Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019 15:46

ΔΙΕΘΝΗ ΜΙΤΙΝΓΚ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ: Λάμψη και ομορφιά στο ταπί της Τέντας (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΔΙΕΘΝΗ ΜΙΤΙΝΓΚ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ: Λάμψη και ομορφιά στο ταπί της Τέντας (φωτό)

 

Στην ιστορία πέρασαν από χθες το 27ο διεθνές κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής με την ονομασία “Kalamata Cup”, και το 6ο “Elegant Cup” που έγιναν για 27η και 6η συνεχόμενη χρονιά, αντίστοιχα.

Για ένα τριήμερο από την Παρασκευή έως την Κυριακή η καρδιά του αθλήματος χτυπούσε στην Τέντα, με δεκάδες αθλήτριες να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους στο ταπί και να να εισπράττουν το ζεστό χειροκρότημα. Ο κόσμος της Καλαμάτας για μία ακόμα χρονιά έδωσε δυναμικό “παρών” και ανταμείφθηκε από το θέαμα που παρακολούθησε σ’ έναν πραγματικά αγωνιστικό μαραθώνιο.

Ενδεικτικό ότι οι αγώνες ξεκινούσαν στις 9 το πρωί και τελείωναν στις 10 το βράδυ, με εξαίρεση τη χθεσινή μέρα, όπου η δράση ολοκληρώθηκε στις 6.30 και ακολούθησε η τελετή λήξης και οι απονομές.

Σε αυτή τη διπλή γιορτή της ρυθμικής γυμναστικής συμμετείχαν συνολικά 376 αθλήτριες από 4 χώρες (Ελλάδα, Λετονία, Νορβηγία, Βουλγαρία) και 42 συλλόγους. Ανάμεσά τους και τέσσερα σωματεία της Καλαμάτας, ο Φιλογυμναστικός Ομιλος Καλαμάτας, ο Ρυθμικός Ομιλος Καλαμάτας, ο Ικαρος και η “Νίκη” που συμμετείχαν στους αγώνες για το ““Elegant Cup”. Ο ΦΟΚ είχε εκπροσώπηση και στο “Kalamata Cup”,με την Ευτυχία Δωδεκάτου, που ήταν 8η στη μπάλα και 12η στο σύνθετο. Σε αυτή τη διοργάνωση την καλύτερη ελληνική παρουσία στις νεάνιδες είχε η Αγάθου, ενώ θετικά στοιχεία έδειξαν και οι Λετονές αθλήτριες, αλλά και οι επίλεκτες αθλήτριες για την εθνική ομάδα. Το “Kalamata Cup” απευθυνόταν στις νεάνιδες και στις γυναίκες.

Αντίθετα στο Elegant Cup” συμμετέχουν κορίτσια γεννημένα από το 2007 έως το 2011, ή αλλιώς μίνι, παγκορασίδες και κορασίδες. Ο ΦΟΚ ήταν πρώτος στην κατηγορία 2011, ενώ είχε 7ες και 8ες θέσεις στις παγκορασίδες, κορασίδες και νεάνιδες στην α’ κατηγορία, που έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

Επιτυχίες και μετάλλια είχε στη β’ κατηγορία η Νίκη Καλαμάτας, ενώ γενικότερα όλοι οι μεσσηνιακοί σύλλογοι έδειξαν καλό πρόσωπο.

Τους παραπάνω αγώνες, που έγιναν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, διοργάνωσε ο Φιλογυμναστικός Ομιλος Καλαμάτας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας.