Δευτέρα, 21 Ιανουάριος 2019 16:40

Ετοιμος για τις προκλήσεις του 2019 ο Αίολος Καλαμάτας (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο “ Elite” ο Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Καλαμάτας “Ο Αίολος” έκοψε χθες το μεσημέρι την πίτα του, ενώ παράλληλα βράβευσε το δωρητή του συλλόγου Στάθη Καρέλια και την οικογένεια του για την προσφορά τους, αλλά και τρεις ανθρώπους που βοήθησαν τον Αίολο στα δύσκολα χρόνια.

Ο λόγος για τους Γιώργο Πασχάλη, Πέτρο Κατσιλιέρη και Κώστα Αθανασόπουλο. Ακόμα τιμήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αντώνης Δημητρακόπουλος. Ο Αίολος δεν ξέχασε και τους αθλητές που διακρίθηκαν τη χρονιά που έφυγαν, αλλά και αυτούς που αποφοίτησαν από τη σχολή ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης του συλλόγου.

Η οικογένεια του Αίολου λοιπόν συνεχώς μεγαλώνει και ετοιμάζεται για τις προκλήσεις του 2019, όπου μεταξύ άλλων ο καλαματιανός σύλλογος θα διοργανώσει διεθνές προπονητικό καμπ για σκάφη 420, αλλά και το περιφερειακό πρωτάθλημα optimist νοτιοδυτικής Ελλάδας!

Η πρώτη διοργάνωση θα γίνει το διάστημα 1-8 Φεβρουαρίου και το περιφερειακό από 21 έως 25 Μαρτίου.

Τον επόμενο μήνα θα βρεθούν στην Καλαμάτα αθλητές από Ελβετία, Ιταλία και Αμερική και το Μάρτιο δεκάδες ταλαντούχοι αθλητές της ιστιοπλοΐας. Γεγονός που θα τονώσει και την τοπική οικονομία, ενώ τέτοιες διοργανώσεις βοηθούν και στην προβολή της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης προβλήθηκαν βίντεο με μηνύματα ξένων αθλητών που θα λάβουν μέρος στο διεθνές καμπ του Φεβρουαρίου. Απαντες δήλωσαν ενθουσιασμένοι που θα επισκεφτούν την Καλαμάτα, θα γευτούν το μεσσηνιακό λάδι και θα γνωρίσουν τα αξιοθέατα της περιοχής.

Δηλώσεις και βραβεύσεις

Ο πρόεδρος του Αίολου Χάρης Βγενής αφού έκανε τον απολογισμό του 2018, ευχαρίστησε την ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη που έδειξε με την ανάθεση του περιφερειακού πρωταθλήματος.

Μάλιστα βράβευσε, όπως προαναφέραμε, τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Αντώνη Δημητρακόπουλο, που είπε στα παιδιά να μην εγκαταλείπουν αυτό που αγαπούν. Ο κ. Δημητρακόπουλος από την πλευρά του έδωσε την τιμητική πλακέτα στον Στάθη Καρέλια. Ο κ. Καρέλιας ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε και ζήτησε από το νέο διοικητικό συμβούλιο του Αίολου που θα προκύψει (στις εκλογές του Φεβρουαρίου) να συνεχίσει την πορεία του προηγούμενου.

“Το σημαντικό, πέρα από τις ικανότητες και τις γνώσεις, είναι να είναι παιδαγωγοί, γιατί ο σύλλογος είναι τα παιδιά”, τόνισε ο Στ. Καρέλιας, από τον οποίο ζητήθηκε να βραβεύσει σε το σκάφος “Blue Line” για τις μεγάλες επιτυχίες στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου κόντρα σε μεγαθήρια (όπως είπε ο κ. Βγενής) κατάφερε να διακριθεί και να σηκώσει την ελληνική σημαία.

Τους κ. Πασχάλη, Κατσιλιέρη και Αθανασόπουλο, βράβευσε ο πρώην πρόεδρος του Αίολου Παναγιώτης Δρακόπουλος.

“Θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί δεν μου αρνήθηκαν ποτέ τη βοήθεια και ο σύλλογος τους θυμάται τώρα που δεν μπορούν να βοηθήσουν, γιατί όταν μπορούν, τους θυμούνται όλοι”, σημείωσε ο κ. Δρακόπουλος για τα τιμώμενα πρόσωπα που βοήθησαν τον Αίολο στα πέτρινα όπως είπε χρόνια, όσον αφορά τις υποδομές.

Από εκεί και πέρα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης βράβευσε τους μικρούς ιστιοπλόους Χρήστο Μάλλιο και Τάσο Μάλλιο για τις επιτυχίες τους στα laser και στα optimist, αντίστοιχα. Ο υπολιμενάρχης Νίκος Γιαννουλάτος έδωσε τα διπλώματα στους απόφοιτους της σχολής ιστιοπλοΐας του Αίολου. Επίσης δόθηκαν αναμνηστικά στους αθλητές της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας για την δραστηριότητά τους το 2018 (τα έδωσε ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος) και πιστοποιητικά παρακολούθησης σχολής ανοιχτής θαλάσσης (τα έδωσε ο ναύαρχος εν αποστρατεία Γιώργος Αντωνόπουλος). Την πίτα ευλόγησε ο πατέρας Αλέξιος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Το φλουρί αντιστοιχούσε σ’ έναν πίνακα ζωγραφικής του Σωτήρη Τζιαμουράνη. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Αστρη Μαυρέα.