Πέμπτη, 17 Ιανουάριος 2019 18:54

Μαθήματα μπριτζ για παιδιά στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Μαθήματα μπριτζ για παιδιά στην Καλαμάτα

Ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας (Ο.Α.Μ.Κ), στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διάδοσης του πνευματικού αθλήματος του μπριτζ, θα δημιουργήσει και φέτος τμήμα εκμάθησης μπριτζ για παιδιά ηλικίας 9-15 ετών.

Η πρώτη συνάντηση γνωριμία, στην οποία και θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες για το τμήμα παίδων έχει οριστεί την Τετάρτη 23/1 και ώρα 18:00 στον ημιώροφο του ξενοδοχείου Pharae Palace.

Η ανακοίνωση του συλλόγου της Καλαμάτας, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Δημήτρης Κατσίποδας και η γενική γραμματέας Κλαίρη – Καλλιόπη Μιχαλοπούλου, αναφέρει: “Το παιχνίδι του μπριτζ για τους μαθητές, είναι σχεδιασμένο ώστε να δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να βελτιώσουν,μέσα στα πλαίσια του παιχνιδιού, την λογική και επαγωγική τους σκέψη. Το μπριτζ είναι ένα εγκεφαλικό παιχνίδι που προσφέρει νοητική άσκηση και βελτιώνει αισθητά την μνήμη και την κρίση των παιδιών.

Η ενασχόληση με σύμβολα και αριθμούς προϋποθέτει εστίαση και αυτοσυγκέντρωση, ενώ η ταυτόχρονη παρουσία τριών άλλων παιχτών στο τραπέζι ενισχύει την αυτοπεποίθηση των παιδιών ενώ παράλληλα ευνοεί την επικοινωνία και την κοινωνικότητα. Επειδή ακριβώς το μπριτζ δεν είναι ατομικό άθλημα, αλλά έχει ως μονάδα το ζευγάρι, καλλιεργεί το πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκατομμύρια παιδιά όλων των ηλικιών σε Ευρώπη και Αμερική ασχολούνται με το μπριτζ από τη σχολική περίοδο της ζωής τους. Σε πολλά σχολεία μάλιστα το μπριτζ είναι μάθημα επιλογής καθώς έχει αποδειχθεί μετά από μελέτες ότι αποτελεί εφόδιο για βελτίωση στην απόδοση των παιδιών σε όλα τα άλλα μαθήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μας στο τηλ. 6974-898944 (Κατσίποδας Δημήτριος ) , μέσω e-mail στο oamkbridge@gmail.com , καθώς και μέσω του site www.oamk.gr και της σελίδας μας στο Facebook « ΟΑΜΚ – Όμιλος Αγωνιστικούς Μπριτζ Καλαμάτας”.

 

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