Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019 16:32

Στην Καλαμάτα η τελική φάση του κυπέλλου σκακιού της ΕΣΣΠΕΠ

Γράφτηκε από τον
Στην Καλαμάτα η τελική φάση του κυπέλλου σκακιού της ΕΣΣΠΕΠ

 

Στην Καλαμάτα θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο η τελική φάση του κυπέλλου σκακιού της ΕΣΣΠΕΠ με διοργανωτή τον Ναυτικό Ομιλο Καλαμάτας.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Pharae Palace και θα συμμετέχουν οι ομάδες Α.Ο. Κρανιδίου, Π.Σ. Σπάρτης, Σ.Ο. Φιλιατρών και Ν.Ο. Καλαμάτας.

Σήμερα Σάββατο στις 17.00 θα τεθούν αντιμέτωποι ο Ν.Ο. Καλαμάτας με τον Α.Ο. Κρανιδίου και η Π.Σ. Σπάρτης με τον Σ.Ο. Φιλιατρών. Την Κυριακή στις 11.00 θα διεξαχθεί ο τελικός με τον νικητή να κερδίζει το κύπελλο της Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π. και την πρόκριση στην επόμενη φάση του 37ου κυπέλλου Ελλάδας. Παράλληλα θα διεξαχθεί η φιλική συνάντηση “ Τάκης Ρουμπέας “ αφιερωμένη στον αείμνηστο έφορο του σκακιστικού τμήματος του Ν.Ο. Καλαμάτας (για 16 επίλεκτους σκακιστές, χωρισμένους σε δύο γκρουπ των 8).

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης η έφορος του τμήματος σκακιού του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Τούλα Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα σε δηλώσεις της αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του τμήματος: “Η σεζόν ξεκίνησε με τη διοργάνωση από το ΝΟΚ και φιλοξενία στην Καλαμάτα των ατομικών πρωταθλημάτων παίδων-κορασίδων της ΕΣΣΠΕΠ, στα οποία συμμετείχαν περισσότερα από 60 αγόρια και κορίτσια. Ο ΝΟΚ κάθε χρόνο έχει διψήφιο αριθμό συμμετοχών (φέτος περισσότερα από 30 παιδιά),) και εξασφαλίζει αρκετά από τα μετάλλια (12 φέτος, 4 χρυσά, 3 αργυρά και 5 χάλκινα) και τις προκρίσεις για το πανελλήνιο πρωτάθλημα, απ’ όπου όμως για οικονομικούς λόγους οι σκακιστές του απέχουν την τελευταία 6ετία. Στο τέλος Μαρτίου θα ξαναγίνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά τα ατομικά σχολικά πρωταθλήματα Δημοτικών, Γυμνασίων Λυκείων, σε συνεργασία με τα σχολεία της Μεσσηνίας και της Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Στις 3 με 5 Μαρτίου το ομαδικό πρωτάθλημα (δεκαμελείς ομάδες) της ΕΣΣΠΕΠ (ΠΟΑ)”.