Σάββατο, 06 Απριλίου 2019 11:09

ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Υπερηφάνεια και συγκίνηση για τον Γιάννη Κατσόγιαννη (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Υπερηφάνεια και συγκίνηση για τον Γιάννη Κατσόγιαννη (φωτό)

 

Την ελληνική σημαία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σήκωσε ο Γιάννης Κατσόγιαννης κάνοντας υπερήφανους τους ανθρώπους του Ιππικού Ομίλου Καλαμάτας, την οικογένεια του και τους φίλους του.

Ο καλαματιανός αθλητής του τμήματος θεραπευτικής ιππασίας του ομίλου, κατέκτησε δύο μετάλλια (αργυρό και χάλκινο) στους παγκόσμιους αγώνες Special Olympics που έγιναν το Μάρτιο στο Αμπου Ντάμπι.

Γεγονός που αποτελεί τεράστια επιτυχία, αν αναλογιστούμε ότι ο Ιππικός Ομιλος Καλαμάτας συμμετείχε για πρώτη φορά στους αγώνες, όπου αγωνίστηκαν 7.500 αθλητές από 190 χώρες. Η Ελλάδα έλαβε μέρος με 65 αθλητές σε 14 αθλήματα. Δικαιολογημένη λοιπόν η αποθέωση που γνώρισε χθες το μεσημέρι ο Γιάννης Κατσόγιαννης στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Καλαμάτας, εκεί όπου βρέθηκαν οι περήφανοι γονείς του, πολλοί φίλοι του, αλλά και η διοίκηση και το τεχνικό τιμ του ομίλου, προκειμένου για να μιλήσουν γι' αυτές τις επιτυχίες.

Παρών φυσικά και ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ο οποίος δήλωσε "Είμαι πολύ χαρούμενος για το ταξίδι στην Σαουδική Αραβία. Πέρασα ωραία… είδα μάλιστα και καμηλοδρομίες όπου πρώτη αναδείχθηκε η καμήλα με την ελληνική σημαία! Έγινε πραγματικότητα το όνειρό μου και χαίρομαι γι' αυτό".

Η συνέντευξη Τύπου

Η Στεφανία Σπυροπούλου, (υπεύθυνη του τμήματος θεραπευτικής ιππασίας και προπονήτρια Special Olympics), τόνισε ότι " Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την Καλαμάτα, διότι καταφέραμε για πρώτη φορά να συμμετέχουμε στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics και να γυρίσουμε με μετάλλια. Ο Γιάννης Κατσόγιαννης, αθλητής του ομίλου μας συμμετείχε σε τρία αθλήματα στους παγκόσμιους αγώνες στο Abu Dhabi στα οποία κατέκτησε την 4η, 3η και 2η θέση" και ολοκλήρωσε στέλνοντας μήνυμα για νέες επιτυχίες. "Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, αλλά δεν σταματάμε εδώ. Το επόμενο στοίχημα είναι οι Πανελλήνιοι Αγώνες και σε 4 χρόνια οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics στο Βερολίνο”.

Ο αντιπρόεδρος του ΙΠΠΟΚ Αντώνης Αντωνόπουλος ανέφερε ότι ο όμιλος δίνει μεγάλη έμφαση στο τμήμα θεραπευτικής ιππασίας. Ένα τμήμα που, όπως είπε "Εκπαιδεύει τα παιδάκια που έχουν ειδικές ικανότητες και όχι ανάγκες, για την καλύτερη διαβίωσή τους. Το διοικητικό συμβούλιο συμπαρίσταται και κάνει ότι μπορεί για το τμήμα, ώστε να λειτουργεί με τους καλύτερους οιωνούς. Ευχαριστούμε την Στεφανία και ιδιαίτερα το φίλο μας τον Γιάννη, που μας εκπροσώπησε σε αυτούς τους αγώνες". Η Κατερίνα Νιφούδη - Κεράνη,, πρόεδρος το Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Μεσσηνίας «Η υπομονή» δεν έκρυψε τη χαρά της. "Στόχος του συλλόγου μας είναι τα παιδιά μας να έχουν δραστηριότητες και δημιουργική απασχόληση. Ετσι με πολύ μεγάλη χαρά, αλλά και αγωνία δέχθηκα τότε τη συνάντηση με τον κ. Δρούγα και ξεκινήσαμε δειλά δειλά να κάνουν τα παιδιά θεραπευτική ιππασία, μέχρι που ήρθε η κ. Στεφανία εξειδικευμένη σε αυτό το κομμάτι και πλέον μπορούμε να πούμε ότι είμαστε υπερήφανοι. Ο Γιάννης μας γέμισε χαρά, αισιοδοξία και μας έδειξε ότι αξίζει να αγωνιζόμαστε στη ζωή. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το συμβούλιο, την κ. Στεφανία, τον Γιάννη και τους γονείς του, που ανελλιπώς τον συνόδευαν σε όλα τα μαθήματα". Στη συνέχεια έδωσε στον Γιάννη τρία αναμνηστικά ενθύμια που έφτιαξαν τα παιδιά του συλλόγου.

Τέλος ο προπονητής του ΙΠΠΟΚ Νίκος Δρούγας χαρακτήρισε ψυχή του ομίλου τη Στεφανία Σπυροπούλου και συνεχάρη το Γιάννη Κατσόγιαννη, που έκανε ένα τεράστιο άλμα, αλλά και τους γονείς του αθλητή που είναι πάντα δίπλα του και τον στηρίζουν.

Ο κ. Δρούγας εκτίμησε ότι θα έρθουν ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες για την καλαματιανή ιππασία" "Ήδη φτάσαμε στο δεύτερο σκαλοπάτι του κόσμου Αυτό ήταν πολύ μεγάλο άλμα και θέλουμε βοήθεια σε πολλά πράγματα, ώστε να μπορέσουμε να το κατακτήσουμε στους επόμενους αγώνες να είμαστε πρώτοι, όχι μόνο με ένα μετάλλιο κι όχι μόνο με έναν αθλητή, γιατί έχουμε αυτή την δυνατότητα όσον αφορά στα Special Olympics"., κατέληξε ο υπεύθυνος του ομίλου.