Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 13:39

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Σημαντικές επιτυχίες του ΝΟΚ στο περιφερειακό πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Σημαντικές επιτυχίες του ΝΟΚ στο περιφερειακό πρωτάθλημα

 

Σε μία ακόμα διοργάνωση ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας κατάφερε να διακριθεί, δείχνοντας το υψηλό επίπεδο των αθλητών του.

Πρόκειται για το περιφερειακό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας Ν. Ελλάδας για σκάφη τύπου Optimist και Laser 4,7 που διοργάνωσε ο Αίολος από 23 έως 25 Μαρτίου στην Καλαμάτα.

Ο ΝΟΚ στους εν λόγω αγώνες πήρε μετάλλια, αλλά και προκρίσεις για την προεθνική ομάδα.

Να σημειωθεί ότι έγιναν συνολικά οχτώ ιστιοδρομίες, με τους μικρούς ιστιοπλόους να κάνουν εξαιρετικές κούρσες.

Συγκεκριμένα, στα optimist ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας κατέκτησε στη γενική κατηγορία τη 2η θέση με τον Γιώργο Λημνιό, ενώ στα Optimist Junior (κάτω των 11 ετών) ο Δημήτρης Πατικόπουλος, πήρε τη 3η θέση. Από πλευράς ΝΟΚ συμμετείχαν ακόμα στα Optimist με πολύ καλές επιδόσεις οι :Μαρισέλ Αμαλία, Αδαμόπουλος Κωνσταντίνος, Λημνιός Ιωάννης, Σιαφάκας Αριστοτέλης – Νικόλαος, Νικολακόπουλος Σταύρος, Μητσέας Αθανάσιος, Μητσέας Κωνσταντίνος, Μητσέας Άγγελος, Μητσέας Αθανάσιος, Παπαδόπουλος Μάριος, Οικονομάκος Παναγιώτης – Στυλιανός, Οικονομάκου Παναγιώτα, Πράττης Σωτήριος, Νικόπουλος Αναστάσιος, Νικόπουλος Νικόλαος και Κουμουνδούρου Φρειδερίκη – Μαρία.

Ο ΝΟΚ στην κατηγορία Optimist αναδείχθηκε 1ος σύλλογος της Περιφέρειας Νοτίου Ελλάδας με 16 βαθμούς μεταξύ των δέκα πρώτων αθλητών. Ακόμα οι Γιώργος Λημνιός, Κώστας Αδαμόπουλος και Δημήτρης Πατικόπουλος, που κατέλαβαν θέσεις ανάμεσα στους δέκα πρώτους αθλητές πήραν πρόκριση για την προεθνική ομάδα.

Την πρόκριση για την προεθνική ομάδα πήρε ακόμα και ο Κώστας Λίτσας στην κατηγορία Laser 4,7, όπου συμμετείχαν ακόμα οι: Σιαφάκας Αλέξανδρος – Σπύρος, Γκούζος Φίλιππος – Κωνσταντίνος, Μαρισέλ Ξάνθη, Αδαμοπούλου Αγγελική – Πέτρα και Τσαπάρα Διονυσία.

Οι έφοροι του τμήματος Γιώργος Σπυρόπουλος και Ηλίας Κολινιάτης τόνισαν τη μεγάλη προσπάθεια των παιδιών στους αγώνες και την αγωνιστικότητά τους, συγχαίροντας τους αθλητές που κατάφεραν να πάρουν πρόκριση για την προεθνική ομάδα και είναι σίγουροι ότι το τμήμα ιστιοπλοΐας θα έχει καλύτερο μέλλον.

Τέλος, ευχαρίστησαν τους γονείς των μικρών αθλητών, που είναι πάντα κοντά στο τμήμα και στους αθλητές, καθώς και τους χορηγούς.