Τρίτη, 12 Φεβρουάριος 2019 17:28

Πρωτιά Σούμπλη στο πανελλήνιο μπριτζ ζευγών

Γράφτηκε από τον
Πρωτιά Σούμπλη στο πανελλήνιο μπριτζ ζευγών

 

Την πρώτη θέση κατέκτησε ο 15χρονος αθλητής του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας Μιχάλης Σούμπλης στην τελική φάση του 53ου Πανελλήνιου πρωταθλήματος ζευγών που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ.

Συγκεκριμένα ο αθλητής του Καλαματιανού ομίλου έλαβε μέρος στην κατηγορία 1-11 με συμπαίκτη τον επίσης νεαρό (14 ετών) Παπασπύρου Ιάσονα – Ηρακλή αθλητή της ΚΕΔΑ (Όμιλος Αγρινίου). Οι δύο αθλητές κερδίζοντας άνετα την πρόκριση τους στην τελική 40αδα μέσω προκριματικών αγώνων, έδειξαν εξ αρχής ότι ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και ένα από τα φαβορί για την πρώτη θέση. Η τελική φάση του πρωταθλήματος ξεκίνησε την Παρασκευή 8/2 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 10/2 στον Όμιλο Αγωνιστικού Μπριτζ Πειραιά.

Την πρώτη ημέρα των αγώνων το ζεύγος Σούμπλης - Παπασπύρου ισοβάθμησε με άλλο ζεύγος στην πρώτη θέση με ποσοστό 62.27%, ενώ στην δεύτερη ημερίδα ήρθαν μόνοι πρώτοι με ποσοστό 63.87% έχοντας ήδη αποκτήσει σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους αθλητές. Στην τρίτη και τελευταία ημερίδα έλαβαν την ενδεκάτη θέση με ποσοστό 52.94%, το οποίο όμως ήταν αρκετό για να τους διατηρήσει πρώτους στην γενική κατάταξη και να τους αναδείξει πρωταθλητές της κατηγορίας με μέσο όρο 59.69%.

Η επιτυχία των δύο νεαρών αθλητών είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς αναδεικνύει πέρα από την προσωπική τους πρόοδο και την σοβαρή και συστηματική δουλειά που γίνεται στις μικρές ηλικίες, ειδικά την τελευταία πενταετία όπου σημειώνονται αρκετές επιτυχίες σε διάφορους αγώνες από νεαρούς αθλητές. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Μιχάλης όσο και ο Ιάσονας υπήρξαν μέλη της Εθνικής Ομάδας Παίδων με εμπειρία τόσο σε ευρωπαϊκούς (Σλοβακία 2017) όσο και σε παγκόσμιους (Κίνα 2018) αγώνες, ενώ ήδη προπονούνται και ετοιμάζονται να στελεχώσουν και την εθνική Νέων.

Το διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας, με ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος Δημήτρης Κατσίποδας και η γραμματέας Καλλιόπη – Κλαίρη Μιχαλοπούλου, συνεχάρη τους αθλητές για την επιτυχία τους και τους εύχύθηκε καλή πρόοδο και ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις.