Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 13:35

Διπλή γιορτή για τη ρυθμική γυμναστική από σήμερα στην Καλαμάτα (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Διπλή γιορτή για τη ρυθμική γυμναστική από σήμερα στην Καλαμάτα (φωτό)

 

Στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στην Τέντα θα χτυπά από σήμερα και μέχρι την Κυριακή η καρδιά της ρυθμικής γυμναστικής, καθώς η μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει για 27η χρονιά το διεθνές κύπελλο “Kalamata Cup” και για έκτη συνεχόμενη φορά το 6ο''Elegant Cup".

Τους αγώνες, που είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, διοργανώνει ο Φιλογυμναστικός Ομιλος Καλαμάτας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας. Η δράση θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και οι αγώνες θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 το βράδυ, τόσο σήμερα, όσο και το Σάββατο.

Την Κυριακή οι αγώνες αρχίζουν στις 9.30 το πρωί και ολοκληρώνονται στις 6.30 μ.μ., με την τελετή λήξη και τις απονομές. Η τελετή έναρξης θα γίνει το Σάββατο στις 5.30 μ.μ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στους αγώνες θα λάβουν συνολικά μέρος 380 αθλήτριες από 42 συλλόγους και πέντε χώρες. Εκτός από την Ελλάδα, το “παρών” θα δώσουν ακόμα η Βουλγαρία, η Λετονία, η Νορβηγία και η Κύπρος.

Οι αθλήτριες του ατομικού θα αγωνισθούν στις κατηγορίες των Seniors, Juniors, Pre-Juniors, Κιds και οι ομάδες του ανσάμπλ στις κατηγορίες Juniors. Στην Καλαμάτα θα βρεθεί και η πρόεδρος των Ελλήνων Κριτών Μαρία Πάχτα..Να σημειωθεί ακόμα ότι θα υπάρχει έντονη μεσσηνιακή εκπροσώπηση, με αθλήτριες του διοργανωτή ΦΟΚ, του Ικαρου, του Ρυθμικού Ομίλου Καλαμάτας και της “Νίκης”.

Η συνέντευξη Τύπου

Με αφορμή το παραπάνω γεγονός, οι διοργανωτές παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου. Η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα σημείωσε ότι η ρυθμική γυμναστική είναι “Ενα ιδιαίτερο άθλημα που συνδυάζει τον χορό την γυμναστική, αλλά και την χρήση των οργάνων. Βοηθά τα κοριτσάκια στην πειθαρχία, στην κοινωνικοποίηση και υπάρχουν πάρα πολλά οφέλη από τη συμμετοχή τους σ’ αυτό το άθλημα. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σταθερά στηρίζει και συνδιοργανώνει αυτή τη σπουδαία διοργάνωση. Θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το να συμβάλουμε στην εξωστρέφεια και γενικότερα στην πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας”.

Η αντιπρόεδρος του ΦΟΚ Κέλλυ Φερέτου παρατήρησε ότι: “Είναι πάρα πολύ σημαντικό που έχουμε καταφέρει μέσα στην καρδιά του χειμώνα, να έχουμε ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός και πλέον η καρδιά της ρυθμικής γυμναστικής να χτυπά για τρεις ημέρες στην πόλη μας. Μαζί με προπονητές και συνοδούς θα ξεπεράσουν τα 800 άτομα. Καλούμε όλο τον κόσμο από την Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως και την Κυριακή στις 6 μ.μ. να έρθουν να παρακολουθήσουν το διεθνές μίτινγκ.

Οι αγώνες θα προβάλλονται και σε live streaming”. Οi αθλήτριες του ΦΟΚ που θα λάβουν μέρος είναι: Σοφία – Ελένη Καρύγιαννη, Αναστασία Ράντου (προαγωνιστικό), Ειρήνη Λουκά, Μαρκέλα Παναγιωυοπούλου, Κρυσταλένη Παρασκευοπούλου, Αγγελική Σουλεϊμέζη, Μελιτίνη Τσούκλερη (παγκορασίδες), Εφη Κοντοπούλου, Μαρία Λαϊνοπούλου, Νίκη Σουλεϊμέζη (κορασίδες) και Ευτυχία: Δωδέκατου (νεάνιδες).