Παρασκευή, 18 Ιανουάριος 2019 17:36

Η εθνική ομάδα Γκόλμπολ το Φεβρουάριο στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Γράφτηκε από τον

 

Την εθνική ομάδα ανδρών Γκόλμπολ, θα φιλοξενήσουν τον επόμενο μήνα τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, στα πλαίσια ευαισθητοποίησης των μαθητών/τριών, καθώς και του ευρύτερου κοινού - για τα άτομα με αναπηρίες και γνωριμίας μεπαραολυμπιακά αθλήματα.

Η εθνική Γκόλμπολ, αποτελεί μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) και θα βρεθεί στην Καλαμάτα το διάστημα 13-17 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια παραμονής της εθνικής ομάδας στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, θα γίνουν εκδηλώσεις γνωριμίας με το άθλημα του Γκόλμπολ. Ως μέρος των παραπάνω εκδηλώσεων, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και σε συνεργασία με τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, την εθνική ομάδα ανδρών Γκόλμπολ και την Περιφερειακή Ένωση Νότιας Πελοποννήσου του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, θα διοργανώσουν τέσσερις παρουσιάσεις γνωριμίας με το άθλημα του Γκόλμπολ αποκλειστικά για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου (9 με 10 το πρωί και 11 με 12 το μεσημέρι), και την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου (τις ίδιες ώρες).

Και αγώνας στο Στάδιο

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου θα γίνει αγώνας Γκόλμπολ της εθνικής ομάδας ανδρών στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας (6 – 7.30 μ.μ.) και θα είναι ανοιχτός προς όλο το κοινό. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα γίνει μια σύντομη ομιλία από τον προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών Γκόλμπολ Αντώνη Ανάστο. Παράλληλα θα προβάλλεται βίντεο με το οποίο οι μαθητές και μαθήτριες θα γνωρίσουν το άθλημα του Γκόλμπολ και θα ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τα άτομα με τύφλωση ή μειωμένη όραση.