Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 12:32

Ρεκόρ συμμετοχών με 3.000 μικρούς και μεγάλους δρομείς στο Γύρο της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Ρεκόρ συμμετοχών με 3.000 μικρούς και μεγάλους δρομείς στο Γύρο της Καλαμάτας

 

Κάθε προηγούμενο αναμένεται να ξεπεράσουν οι συμμετοχές στον 19ο Γύρο της Καλαμάτας, καθώς εκτιμάται ότι 3.000 περίπου μικροί και μεγάλοι θα βρεθούν αύριο στη κεντρική πλατεία της πόλης για να λάβουν μέρος στους αγώνες, που συνδιοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας με το Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ηδη οι συμμετοχές στο σάιτ του ΣΔΥΜ έχουν ξεπεράσει τις 1.700 για τα 10.000 χιλιόμετρα, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και για τον αγώνα των 2.000 μέτρων που απευθύνεται κυρίως σε μικρά παιδιά. Στις 6 μ.μ. θα ξεκινήσουν τα 10.000μ. δυναμικό βάδισμα, στις 6.30 μ.μ. τα 10.000μ. τρέξιμο και στις 6.35 ο παιδικός αγώνας των δύο χιλιομέτρων.

Αφετηρία και τερματισμός είναι η κεντρική πλατεία της πόλης, με τους δρομείς να τρέχουν για ένα μεγάλο μέρος στην παραλιακή ζώνη, όσον αφορά τα 10 χιλιόμετρα.

Να σημειωθεί ότι ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στο σύλλογο Τυφλών Καλαμάτας, που με τη δύναμη της ψυχής τους και το μεγαλείο που έχουν, παίρνουν το μεγαλύτερο μετάλλιο του κόσμου", όπως δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Χρήστος Μπένος. Ακόμα τον αγώνα στηρίξει μεταξύ άλλων και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, που στη σχετική ανακοίνωσή του καταλήγει ως εξής “ Συμμετέχουμε όλοι στον 19ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας (βάδισμα-τρέξιμο-παιδικός αγώνας) μαζί με τις οικογένειες και τους φίλους μας, στηρίζοντας την προσπάθεια των Δρομέων Υγείας σε αυτό το σημαντικό δρώμενο που λαμβάνει χώρα στην πόλη μας”.

Η συνέντευξη Τύπου

Ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ δήλωσε ότι ο σύλλογος δείχνει μια κοινωνική ευαισθησία και εδώ και 19 χρόνια προσφέρει εθελοντικά από τα έσοδα του αγώνα. Ο κ. Μπένος σημείωσε ότι υπάρχει ρεκόρ συμμετοχών για το φετινό αγώνα και τεράστια αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Ακόμα ευχαρίστησε τους χορηγούς, τους φορείς και τους εθελοντές που στηρίζουν τον αγώνα και κάλεσε τον κόσμο να βρεθεί αύριο στην πλατεία της Καλαμάτας.

Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Αντωνία Μπούζα σημείωσε ότι η Περιφέρεια για μία ακόμα χρονιά βρίσκεται δίπλα σε έναν από τους δημοφιλέστερους λαϊκούς αγώνες δρόμου που γίνεται στην πόλη της Καλαμάτας και ενισχύει το φίλαθλο πνεύμα.

Ο Δημήτρης Μπούχαλης, που εκπροσώπησε το Δήμο Καλαμάτας δήλωσε ότι θα συμμετάσχει και ο ίδιος στον αγώνα και συνεχάρη τον ΣΔΥΜ, γιατί είναι ο σύλλογος, που όπως είπε, ξεκίνησε και έβαλε στη ζωή μας το δρομικό κίνημα στην Καλαμάτα και στη Μεσσηνία.

Ο Ευθύμιος Αλεξόπουλος, αντιπρόεδρος του ΣΔΥΜ και υπεύθυνος για τη συγκρότηση της εθελοντικής ομάδας τόνισε τη σημασία που έχουν οι εθελοντές. "Για να γίνει ένας τέτοιου μεγέθους αγώνας, ο πιο σημαντικός παράγοντας για τον κάνει μεγάλο είναι οι εθελοντές. Ευτυχώς η πόλη της Καλαμάτας το έχει αγκαλιάσει, οι πολίτες της πόλης μας το έχουν αγκαλιάσει, πολλοί σύλλογοι το έχουν αγκαλιάσει και υπάρχει αθρόα συμμετοχή εθελοντών. Έχει συγκροτηθεί μια εθελοντική ομάδα που θα υποστηρίξει τον αγώνα και θα υποστηρίξει την ασφάλεια των αθλητών. Οι καιρικές συνθήκες θα είναι ομάδες, αλλά και με υπό οποιοδήποτε συνθήκες, ο αγώνας θα γίνει".

Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Τυφλών Καλαμάτας, ευχαρίστησε τον ΣΔΥΜ που "Αφιερώνει

στο σύλλογό μας αυτόν τον αγώνα και μέσα από αυτή την προσπάθεια που θα γίνει, που κάνουν όλοι οι αθλητές, μας, δίνει και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας προς τα μέλη μας το οποίο ουσιαστικά είναι περισσότερο υποστηρικτικό και ηθικό στα μέλη μας, που αυτή τη στιγμή είναι 80. Καλώ τους συμπολίτες μας, να χαρούν τη διαδρομή, εγώ θα συμμετάσχω για τρίτη φορά και πίστεψέ με είναι μία υπέροχη διαδρομή και αξίζει τον κόπο.»

Τέλος ο Μανώλης Σηφογιωργάκης (εκπρόσωπος Σαμαρειτών, Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού):,

είπε ότι είναι μεγάλη τιμή που ο ΣΔΥΜ τους κάλεσε και φέτος, ενώ πέρυσι μέρος των εσόδων δόθηκε στους Σαμαρείτες., που δίνουν ανελλιπώς το παρών από το 2007 και μετά. Φέτος, θα βρίσκονται κατά μήκος της παραλιακής με 3 σταθμούς πρώτων βοηθειών, θα υπάρχουν δύο ποδηλάτες οι οποίοι θα ακολουθούν την διαδρομή και τέσσερις Σαμαρείτες στην έναρξη και στον τερματισμό του αγώνα, σύμφωνα με τον κ. Σηφογιωργάκη.