Δευτέρα, 08 Απρίλιος 2019 17:46

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΥΡΤΩ: Με επιτυχία οι αγώνες κλειστής κωπηλασίας (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΥΡΤΩ: Με επιτυχία οι αγώνες κλειστής κωπηλασίας (φωτό)

 

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά οι αγώνες σκυταλοδρομίας κλειστής κωπηλασίας που συνδιοργάνωσαν ο Γ.Σ. Ακρίτας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στην Μυρτώ, ένα κορίτσι που εδώ και χρόνια κάνει μεγάλο αγώνα για τη ζωή, μετά την περιπέτεια της στην Πάρο που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Φέτος οι διοργανωτές αποφάσισαν αντί για τρέξιμο, τα Relays να έχουν κωπηλασία. Ετσι τα παιδιά έκαναν κουπί για 1.000 μέτρα πάνω στο κωπηλατικό μηχάνημα και παράλληλα έβλεπαν την έκβαση του αγώνα με τη μορφή ψηφιακής πραγματικότητας στη γιγαντοοθόνη, σε μια πραγματικά πρωτοποριακή δράση που παράλληλα έστειλε κοινωνικό μήνυμα.

Τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν την 3η παγκόσμια πρωταθλήτρια κλειστής κωπηλασίας Ελπίδα Γρηγοριάδου που τα καθοδήγησε στον αγώνα και τους μίλησε για την κωπηλασία.

Την προηγούμενη ημέρα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης είχε πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου – παραμυθιού “Η νεραϊδο – αμαζόνα η Μυρτιά” που έγραψε η συγγραφέας Εύα Πετροπούλου – Λιανού (εικόνες: Βιβή Μαρκάτου) για τη Μυρτώ.