Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος 2019 12:39

Εντυπωσιακή η απολογιστική εκδήλωση του Γιώργου Λαζαρίδη: “Το ταξίδι για Τόκιο ξεκίνησε” (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Τη δύναμη και την παρότρυνση να συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο την προσπάθεια που κάνει στο χώρο του αθλητισμού πήρε χθες ο Γιώργος Λαζαρίδης στην ετήσια απολογιστική του εκδήλωση.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο “Elite” ο καλαματιανός αθλητής του τένις με αμαξίδιο έκανε τον απολογισμό του για το 2018 και παράλληλα έθεσε τους στόχους που έχει για το 2019. Βέβαια, όπως είπε ξεκάθαρα, ο μεγάλος του στόχος είναι η συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2020 και γι’ αυτό χρησιμοποίησε την έκφραση “το ταξίδι ξεκίνησε”, προτρέποντας τους φίλους του να κλείσουν από... τώρα εισιτήρια για την Ιαπωνία! Ο Λαζαρίδης ευχαρίστησε όλους όσους στέκονται δίπλα του και τον βοηθούν, τους φίλους του που είναι αρωγοί σε κάθε εγχείρημα του και τους χορηγούς που συνεισφέρουν οικονομικά και όχι μόνο.

Η “ομάδα” του

Ο καλαματιανός αθλητής, που τα δύο τελευταία χρόνια είναι φοιτητής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στην “ομάδα του”, όπως την αποκαλεί. Τη γυμνάστρια του Χριστίνα Πανταζοπούλου, την διατροφολόγο Αριστέα Γαζούλη, τον ψυχολόγο Αρη Νικολόπουλο, τον γυμναστή Γιάννη Καλυβιώτη που τον βοηθά στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, τον Κώστα Γαζούλη που έχει αναλάβει το κομμάτι της επικοινωνίας, όπως και τους δύο νέους προπονητές που διαθέτει που θέλουν προς το παρών να κρατήσουν την ανωνυμία τους.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον Ανδρέα Νίκα που ήταν προπονητής του για πολλά χρόνια. Ο αθλητής του τένις με αμαξίδιο χαρακτήρισε στοίχημα για τον ίδιο τον αθλητικό σύλλογο ΑμεΑ ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ και μίλησε για το όνειρο του να γίνει η Καλαμάτα μια πόλη πρότυπο, φιλική στα άτομα με αναπηρία. Η παρουσίαση της προχθεσινής εκδήλωσης έγινε, όπως κάθε χρόνο, από τον δημοσιογράφο και φίλο του Γιώργου, Θανάση Παντέ ο οποίος τον χαρακτήρισε αθλητή και άνθρωπο πρότυπο. Χαιρετισμούς απεύθυναν ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη, πρωτοσύγκελλος Φίλιππος Χαμαργιάς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας Παύλος Μπουζιάνης και η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου.

Ο απολογισμός

Ο απολογισμός του Γιώργου Λαζαρίδη για το 2018 και τα σχέδια του για το 2019 έγινε από την Δώρα Τσιγάρα. Την περασμένη χρονιά ο Λαζαρίδης συμμετείχε σε 15 διεθνή τουρνουά και έφτασε 8 φορές στον τελικό στο διπλό κατακτώντας 7 φορές την πρωτιά. Στο μονό έφτασε σε τρία τουρνουά στον τελικό, κατακτώντας μια φορά την πρώτη θέση και δύο τη δεύτερη. Επίσης έκανε επισκέψεις σε σχολεία στην Καλαμάτα και τον Μελιγαλά και συμμετείχε σε καμπ και ημερίδες.

Για το 2019 στόχος του είναι να λάβει μέρος σε όσο το δυνατόν περισσότερα τουρνουά, με σκοπό να είναι στους 40 καλύτερους αθλητές του κόσμου και να πάρει την απευθείας πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αρχή θα γίνει στις 28-30 Μαρτίου στην Πορτογαλία και στη συνέχεια θα συμμετέχει με την εθνική ομάδα τένις με αμαξίδιο στα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με ένα βίντεο 7-8 λεπτών με φωτογραφίες από στιγμές του Γιώργου Λαζαρίδη από τα τουρνουά και όχι μόνο.

Μεγαλώνει ο ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ

Για τον αθλητικό σύλλογο ΑμεΑ ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ αναφέρθηκε η Πωλίνα Φωτοπούλου, κάνοντας γνωστό πως ο σύλλογος, που εμπνεύστηκε και πρωτοστάτησε στη δημιουργία του ο Γιώργος Λαζαρίδης, μεγάλωσε και αριθμεί 10 αθλητές, ενώ άλλα 3 νέα μέλη είναι έτοιμα να ξεκινήσουν.

Στο τένις υπάρχουν δύο αθλητές, τέσσερις αθλητές με τυφλότητα στο στίβο που κάνουν προπόνηση με το τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού, τρεις αθλητές στο πινγκ πονγκ και μια αθλήτρια στην τοξοβολία που προπονείται στο Στάδιο με τους Τοξότες Καλαμάτας. Υπήρξε μάλιστα και ένα βίντεο με εικόνες από συμμετοχές και διακρίσεις αθλητών του ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ σε διάφορους αγώνες.

Κερδισμένο στοίχημα το Ancient Messene Open

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο φίλος του Γιώργου Λαζαρίδη, Αρης Κορομηλάς που μίλησε για το τουρνουά τένις με αμαξίδιο 3ο Ancient Messene Open που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 1-4 Νοεμβρίου 2018. Πρόκειται για το μοναδικό τουρνουά τένις με αμαξίδιο που πραγματοποιείται στην Ελλάδα και πέρυσι συμμετείχαν 45 αθλητές και αθλήτριες από 13 χώρες, ενώ υπήρξαν και επισκέψεις από 6 σχολεία.

Το 4ο τουρνουά που φιλοξενείται στο ξενοδοχείο “Buca Beach Club” στην παραλία της Ανάληψης Μεσσήνης θα διεξαχθεί στις 31 Οκτωβρίου.

Η παρουσίαση του Αρη Κορομηλά έκλεισε με ένα πολύ ωραίο βίντεο από το τρίτο τουρνουά.

Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Γιώργο Λαζαρίδη να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για το νέο αγωνιστικό του αμαξίδιο που μόλις το παρέλαβε από την Αγγλία, αλλά και να κλείνει με συγκινητικό τρόπο ενθυμούμενος τον καλό του φίλο Μίμη Ζώη που έφυγε πριν λίγες ημέρες από τη ζωή και “τώρα μας κοιτάει από ψηλά”.