Παρασκευή, 05 Απρίλιος 2019 13:14

Αγώνας κλειστής κωπηλασίας: “Τραβάμε κουπί για τη... Μυρτώ”

Γράφτηκε από τον

 

Για μία ακόμα φορά η Μεσσηνία θα στείλει το δικό της μήνυμα αγάπης και συμπαράστασης στη Μυρτώ, η οποία συνεχίζει να ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά, εφτά περίπου χρόνια μετά την περιπέτεια της στην Πάρο που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η ιστορία της κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν πόσο εύκολα μπορεί να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη η ζωή ενός ανθρώπου.

Και οι φετινοί αγώνες Relays στην Καλαμάτα θα είναι αφιερωμένοι σε αυτό το κορίτσι, με τη διαφορά ότι το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει τρέξιμο, αλλά κωπηλασία. Τους αγώνες συνδιοργανώνουν το τμήμα στίβου του Γ.Σ. Ακρίτα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αυτό το Σάββατο στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

Στον ίδιο χώρο θα γίνει σήμερα και η παρουσίαση του βιβλίου – παραμυθιού “Η νεραϊδο – αμαζόνα η Μυρτιά” που έγραψε η συγγραφέας Εύα Πετροπούλου – Λιανού (εικόνες: Βιβή Μαρκάτου) για τη Μυρτώ. Η παρουσίαση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, ενώ το Σάββατο επίσης στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσουν οι αγώνες σκυταλοδρομίας κλειστής κωπηλασίας και θα ολοκληρωθούν στις 4 μ.μ.

Πρόκειται για αγώνες εικονικής κωπηλασίας, αφού κάθε άτομα θα τραβά κουπί για 1.000 μέτρα πάνω στο κωπηλατικό μηχάνημα και παράλληλα θα βλέπει την έκβαση του αγώνα με τη μορφή ψηφιακής πραγματικότητας στη γιγαντοοθόνη. Κάτι αν μη τι άλλο πρωτοποριακό και διασκεδαστικό.

Η συνέντευξη Τύπου

Ο πρόεδρος του Γ.Σ. Ακρίτα Πέτρος Παπαδόπουλος θεωρεί ότι είναι ευκαιρία να μάθουν τα παιδιά στη Μεσσηνία την κωπηλασία. “Είμαι πολύ ευχαριστημένος, γιατί για 4η χρονιά με την Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδιοργανώνουμε τα Relays. Φέτος δεν έχουμε τρέξιμο αλλά κωπηλασία την οποία είναι ευκαιρία να γνωρίσει ο κόσμος. Θα ήταν ευκαιρία να κινητοποιηθούν δυνάμεις από την πόλη μας και να κάνουμε ένα τμήμα κωπηλασίας -που σε όλη την Πελοπόννησο δεν υπάρχει, καθώς έχουμε κωπηλάτες Ολυμπιονίκες σε πανελλαδικό επίπεδο”, είπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Παπαδόπουλος και ευχαρίστησε εκτός από την Περιφέρεια και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τη σύζυγό του, που από την πρώτη μέρα στέκονται δίπλα στη Μυρτώ, η οποία θα είναι μαζί με τη μητέρα της παρούσα στις διήμερες εκδηλώσεις.

Να σημειωθεί ότι ο καιρός δεν θα αποτελέσει εμπόδιο, αφού οι αγώνες θα γίνουν σε κλειστό χώρο και σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο: “ Η κλειστή κωπηλασία γίνεται με έξι εργόμετρα, με προτζέκτορα σε μια οθόνη. Θα υπάρχουν 6 κωπηλατικά, όπου μικροί και μεγάλοι σε 4αδες που θα συμπληρωθούν την ίδια ημέρα, θα τραβήξουν κουπί για την Μυρτώ. Στο εργόμετρο θα φαίνεται η επίδοση του καθενός. Το θέαμα θα είναι μοναδικό”. Η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα δήλωσε ότι η Περιφέρεια είναι δίπλα σε αυτές τις σημαντικές διοργανώσεις οι οποίες “Εχουν μια διττή κατεύθυνση. Και την ευρύτερη συμμετοχή της κοινωνίας στον Αθλητισμό αλλά και γενικότερα και την υλοποίηση κάποιων κοινωνικών στόχων”. Η Ελπίδα Γρηγοριάδου, 3η παγκόσμια πρωταθλήτρια κλειστής κωπηλασίας, το 2003 δήλωσε χαρούμενη που η πόλη και τα παιδιά θα γνωρίσουν την κωπηλασία. Πρόκειται,,όπως είπε “ Για ένα πανέμορφο, αλλά και δύσκολο άθλημα. Βλέποντας τον μεσσηνιακό κόλπο πιστεύω πως μπορεί να ανοίξει ένα τμήμα κωπηλασίας και να προχωρήσει. Είναι άθλημα που φέρνει πολλές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Επίσης είναι πολύ όμορφο που θα το κάνουμε εδώ και θα το συνδυάσουμε με την εκδήλωση για την Μυρτώ”.

Τέλος, ο Γιάννης Πλάγος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής και συντονιστής εθελοντικών δράσεων των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά) τόνισε ότι: “Το σχολείο μας δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στον εθελοντισμό, θέλοντας να ενεργοποιήσει τα παιδιά και τις οικογένειες τους σε ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα. Τα παιδιά στ σχολειό έχουν ευαισθητοποιηθεί πολύ γι’ αυτό το ζήτημα και με πρωτοβουλία τους, έχουν φτιάξει ένα λεύκωμα με ευχές, ζωγραφιές και σκέψεις για την Μυρτώ”.