Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος 2019 19:29

Πάνω από 25.000 δρομείς στον 8ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας

Γράφτηκε από τον
Πάνω από 25.000 δρομείς στον 8ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας

Την πεποίθηση ότι ο 8ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, που θα γίνει στις 17 Μαρτίου, θα αποτελέσει μια ανοιξιάτικη γιορτή για την πόλη εξέφρασαν οι διοργανωτές κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Παραβρέθηκαν και μίλησαν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος της χορηγού εταιρείας ERGO, Θεόδωρος Κοκκάλας, ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Χαράλαμπος Καρίμαλης, η εκπρόσωπος του δημάρχου Αθήνας, Ελένη Μυριβήλη, ο εκπρόσωπος του ΟΠΑΝΔΑ, Βασίλης Μηνούδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής για θέματα Αθλητισμού, Σπύρος Πάντζας, και ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων, Ευάγγελος Παπαποστόλου.

Όλοι οι φορείς εξέφρασαν την άποψη ότι θα γίνουν επιτυχημένοι αγώνες, τους οποίους θα στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις, ενώ από τον ΣΕΓΑΣ έγινε γνωστό ότι θα έχουμε νέο ρεκόρ συμμετοχών, αφού οι δρομείς θα ξεπεράσουν, όπως όλα δείχνουν, τους 25.000.

«Για όλους εμάς είναι ένας αγώνας που πιστεύουμε πάρα πολύ. Έχει όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο event. Την εφετινή χρονιά θα έχουμε νέο ρεκόρ συμμετοχών, αφού οι δρομείς που θα συμμετάσχουν θα είναι από 23.000 έως 25.500. Από αυτούς πάνω από 500 προέρχονται από το εξωτερικό και θέλουν να βιώσουν την εμπειρία και τις ομορφιές της Αθήνας. Θέλουμε να εξελιχθεί σε μια ανοιξιάτικη γιορτή και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεργασία όλων.
Απαιτείται ο Ημιμαραθώνιος να εξελιχθεί σε μία ανοιξιάτικη γιορτή, του οποίου θα αποτελεί το εμβληματικό στοιχείο, αλλά δεν θα είναι το μόνο. Θα πρέπει να συνδεθεί με δράσεις πολιτισμού, με τις τέχνες, την υγεία και την άσκηση. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε σιγά σιγά και να βαδίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Στον ΣΕΓΑΣ κινούμαστε ήδη προς το δρόμο αυτό.
Η ERGO από την πλευρά της έχει ξεπεράσει το ρόλο της απλής χορηγίας στον αγώνα, αφού είναι ένας στρατηγικός εταίρος. Θέλω να παρακινήσουμε τους κατοίκους της Αθήνας να κατεβούν την ημέρα του αγώνα στο κέντρο της πόλης, να απολαύσουν τους αγώνες και να χειροκροτήσουν τους δρομείς» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.

«Πριν λίγα χρόνια πήραμε την απόφαση να στηρίξουμε τις διοργανώσεις που προσφέρουν στην κοινωνία και στον τόπο. Ήταν μια εύκολη απόφαση να στηρίξουμε τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Μια απόφαση, για την οποία δεν είχαμε δεύτερη σκέψη. Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας είναι μία άριστη διοργάνωση και είναι τιμή για εμάς που συμμετέχουμε. Κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερος. Στον αγώνα θα συμμετάσχουμε και με μεγάλη ομάδα δρομέων. Θα είμαστε μαζί σας, κάνω κι εγώ έκκληση να συμμετέχουν όλοι» τόνισε εκ μέρους της ERGO ο κ. Κοκκάλας.

Η κα Μυριβήλη, η οποία εκπροσώπησε στη συνέντευξη τον δήμαρχο Αθήνας, Γιώργο Καμίνη, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας είναι ένα ευχάριστο και σημαντικό γεγονός. Ο αγώνας συμβάλλει στο ``ίματζ`` που θέλουμε να δώσουμε στην πόλη μας, να φαίνεται η Αθήνα πιο φρέσκια. Είναι ένα γεγονός που πραγματικά αξίζει και βελτιώνει την εικόνα της πόλης. Ελπίζουμε να γίνει μια πραγματική γιορτή της Άνοιξης».

