Τετάρτη, 10 Απρίλιος 2019 14:40

ΠΟΛΟ: Στα πλέι - οφ ανόδου ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Το εισιτήριο για τα πλέι – οφ ανόδου στην Α2 κατηγορία πόλο ανδρών εξασφάλισε ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας.

Η Μεσσηνιακή ομάδα τερμάτισε στην πρώτη θέση στον όμιλο της Πάτρας και απέκτησε έτσι το δικαίωμα να διεκδικήσει την άνοδο.

Συγκεκριμένα σημείωσε μια νίκη και μια ήττα στο δεύτερο γύρο, ενώ στον πρώτο γύρο είχε δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Η πρώτη φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Β’ εθνικής ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας είχε την ατυχία να μην έχει στην σύνθεσή του δύο βασικούς παίκτες, τον τερματοφύλακα Μιχάλη Μακρή που δεν μπόρεσε να αγωνιστεί λόγω προσωπικού προβλήματος και τον περιφερειακό Κώστα Τζούβελη όπου είχε έναν τραυματισμό στο χέρι στην προπόνηση της Τετάρτης. Γεγονός που επηρέασε την ομάδα στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στον ΝΟ Ιτέας με αποτέλεσμα η καλαματιανή ομάδα να ηττηθεί με σκορ 15-14 (στον α’ γύρο ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας είχε επιβληθεί 12-4).

Στο δεύτερο παιχνίδι η ομάδα του ΝΟΚ εμφανώς βελτιωμένη δεν άφησε περιθώρια στον Επειό Ήλιδας από την Αμαλιάδα και επιβλήθηκε με 14-9 (στον α’ γύρο ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας είχε κερδίσει 10-5).

Στην Πάτρα με τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας αγωνίστηκαν οι: Αποστολάκος Γιάννης, Θεοδωρακόπουλος Στέλιος, Τραγγανίδας Βασίλης, Βερνάρδος Σταύρος, Κουτσιαλής Αριστοτέλης, Μπίρης Κώστας, Άγγος Ιορδάνης, Μουστάκας Φίλιππος, Παναγιώταρος Νίκος, Καρπέτας Κώστας, Κοσιφολόγος Θανάσης, Τσιγώνιας Γιώργος, Μέγγος Παναγιώτης.

Ο προπονητής του ΝΟΚ Στάθης Μπακολιάς δήλωσε ευχαριστημένος από την παρουσία στην α’ φάση του πρωταθλήματος.

“ Η απουσία δύο πολύ σημαντικών παικτών για την λειτουργία της ομάδας, μας δημιούργησε κάποια προβλήματα στο πρώτο παιχνίδι. Κάτι που μπορέσαμε να βελτιώσουμε σημαντικά στο δεύτερο παιχνίδι. Για εμάς που η ομάδα προπονείται σε δύο γκρουπ, το ένα στην Καλαμάτα και το άλλο στην Αθήνα με την συνεργασία του παλιού παίκτη της ομάδας Χριστόφορου Κουνάδη, είναι αρκετά δύσκολη η προετοιμασία αν συνυπολογίσουμε και την οικονομική στενότητα που υπάρχει. Γι’ αυτό πραγματικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που καταβάλουν”, τόνισε αρχικά ο κ. Μπακολιάς και πρόσθεσε: “Ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας, η παραμονή στην κατηγορία σε ένα πρωτάθλημα που έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες επετεύχθη και παράλληλα η ομάδα πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους ανόδου και θα διεκδικήσει την συμμετοχή της στην τελική Φάση.

Η ταυτότητα των παιχνιδιών στην Πάτρα

ΝΟΚ - ΝΟ ΙΤΕΑΣ 14-15 (2-3, 3-2, 5-5, 4-5)

Αποβολές: 10 υπέρ και 1 πέναλτι / 7 κατά και 1 πέναλτι

Σκόρερ: Από 3 γκολ σημείωσαν οι Θεοδωρακόπουλος Στέλιος και Άγγος Ιορδάνης, 2 γκολ οι Παναγιώταρος Νίκος, Βερνάρδος Σταύρος και Τσιγώνιας Γιώργος και από ένα γκολ οι Μπίρης Κώστας και Μουστάκας Φίλιππος.

ΕΠΕΙΟΣ ΗΛΙΔΑΣ - ΝΟΚ 9-14 (3-2, 3-3, 1-3, 2-6)

Αποβολές: 5 υπέρ και 3 πέναλτι / 7 κατά και 2 πέναλτι

Σκόρερ: Βερνάρδος Σταύρος 4 γκολ, από 3 τέρματα οι Μπίρης Κώστας και Καρπέτας Κώστας, Τσιγώνιας Γιώργος 2 και Παναγιώταρος Νίκος 1.

Η τελική βαθμολογία

1. Ν.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 9 βαθμοί (50-33)

2. ΕΠΕΙΟΣ ΗΛΙΔΑΣ 6 βαθμοί (33-39)

3. ΝΟ ΙΤΕΑΣ 3 βαθμοί (34-45)