Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος 2019 14:31

Πετυχημένο το προπονητικό καμπ στη Μαραθούπολη εν όψει του "Ironman"

Γράφτηκε από τον

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό τριήμερο προπονητικό καμπ το “Tri Camp for IM 70.3 Greece”, του Νίκου Σημαντήρα και του Swimming.Club.gr, που έγινε στην Μαραθούπολη, από την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου. Στο καμπ έλαβαν μέρος 12 αθλητές και 2 γυμναστές.

Οι προπονητές του Swimming.Club.gr έχουν εμπειρίες από 14 αγώνες Iron Man 70.3 και συμμετοχή ως AWΑ και έτσι μοιράστηκαν τις γνώσεις τους, σε αυτό το τριαθλητικό τριήμερο, που διεξήχθη πάνω στη διαδρομή του αγώνα “IronMan 70.3, Costa Navarino”, του κορυφαίου παγκοσμίως αγώνα τριάθλου, που ως γνωστόν θα γίνει και στην Ελλάδα στις 14 Απριλίου στην Costa Navarino.

«Σκοπός μας ήταν να βοηθήσουμε τους συμμετέχοντες στην όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία τους για τον συγκεκριμένο αγώνα, αναλύοντας όλα τα "μυστικά" και τις τεχνικές που θα τους βοηθήσουν τόσο στη βελτίωση του χρόνου τους όσο και στη ψυχολογική διαχείριση ενός τόσο μεγάλου αγώνα», δήλωσε ο υπεύθυνος του καμπ Νίκος Σημαντήρας, ο οποίος συμπλήρωσε: «Η θερμοκρασία του νερού δεν μας επέτρεψε να κολυμπήσουμε όπως θέλουμε, αντιθέτως όμως το ποδηλατικό και δρομικό σκέλος έγιναν κανονικά. Οι συμμετέχοντες διένυσαν περισσότερα από 130 χλμ. στη διαδρομή του αγώνα και έτρεξαν περισσότερα απο 12 χλμ.». Ο υπεύθυνος του δρομικού και ποδηλατικού σκέλους Σταύρος Παναγόπουλος είπε: «Ο αγώνας του Απριλίου έχει μια πολύ απαιτητική και τεχνική διαδρομή. Πιστεύω ότι καταφέραμε να βοηθήσουμε σημαντικά τους συμμετέχοντες στο καμπ να αποκομίσουν γνώση που μπορούν να την αξιοποιήσουν στην πράξη σε λιγότερο από δύο μήνες στην Costa Navarino».