Παρασκευή, 05 Απρίλιος 2019 15:12

ΙΠΠΑΣΙΑ: Δύο μετάλλια ο Κατσόγιαννης στους παγκόσμιους αγώνες Special Olympics!

Γράφτηκε από τον

 

Με δύο μετάλλια επέστρεψε από το Αμπου Ντάμπι ο Ιππικός Όμιλος Καλαμάτας στην πρώτη του μάλιστα συμμετοχή στους παγκόσμιους αγώνες Special Olympics που έγιναν από 14 έως 21 Μαρτίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο καλαματιανός Γιάννης Κατσόγιαννης, αθλητής του τμήματος θεραπευτικής ιππασίας του ομίλου ανέβηκε δύο φορές στο βάθρο, παίρνοντας τη 2η θέση στο αγώνισμα «English Equitation και την τρίτη στο αγώνισμα «Dressage». Συνολικά η ελληνική αποστολή επέστρεψε με 6 μετάλλια στις αποσκευές της, εκ των οποίων τα δύο ήταν από τον Κατσόγιαννη.

Η ελληνική ιππική αποστολή απαρτιζόταν από 3 ιππείς και 1 αμαζόνα, την ιδρύτρια της Ελληνικής Θεραπευτικής Ιππασίας Ειρήνη Καπάρη και την προπονήτριά του καλαματιανού ομίλου Στεφανία Σπυροπούλου.

Οι αθλητές συμμετείχαν στους αγώνες ιππεύοντας κυρίως αραβικά άλογα. Ηρθαν σε επαφή με πάνω από 200 αθλητές και προπονητές από όλες τις μεριές του πλανήτη και ανταπεξήλθαν στις απαιτητικές συνθήκες και τις προκλήσεις αγώνων τέτοιου μεγέθους και βαθμού δυσκολίας και έζησαν υπέροχες συγκινήσεις.

Ο Γιάννης Κατσόγιαννης έπειτα από την εξαιρετική προετοιμασία που έκανε όλη τη χρονιά με την δασκάλα του, και υπεύθυνη του τμήματος Θεραπευτικής Ιππασίας ΙΠΠΟΚ, Στεφανία Σπυροπούλου-Ξηρογιάννη, κατάφερε να κατακτήσει μια σειρά από τίτλους καθ όλη τη διάρκεια των αγώνων κάνοντάς περήφανους τους ανθρώπους του ομίλου!

Να σημειωθεί ότι οι παγκόσμιοι αγώνες Special Olympics γίνονται κάθε 4 χρόνια και στους φετινούς συμμετείχαν συνολικά 190 χώρες με 7500 αθλητές, με την Ελλάδα να συμμετέχει σε 14 αθλήματα με 65 αθλητές.

Ολοι οι Ελληνες αθλητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε όλα τα αγωνίσματα.

Αναλυτικά οι επιδόσεις στην Ιππασία έχουν ως εξής: :

Αγώνισμα «Εμπόδια Εδάφους»

Νιόβη Δρυμούση (Αθήνα) 1η θέση και χρυσό μετάλλιο

Άρης Πετράκης (Ιωάννινα) 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο

Γιάννης Κατσόγιαννης (Καλαμάτα) 4η θέση και ribbon

Σάκης Κύρκογλου (Σέρρες) 6η θέση και ribbon

Αγώνισμα «English Equitation» (Εκτέλεση ασκήσεων με εντολές από τους κριτές)

Νιόβη Δρυμούση (Αθήνα) 1η θέση και χρυσό μετάλλιο

Γιάννης Κατσόγιαννης (Καλαμάτα) 2η θέση και αργυρό μετάλλιο

Σάκης Κύρκογλου (Σέρρες) 4η θέση και ribbon

Άρης Πετράκης (Ιωάννινα) 5η θέση και ribbon

Αγώνισμα «Dressage» (Ιππική Δεξιοτεχνία)

Νιόβη Δρυμούση (Αθήνα) 1η θέση και χρυσό μετάλλιο

Γιάννης Κατσόγιαννης (Καλαμάτα) 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο

Σάκης Κύρκογλου (Σέρρες) 5η θέση και ribbon