Τρίτη, 12 Φεβρουάριος 2019 14:57

ΤΕΝΙΣ: “Χρυσή” στην Πάτρα η Ασένοβα του ΟΑΚ

Γράφτηκε από τον

 

Με το χρυσό μετάλλιο επέστρεψε από την Πάτρα η Γκέρη Ασένοβα.

Η αθλήτρια του Ομίλου Αντισφαίρισης Καλαμάτας πήρε την πρώτη θέση στο E3 Open της ΣΤ Ένωσης, που έγινε στην πρωτεύουσα της Αχαΐας. Αυτή ήταν η κορυφαία διάκριση στο εν λόγω τουρνουά τένις, για το καλαματιανό σύλλογο, που εκτός από την πρωτιά της Ασένοβα, είχε πολύ καλά πλασαρίσματα και στις υπόλοιπες κατηγορίες. Κάτι που δείχνει ότι ο ΟΑΚ εδραιώνεται ως σημαντική περιφερειακή δύναμη στον χώρο του τένις.

Η Ασένοβα κατέκτησε την πρωτιά, δείχνοντας ατσαλένια νεύρα τις κρίσιμες στιγμές κόντρα σε αντίπαλες μεγαλύτερες σε ηλικία και ψηλότερα στη κατάταξη. Η Ασένοβα μπήκε στο τουρνουά ως το νούμερο 8 της κατάταξης, αλλά με καταπληκτικές εμφανίσεις έφτασε στην κορυφή, τρία μόλις 24ωρα μετά την 3η θέση που είχε κατακτήσει στο διπλό του Ε2 της Τρίπολης, με παρτενέρ την Μαριάννα Παπακωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, πέρασε bye στον πρώτο γύρο και στην συνέχεια επικράτησε των Τουμπανιάρη (ΟΑ Κορίνθου), Βουδούρη (ΑΕΚ Τρίπολης), Ζούγρα (Ζακυνθινός). Στον ημιτελικό επιβλήθηκε του Νο1 του ταμπλό, Ζηνοβίας Δημοπούλου (ΑΟΑ Πατρών) μετά από μεγάλη μάχη 4-2, 2-4, 8-6 και στον τελικό τα έδωσε όλα απέναντι στην Βασιλική Λαμπροπούλου (ΑΕΚ Τρίπολης) επικρατώντας 6-4, 6-7(5), 10-3.

Θετική εμφάνιση και από τις υπόλοιπες αθλήτριες 

Στα κορίτσια 16 ετών αγωνίστηκε και η 13χρονη Μαριάννα Παπακωνσταντίνου, η οποία όντας καταιγιστική και προσηλωμένη πέρασε τρεις γύρους, νικώντας αντίπαλες επίσης ψηλότερα στη κατάταξη. Έφτασε στην φάση των “8”, όπου απέναντι στο Νο 3 του τουρνουά αδικήθηκε στο μέτρημα σε κρίσιμο σημείο του δεύτερου σετ και τελικά αποκλείστηκε. Ειδάλλως δεν αποκλείεται να βλέπαμε καλαματιανό τελικό.

Καταπληκτική παρουσία είχε στα 12άρια η Βάσια Μιχαλοπούλου, που ήταν μεγάλη έκπληξη των αγώνων.

Η 10χρονη τενίστρια έφτασε στα προημιτελικά όπου έχασε, καθώς σωματικά δεν άντεξε τρίτο ματς την ίδια μέρα. Στον πρώτο γύρο επικράτησε της Παπαγεωργίου (ΑΟΑ Πατρών), στην συνέχεια της Χονδροπούλου (ΟΑ Πετρούπολης) και έμεινε εκτός ημιτελικών απο το Νο 4 της κατάταξης Δανάη Κλαουδάτου (ΑΟ Χρυσός). Στην ίδια κατηγορία η Λήδα Μπλουγουρά έφτασε στην φάση των “16” ενώ η Ηλιάνα Αθανασοπούλου αποκλείστηκε στις “32”.