Τετάρτη, 27 Μάρτιος 2019 14:22

ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ξεχωριστό το 11ο Open επιπέδων

Γράφτηκε από τον

 

Το 11ο Open επιπέδων βρίσκεται προ των πυλών και η Καλαμάτα κάνει και πάλι την διαφορά!

Από την φετινή διοργάνωση, που θα φιλοξενήσει ο ΟΑ Καλαμάτας το διάστημα 6-21 Απριλίου, όλοι οι αγώνες στα τουρνουά επιπέδων θα μεταβάλλουν δυναμικά το επίπεδο του κάθε παίκτη μέσα από την καινοτόμα εφαρμογή του Universal Tennis Rating (UTR). Οι διοργανωτές καλούν λοιπόν τους ενδιαφερόμενους να δουν την προκήρυξη και να έρθουν να παίξουν σε αυτό το ξεχωριστό τουρνουά. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι τις 5 Απριλίου (4 μ.μ, 27210-20553, www.myutr.com , info@kalamatatennis.gr). Επιδιαιτητής θα είναι ο Χρήστος Χριστόπουλος (6948137431).

Οι κατηγορίες είναι απλοί ανδρών Division 1-4, απλοί γυναικών Division 1-3, διπλά ανδρών Division 1-3, διπλά γυναικών Division 103 και διπλά μικτά Division 1-2. Το παράβολο συμμετοχής είναι 10 ευρώ (διπλά) και 20 ευρώ (μονά) και καταβάλλεται κατά την προσέλευση στον πρώτο αγώνα.

Οροι και κανονισμοί

Στο τουρνουά μπορούν να πάρουν μέρος όλοι οι φίλοι του αθλήματος άνω των 14 ετών (2005 και νωρίτερα γεννημένοι). Η κατανομή στις κατηγορίες επιπέδων γίνεται αυστηρά και μόνο με τους παρακάτω τρόπους: 1) Αποτελέσματα αγώνων τελευταίων ετών. 2) Αξιολόγηση από προπονητή.

Όλοι οι αγώνες εκτός από τους τελικούς στα μονά ανδρών και την Division 3 Γυναικών διεξάγονται στα δύο νικηφόρα σετ των 6 game (με tiebreak στο 6-6) και Champions Tiebreak 10 πόντων για τρίτο σετ. Οι τελικοί στα μονά ανδρών όλων των κατηγοριών παίζουν κανονικό τρίτο σετ αν χρειαστεί. Η κατηγορία Division 3 Γυναικών παίζει ένα νικηφόρο σετ στα 6 game (με tiebreak στο 6-6). Στα διπλά, ισχύει το No-Ad (receivers choice). Οι αγώνες διεξάγονται με σύστημα ομίλων (Round Robin) στην προκριματική φάση και σύστημα νοκ άουτ στην τελική φάση.

Στα μονά και διπλά, σε περίπτωση που δεν δηλωθούν 6 συμμετοχές σε κάποια κατηγορία, δεν διεξάγεται η συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος στην αμέσως ανώτερη κατηγορία αν το επιθυμούν. Οι συμμετέχοντες καλούνται να δηλώσουν μέχρι την λήξη των συμμετοχών τις ημέρες και ώρες που ΔΕΝ μπορούν να αγωνιστούν, τουλάχιστον για την πρώτη εβδομάδα αγώνων. Οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι για την σωματική τους υγεία και το δικαίωμα που απορρέει από αυτήν να συμμετέχουν σε αγώνες αντισφαίρισης.

Οι φιναλίστ κάθε κατηγορίας στο χρονολογικά προηγούμενο τουρνουά επιπέδων, έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στην παραπάνω κατηγορία στο επόμενο τουρνουά επιπέδων που συμμετέχουν. Από το 11ο Open Επιπέδων μεταβάλλεται το επίπεδο του κάθε συμμετέχοντα, σε κάθε αγώνα, ανάλογα την νίκη/ήττα και το επίπεδο του αντιπάλου. Με αυτό τον τρόπο, το επίπεδο του κάθε συμμετέχοντα θα είναι διαχρονικά αντικειμενικό και θα αντικατοπτρίζει σε βάθος χρόνου το πραγματικό αγωνιστικό του επίπεδο και την συμμετοχή του στην αντίστοιχη κατηγορία. Για την λειτουργία αυτής της εφαρμογής, οι συμμετέχοντες καλούνται μέχρι την λήξη της ημερομηνίας δήλωσης να έχουν ανοίξει ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό στο www.myutr.com και να έχουν δηλωθεί μέσω της πλατφόρμας στο τουρνουά. Δηλώσεις μετά καταληκτική ημερομηνία ΔΕΝ θα μπορούν να γίνονται δεκτές.

Εκπαιδευτική εκδήλωση

Να σημειωθεί ότι σήμερα και αύριο από τις 9 έως τις 10 το βράδυ στις εγκαταστάσεις του ομίλου στην παραλία, ο τεχνικός διευθυντής Χρήστος Χριστόπουλος θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική εκδήλωση για να καθοδηγήσει τους ενδιαφερόμενους στην ορθή χρήση της online πλατφόρμας και στην δήλωση τους στο τουρνουά. Ανάλογη εκδήλωση επρόκειτο να γίνει και χθες. Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο τουρνουά, δεν μπορούν να παραβρεθούν στις παραπάνω ενημερώσεις και αδυνατούν να ανοίξουν λογαριασμό στην online πλατφόρμα, θα πρέπει να ενημερώσουν την γραμματεία εγκαίρως ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.