Σάββατο, 19 Ιανουάριος 2019 19:06

Με 60 αθλητές συμμετείχε ο ΣΔΥΜ στον 6ο Ημιμαραθώνιο Ευρώτα

Γράφτηκε από τον
Με 60 αθλητές συμμετείχε ο ΣΔΥΜ στον 6ο Ημιμαραθώνιο Ευρώτα

 

Πολυπληθή αποστολή αλλά και διακρίσεις είχε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας στον 6ο Ημιμαραθώνιο Ευρώτα που έγινε την περασμένη Κυριακή.

Η διοργάνωση περιελάμβανε και παράλληλους αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων, καθώς και ο αγώνας των 1000 μέτρων για παιδιά, στο Περιστέρι Λακωνίας του Δήμου Ευρώτα.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τους 500 δρομείς από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι απόλαυσαν πραγματικό λαϊκό αγώνας που σε αγκάλιαζε η αγάπη, η φιλοξενία και η ζεστασιά των ντόπιων ανθρώπων του χωριού, αλλά και το μεράκι και η ψυχή των διοργανωτών.

Οι δρομείς του κύριου αγώνα διέσχισαν το μεγαλύτερο μέρος της πεδιάδας του Ευρώτα ανάμεσα από τους απέραντους πορτοκαλεώνες και πέρασαν από οχτώ συνολικά χωριά που ήταν κατά σειρά το Περιστέρι(εκκίνηση), Φιλίσι, Άγιος Γεώργιος, Σκάλα, Λεήμονας, Έλος, Βλαχιώτη, Άγιος Γεώργιος με τερματισμό και πάλι στο Περιστέρι.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας δεν θα μπορούσε να λείψει και από αυτόν τον αγώνα και είχε δυναμική παρουσία με πάνω από 60 δρομείς, οι οποίοι μετακινήθηκαν οργανωμένα από τα γραφεία του συλλόγου με πούλμαν, ενώ πολλοί άλλοι μετακινήθηκαν με δικά τους μεταφορικά μέσα.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αποστολές που πραγματοποιεί ο σύλλογος εκτός Μεσσηνίας και η παρουσία του έκανε ιδιαίτερη αίσθηση, για τη μαζικότητα, την οργάνωση και την αγωνιστική του παρουσία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, τη 2η θέση της γενικής κατάταξης στις γυναίκες, πήρε η Σταυρούλα Μπάκα στον ημιμαραθώνιο, ενώ στο ίδιο αγώνισμα στο βάθρο ανέβηκαν ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ Χρήστος Μπένος και η Σταυρούλα Νικολούδη, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στη κατηγορία τους αντίστοιχα.

Το λάθος που έγινε στο ξεκίνημα των αγώνων, οι αθλητές μπερδεύτηκαν και πήραν λάθος κατεύθυνση για κάποια μέτρα μέχρι που επανήλθαν στη σωστή πορεία της διαδρομής, προκαλώντας κάποιους εκνευρισμούς από τους αθλητές, ενώ από λάθος στην αναστροφή των 5 χιλιομέτρων ήταν η αιτία να ακυρωθεί το μέλος του ΣΔΥΜ Αλέξης Μιχαλάκης, που έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στη 1η θέση στη γενική κατάταξη.

Ο ΣΔΥΜ συνεχάρη τους διοργανωτές για την όμορφη διοργάνωση των αγώνων, στους δρομείς του που διακρίθηκαν και τερμάτισαν επιτυχώς τους ανωτέρω αγώνες, αλλά και στα νέα μέλη του που γράφτηκαν πρόσφατα και έτρεξαν για πρώτη φορά.

Από εκεί και πέρα, σήμερα στις 6 μ.μ. ο ΣΔΥΜ θα κάνει την γενική του συνέλευση στο Comfy Boutique Hotel η οποία θα περιλαμβάνει και εκλογές για νέα διοίκηση.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, θα επαναληφθεί την ίδια μέρα στον ίδιο χώρο στις 19:00 με τα ίδια θέματα ενώ μετρά το τέλος της θα γίνει και η κοπή της πίτας του συλλόγου.