Πέμπτη, 24 Ιανουάριος 2019 14:46

Στην Καλαμάτα τα ατομικά πρωταθλήματα σκακιού

Γράφτηκε από τον
Στην Καλαμάτα τα ατομικά πρωταθλήματα σκακιού

Στην Καλαμάτα θα διεξαχθούν από αύριο Παρασκευή έως την Κυριακή 27 Γενάρη τα ατομικά πρωταθλήματα σκακιού παίδων – κορασίδων (8, 10, 12, 14 και 16 ετών) της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι αγώνες που τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, θα γίνουν στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου Φαραί Παλάς.

Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση, που ανέλαβε το Σκακιστικό Τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, σε συνεργασία με την ΕΣΣΠΕΠ, καθώς οι πρωταθλητές κάθε κατηγορίας προκρίνονται στα πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα παίδων – κορασίδων,που θα διεξαχθούν τον Ιούλιο.Τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν ως ορίζεται από την προκήρυξη της ΕΣΣΠΕΠ με ελβετικό σύστημα 5 γύρων και χρόνο σκέψης για κάθε παίκτη 90 λεπτά και 30’’ για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει.

Επικεφαλής διαιτητής των αγώνων θα είναι ο διεθνής διαιτητής Αντρέας Κοντοκάνης. Συνεργάτες διαιτητές θα είναι οι Παναγιώτης Μπούρας και Θοδωρής Τσεκούρας και διευθύντρια αγώνων η. Τούλα Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα. Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης και οι άνθρωποι του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, ελπίζουν να συμμετέχουν πολλοί αθλητές απ’ όλη την Πελοπόννησο παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα με τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου. Το Σάββατο θα γίνει ο 2ος γύρος και ο 3ος γύρος (10 το πρωί και 5 το απόγευμα, αντίστοιχα) και την Κυριακή στις 9 το πρωί θα ξεκινήσει ο 4ος γύρος και στις 4 το απόγευμα ο 5ος γύρος, ενώ η τελετή λήξης θα γίνει στις 8 το βράδυ.