

Πηγή: sport24.gr