Τρίτη, 11 Φεβρουάριος 2014 19:14

Η ακαδημία στίβου του Μεσσηνιακού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και στο Μουσείο της Ακρόπολης

Γράφτηκε από τον

Νέες δραστηριότητες προστίθενται στην λίστα των παράλληλων δραστηριοτήτων για το τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού.
Την Κυριακή 60 εκδρομείς από την Καλαμάτα (παιδιά αλλά και γονείς) συνδύασαν για άλλη μια φορά την αθλητική δράση, την επιμόρφωση και την ψυχαγωγία.

Η συγκεκριμένη Κυριακάτικη εξόρμηση περιείχε 2 βασικούς άξονες: την παρακολούθηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου και την περιήγηση στο διεθνούς φήμης και ακτινοβολίας Μουσείο της Ακρόπολης. Στην εξαιρετική αυτή δραστηριότητα συμμετείχε και το Κέντρο Ξένων Γλωσσών της κυρίας Κέλλυ Μακροπούλου.
Η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει: «Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για 2η συνεχόμενη χρονιά, οι νεαροί αθλητές της ακαδημίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν «ζωντανά» τα ινδάλματα τους. Σε μια διοργάνωση που έμεινε στην ιστορία για το Πανελλήνιο Ρεκόρ του συναθλητή τους Λούη Τσάτουμα, οι εκκολαπτόμενοι πρωταθλητές του μέλλοντος από την Μεσσηνία αποκόμισαν σημαντικές εικόνες και εμπειρίες. Είχαν μάλιστα και την ευκαιρία να εισέλθουν εντός του αγωνιστικού χώρου προκειμένου να συγχαρούν και εν συνεχεία να φωτογραφηθούν με τον πρωταθλητή των 60 μέτρων μετ' εμποδίων Κώστα Δουβαλίδη.
Νωρίτερα, όλοι εντυπωσιάστηκαν με τα εκθέματα του Μουσείου της Ακρόπολης το οποίο προβάλει με τον αρτιότερο τρόπο την χώρα μας στο εξωτερικό. Η περιήγηση στο Μουσείο διήρκεσε για 2 περίπου ώρες και στην συνέχεια ακολούθησαν στιγμές χαλάρωσης στην Μαρίνα του Φλοίσβου.
Ο προγραμματισμός της φετινής περιόδου περιλαμβάνει ανάλογες Κυριακάτικες αποδράσεις που θα λαμβάνουν συστηματικά χώρα μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού. Οι εναλλακτικές επιλογές είναι πολυάριθμες και το σίγουρο είναι ότι συντηρούν το ενδιαφέρον και την προσμονή μικρών και μεγάλων σε υψηλό επίπεδο».