Ο κ. Καρίμαλης είπε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά και τιμή να χαιρετίζει τον αγώνα αυτό και πρόσθεσε: «Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας όλο και ανεβαίνει. Το υπουργείο Τουρισμού με την κα Έλενα Κουντουρά και ο ΕΟΤ στέκονται πάντα κοντά στον αγώνα. Πιστεύουμε ότι ο αγώνας μπορεί να εκτοξεύσει τις τουριστικές αφίξεις της Άνοιξης στην Αθήνα, κάτι που η πόλη έχει ανάγκη. Η Αθήνα δεν αποτελεί πια ενδιάμεσο σταθμό για διάλειμμα, αλλά ταξιδιωτικό προορισμό».

Από την πλευρά της Περιφέρειας ο κ. Πάντζας δήλωσε: «Βρισκόμαστε ένα μήνα πριν την διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου και για μας τους αιρετούς είναι μια χρονιά απολογισμού του έργου μας. Από την πρώτη χρονιά που αναλάβαμε, σταθήκαμε δίπλα στην προσπάθεια του ΣΕΓΑΣ και γίναμε στρατηγικοί εταίροι. Ελπίζω η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί. Είναι μια γιορτή που έχει καταξιωθεί και διεθνώς και μας δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αθήνας. Για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την ERGO, τον ΣΕΓΑΣ και το Δήμο Αθήνας».

Τέλος, για τον ΟΠΑΝΔΑ ο Βασίλης Μηνούδης είπε: «Με τον αγώνα αυτό είναι ο καλύτερος τρόπος για να καλωσορίσουμε την Άνοιξη. Είναι μια ευκαιρία να αναδειχθεί η πόλη. Συμμετέχουμε και είμαστε πανέτοιμοι να συμβάλουμε στη διεξαγωγή του με προσωπικό και υπηρεσίες. Ευχαριστώ όλους όσους συμμετέχουν. Πιστεύουμε ότι θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες, μέσα από την οποία αναδεικνύονται τα ιδεώδη του αθλητισμού. Πιστεύουμε ότι πρέπει να στηριχθούν τέτοιες προσπάθειες, αλλά και να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο στο μέλλον».

Για το τεχνικό κομμάτι του αγώνα μίλησε ο Ευάγγελος Παπαποστόλου, ο οποίος έδωσε αναλυτικά τις συμμετοχές, που είναι 7.500 για τον Ημιμαραθώνιο, 13.000 για τα 5 χλμ, 4.000 για τα 3 χλμ και 1.000 παιδιά και ΑΜΕΑ για τον αγώνα του 1 χλμ. «Μόνο αν δούμε τα νούμερα μπορεί να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της διοργάνωσης. Αν στους 25.000 δρομείς υπολογίσουμε και τους συνοδούς μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο αριθμό. Η ομοσπονδία έχει χαράξει μια στρατηγική πολλών χρόνων για να φθάσουμε σε αυτές τις δύο κορυφαίες διοργανώσεις, τον ημιμαραθώνιο και τον κλασικό μαραθώνιο. Πρώτο μας μέλημα είναι η ασφάλεια των αθλητών, να διασφαλίσουμε ότι όλα θα εξελιχθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα. Πρέπει να μετατρέψουμε τους δρόμους σε στάδιο και τα πεζοδρόμια σε κερκίδες. Σε αυτή μας την προσπάθεια θα έχουμε στο πλευρό μας έναν πολύ μεγάλο αριθμό εθελοντών, αλλά και ανθρώπων από τους συνεργαζόμενους φορείς που στηρίζουν το όλο εγχείρημα με στόχο βέβαια την επίτευξη μίας άρτιας από τεχνικής άποψης διοργάνωση».

ΑΠΕ - ΜΠΕ