Σάββατο, 13 Απρίλιος 2019 12:46

Ανεβαίνουν επίπεδο τα “Παπαφλέσσεια” - Την Τετάρτη 19 Ιουνίου η φετινή διοργάνωση

Γράφτηκε από τον
Ανεβαίνουν επίπεδο τα “Παπαφλέσσεια” - Την Τετάρτη 19 Ιουνίου η φετινή διοργάνωση

 

Αναβαθμισμένη θα είναι για την αγωνιστική περίοδο 2019 η διεθνή διοργάνωση στίβου της Καλαμάτας, τα «Παπαφλέσσεια».

Ο ΣΕΓΑΣ ενημέρωσε την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου IAAF, κατόπιν αιτήματος αυτής, για τα Ελληνικά meetings που θα ανέβουν κατηγορία, και συνεπώς θα αξιολογηθούν διαφορετικά στο σύστημα ranking, συγκεντρώνοντας υψηλότερη βαθμολογία. Ουσιαστικά κατά την διαδικασία της διοργάνωσης θα βαθμολογηθούν οι 6 πρώτοι αθλητές/ αθλήτριες ανά αγώνισμα, αντί για τους τρείς που γινόταν μέχρι σήμερα. Αυτό συνεπάγεται υψηλότερο επίπεδο αθλητών/ αθλητριών και κατ επέκταση αναβαθμισμένο επίπεδο συναγωνισμού, επιδόσεων και αγώνων γενικότερα.

Οι υπόλοιπες 3 Ελληνικές διοργανώσεις που αναβαθμίζονται είναι τα «Σιθώνεια», το meeting αλμάτων «Καλλιθέα» και τα «Δρόμεια». Στο πλαίσιο των διαδικασιών που αναφέρθηκαν, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ μεταξύ του προέδρου Κωνσταντίνου Παναγόπουλου, του εθνικού προπονητή Γιάννη Κουτσιώρα και των εκπροσώπων των εμπλεκόμενων διοργανώσεων. Εκεί συζητήθηκε η νέα προοπτική που δημιουργείται για τις διοργανώσεις καθώς επίσης και ποικίλα θέματα λειτουργικού σχεδιασμού. Τα «Παπαφλέσσεια» εκπροσώπησε ο διευθυντής της διοργάνωσης και μέλος του ΔΣ του Μεσσηνιακού ΓΣ αλλά και του ΣΕΓΑΣ Δημήτρης Πουλόπουλος.

Τα αγωνίσματα

Τα αγωνίσματα της φετινής διοργάνωσης, τόσο για τους άνδρες όσο και τις γυναίκες, είναι τα ακόλουθα: 100μ., 200μ., 1500μ., 400μ.με εμπόδια, σκυταλοδρομία 4x100μ., άλμα σε μήκος, ακοντισμός. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019.

Τα «Παπαφλέσσεια» αποτελούν έναν καταξιωμένο αθλητικό θεσμό με μεγάλη διάρκεια στο χρόνο. Ξεκίνησαν το 1956 έχοντας τοπικό χαρακτήρα, και μετά από μια μικρή διακοπή οι αγώνες αναβίωσαν το 1984. Το 1996 τα «Παπαφλέσσεια» αναβαθμίστηκαν σε διεθνές meeting προσελκύοντας τους αξιολογότερους αθλητές και αθλήτριες στίβου του πλανήτη. Από τότε, η διεθνή διοργάνωση της Καλαμάτας λειτουργούσε ως «βιτρίνα» της πόλεως στο εξωτερικό, συμβάλλοντας σε μέγιστο βαθμό στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Τα «Παπαφλέσσεια» συμβάλλουν ποικιλοτρόπως στην ανάπτυξη του αθλητισμού δίνοντας την ευκαιρία σε Καλαματιανούς αθλητές, μικρούς (ηλικιακά) και μεγάλους, να συμμετέχουν σε μια διεθνή διοργάνωση.