Τρίτη, 05 Φεβρουάριος 2019 14:12

Πλήθος κόσμου και βραβεύσεις στην πίτα του Μεσσηνιακού (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, ο Μεσσηνιακός έκοψε την Κυριακή την πίτα του και παράλληλα βράβευσε τους αθλητές που διακρίθηκαν το 2018.

Ηταν μια πετυχημένη εκδήλωση, που διοργάνωσε το πιο ιστορικό τμήμα στίβου της Ελλάδας και στην οποία έγινε ακόμα παρουσίαση του τμήματος και των δραστηριοτήτων του, καθώς και γνωριμία του προπονητικού δυναμικού με το κοινό. Ακόμα ο Μ.Γ.Σ. βράβευσε και τον αθλητικό σύλλογο ΑΜΕΑ Διαφορο-ΖΩ.

Στο ξεκίνημα της ετήσιας αυτής εκδήλωσης, απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Παναγιώτης Στασινόπουλος, ενώ ακολούθησε η ομιλία μελών της προπονητής ομάδας (Θεόδωρος Χάντζος, Μαρία Χρονοπούλου, Ελένη Θεοδωρακοπούλου, Γεωργία Λυκοτραφίτη και Λούης Τσάτουμας), η οποία και καταχειροκροτήθηκε.

Το ίδιο συνέβη και όταν έγινε αναφορά στο προπονητικό έργο των Άρη Τριανταφυλλόπουλου, Ελένης Χαντζή, Γιάννη Καλυβιώτη και Γιάννη Γρίβα. Ανάλογη ήταν η ανταπόκριση των παρευρισκομένων όταν παρουσιάστηκαν οι συνεργάτες του τμήματος, Γιώργος Κανελλόπουλος, Γιάννης Σταυρόπουλος, Ηλίας Ευτυχιάκος, Βαγγέλης Σαραντόπουλος, Γιάννης Ξανθάκης και Σωτήρης Δρακόπουλος.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με την εισήγηση του Δημήτρη Πουλόπουλου, του πρωτεργάτη του μεσσηνιακού στίβου, ο οποίος για τέσσερις δεκαετίες προσφέρει τις υπηρεσίες του στον αθλητισμό.

Στη συνέχεια ο Μεσσηνιακός τίμησε τους αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου για τις επιτυχίες τους το περασμένο έτος. Αναλυτικά βραβεύτηκαν οι: Mαριδήμη Χανδρινού, 1η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα λυκείων στο άλμα σε μήκος, 6η θέση στην παγκόσμια γυμνασιάδα στο Μαρόκο, 7η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων/ κορασίδων, 8η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων/ νεανίδων.

Ηλιάνα Τασιοπούλου, 1η θέση στην σκυταλοδρομία 4Χ80μ, 3η θέση στα 300μ με εμπόδια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων/ παγκορασίδων.

Χριστιάνα Πλατανίτη, 1η θέση στην σκυταλοδρομία 4Χ80μ. 4η θέση στα 300μ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων/ παγκορασιδων.

Μαριλένα Φεράι, 1η θέση στην σκυταλοδρομία 4X80μ, 5η θέση στα 80μ με εμπόδια, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων/ παγκορασίδων.

Νικολέτα Μαχαίρα, 1η θέση στην σκυταλοδρομία 4Χ80μ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων/ παγκορασίδων.

Νίκος Ζαχαρέας, 2η θέση στο άλμα σε μήκος, 4η θέση στα 100μ με εμπόδια, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων/ παγκορασίδων.

Χρήστος Μέτα, 3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Λυκείων στα 400μ με εμπόδια, 5η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων/ νεανίδων.

Κυριάκος Μαγουλιανίτης, 5η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα λυκείων στον ακοντισμό, 6η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων/ κορασίδων.

Γιώργος Κούσκουλας, 8η θέση στο άλμα σε μήκος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων/ κορασίδων.

Ιδιαίτερα τιμητική για το τμήμα, ήταν η παρουσία του πρωταθλητής του τένις με αμαξίδιο Γιώργου Λαζαρίδη, ο οποίος ως εκπρόσωπος του αθλητικού συλλόγου Διαφορο-ΖΩ έκανε ειδική αναφορά στην εποικοδομητική σχέση που έχει τόσο ο ίδιος αλλά και οι αθλητές με τυφλότητα του τμήματος στίβου Διαφορο-ΖΩ, με τον Μεσσηνιακό.

Ο καλαματιανός σύλλογος τίμησε από τον Διαφορο-ΖΩ τους Γιώργο Αγγελή,3ος πανελληνιονίκης στην σφαιροβολία, συμμετοχή στην διεθνή διοργάνωση στίβου “Παπαφλέσσεια”, Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, δρόμος 100μ. συμμετοχή στον τελικό του πανελληνίου πρωταθλήματος και στην διεθνή συνάντηση στίβου “Παπαφλέσσεια” και τη Γεωργία Παπαδέα, συμμετοχή στην διεθνή συνάντηση στίβου “Παπαφλέσσεια”.

Μετά τις βραβεύσεις έγινε η κοπή της πίτας, όπου πολλά παιδιά κέρδισαν αρκετά δώρα από τους χορηγούς. Την εκδήλωση παρουσίασαν η δημοσιογράφος Γεωργία Αναγνωστοπούλου και το μέλος της προπονητικής ομάδας του τμήματος Παναγιώτης Κάβδας.