Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2019 15:10

ΣΤΙΒΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ: Τα πήρε όλα και... έφυγε ο Δούσης στην Κωνσταντινούπολη

Γράφτηκε από τον
ΣΤΙΒΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ: Τα πήρε όλα και... έφυγε ο Δούσης στην Κωνσταντινούπολη

Πέντε ακόμα χρυσά μετάλλια στην πλούσια συλλογή του πρόσθεσε ο Παναγιώτης Δούσης, ενώ κατέρριψε και 4 βαλκανικά ρεκόρ στην κατηγορία 85-89 ετών στο 5ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Βετεράνων που έγινε 2 και 3 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Μεσσήνιος πρωταθλητής αγωνίστηκε με τα χρώματα της εθνικής ομάδας και παρότι έχει πατήσει τα 86 χρόνια, συνεχίζει να κατακτά τίτλους και να εντυπωσιάζει. Συγκεκριμένα, πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 800, 1.500, 3000 μέτρα, 3.000 μέτρα βάδην και 4Χ200μ. με την Εθνική Ελλάδας. Και στα 4 ατομικά αγωνίσματα κατέρριψε τα βαλκανικά ρεκόρ.

“ Στην αφετηρία δεν βλέπω αν έχω έναν ή 10 αντιπάλους. Αντίπαλοι για μένα είναι το χρονόμετρο και οι νεότεροι αθλητές και στοχεύω να σταματήσω τους δείκτες εκεί που έχω βάλει στόχο. Αυτό το επιτυγχάνω με την βοήθεια ενός άξιου προπονητή του Παναγιώτη Μανωλόπουλου από την Χαλκίδα που βρίσκεται πάντοτε κοντά στην Εθνική ομάδα”, δήλωσε ο Π. Δούσης που έφθασε τα 70 βαλκανικά χρυσά μετάλλια, και κατέχει την πρώτη θέση απ’ όλους τους αθλητές των Βαλκανίων.

Ο Π. Δούσης έχει κερδίσει τον θαυμασμό όλων των συναθλητών του, που συνεχίζει να κάνει πρωταθλητισμό. Το σώμα και το ταλέντο είναι αναμφισβήτητα μία σημαντική προϋπόθεση για να συνεχίσει κάποιος να αθλείται σε μεγάλη ηλικία, αλλά εκείνο που μετράει πάνω απ’ όλα είναι η ψυχή.

Τα χρυσά μετάλλια έχουν γίνει... ρουτίνα για τον Δούση, αφού δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης της κυριαρχίας του.

Να σημειωθεί ότι στους αγώνες στην Κωνσταντινούπολη συμμετείχαν 1000 και πλέον αθλητές από 12 χώρες. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από 75 αθλητές και αθλήτριες.

Εντυπωσιακότερο όλων όμως ήταν ότι υπήρχαν άνθρωποι πάνω από 90 ετών κι όμως ήταν στο αγωνιστικό χώρο. Δεν έλειψαν και οι στιγμές που η συγκίνηση περίσσευε μ’ αυτούς τους ανθρώπους να ξεσηκώνουν τις κερκίδες του σταδίου και να κερδίζουν το χειροκρότημα.