Σάββατο, 23 Μάρτιος 2019 11:13

Ωρα για ιστιοπλοΐα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

 

Στην Καλαμάτα θα χτυπά από σήμερα η καρδιά της ιστιοπλοΐας όσον αφορά την Πελοπόννησο, καθώς ξεκινά το περιφερειακό πρωτάθλημα νοτίου Ελλάδας για σκάφη Optimist και Laser 4.7.

Η πρώτη ιστιοδρομία θα γίνει στη μία το μεσημέρι, ενώ συνολικά θα διεξαχθούν εννέα ιστιοδρομίες (3 κάθε μέρα). Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 25 Μαρτίου και η τελετή των απονομών θα γίνει στις 6 το απόγεμα της ίδιας μέρας στις εγκαταστάσεις του διοργανωτή Αίολου. Εκτιμάται ότι πάνω από 150 αθλητές και αθλήτριες ηλικίας από 7 έως 17 ετών θα δώσουν το “παρών” στον αγώνα, που αποτελεί κριτήριο πρόκρισης για τη στελέχωση της εθνικής ομάδας. Στα αξιοσημείωτα ότι θα παρουσιαστεί και το πρώτο ιστιοπλοϊκό σκάφος από ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ θα υπάρχει

περίπτερο του Συλλόγου Ιατρών του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπου ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα δίδονται σεμινάρια πρώτων βοηθειών και καρδιοαναπνευστικής αναζοωγώνησης.

Επίσης οι Ναυτοπρόσκοποι Καλαμάτας θα έχουν το σκάφος που χρησιμοποιούν και θα κάνουν ναυταπροσκοπισμό με τους ενήλικες ή όποιον άλλον θέλει να μάθει να κωπηλατεί ή να ζει σαν ναυτοπρόσκοπος!

Η αποστολή του ΝΟΚ

Με πολυπληθή αποστολή θα συμμετέχει ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας στο περιφερειακό πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα στην κατηγορία Optimist ο ΝΟΚ θα εκπροσωπηθεί από 18 αθλητές και αθλήτριες που είναι οι: Μαρισέλ Αμαλία, Αδαμόπουλος Κωνσταντίνος, Λημνιός Γεώργιος, Πατικόπουλος Δημήτριος, Λημνιός Ιωάννης, Σιαφάκας Αριστοτέλης – Νικόλαος, Νικολακόπουλος Σταύρος, Μητσέας Αθανάσιος, Μητσέας Κωνσταντίνος, Μητσέας Άγγελος, Μητσέας Αθανάσιος, Παπαδόπουλος Μάριος, Οικονομάκος Παναγιώτης – Στυλιανός, Οικονομάκου Παναγιώτα, Πράττης Σωτήριος, Νικόπουλος Αναστάσιος, Νικόπουλος Νικόλαος, Κουμουνδούρου Φρειδερίκη – Μαρία.

Στη κατηγορία Laser 4,7 θα συμμετέχουν οι εξής 6 αθλητές και αθλήτριες του ΝΟΚ: Λίτσας Κωνσταντίνος, Σιαφάκας Αλέξανδρος – Σπύρος, Γκούζος Φίλιππος – Κωνσταντίνος, Μαρισέλ Ξάνθη, Αδαμοπούλου Αγγελική – Πέτρα και Τσαπάρα Διονυσία.