Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 16:52

ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ: 12 μετάλλια ο Α.Γ.Σ. Καλαμάτας στο πανελλήνιο κύπελλο Ακρόπολης

Γράφτηκε από τον
ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ: 12 μετάλλια ο Α.Γ.Σ. Καλαμάτας στο πανελλήνιο κύπελλο Ακρόπολης

 

Με διψήφιο αριθμό μεταλλίων επέστρεψε ο Α.Γ.Σ. Τάε Κβον Ντο Καλαμάτας από την Αθήνα, όπου συμμετείχε στο πανελλήνιο κύπελλο Ακρόπολης. Συγκεκριμένα κατέκτησε 12 μετάλλια, εκ των οποίων 2 χρυσά, ,4 αργυρά και 6 χάλκινα, ενώ πήρε και 4 πέμπτες θέσεις.

Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν η Μαρία Τομάζου στην πρώτη της συμμετοχή στην κατηγορία ανδρών - γυναικών στα έως 53 κιλά και η Ελένη Μαρώση στην κατηγορία παίδων - κορασίδων στα +59 κιλά.

Αργυρό μετάλλιο πήραν οι Νικήτας Σπυρόπουλος (εφήβων - νεανίδων έως 52 κιλά), Λάζαρος Δημητριάδης (παίδων - κορασίδων έως 57 κιλά), Βασίλης Φράγκος (παίδων - κορασίδων έως 61 κιλά) και Παύλος Μιχαλεάκος (παίδων - κορασίδων έως 65 κιλά).

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Αποστόλης Αλεξίου (63 κιλά) και Ευδοκία Τρίμμη (49 κιλά) στην κατηγορία ανδρών - γυναικών,, η Παναγιώτα Σαραντάκη (έως 68 κιλά), και ο Ηλίας Λίτσας (55 κιλά) στην κατηγορία εφήβων - νεανίδων και οι Παναγιώτης Δαμουράς (έως 41 κιλά), Χρήστος Δραγκιώτης (έως 54 κιλά) στην κατηγορία παίδων - κορασίδων. Στην ίδια κατηγορία η Κωνσταντίνα Βαρελοπούλου (έως 55 κιλά) κατέλαβε την 5η θέση, όπως και ο Γοάννης Φράγκος (έως 53 κιλά)

Την 5η θέση πήραν επίσης η Αθανασία Τρίμμη (49 κιλά) στην κατηγορία ανδρών - γυναικών και ο Νίκος Τζουλούφης (59 κιλά) στην κατηγορία εφήβων – νεανίδων.

Τι λένε οι πρωταγωνιστές

Ο προπονητής του Α.Γ.Σ. Τάε Κβον Ντο Καλαμάτας Γιώργος Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι ο σύλλογος έκανε σπουδαίες εμφανίσεις στο 4ο κύπελλο Ακρόπολης που έγινε στη χώρα μας και ότι τα παιδιά αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες. Επόμενος στόχος είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών και εφήβων - νεανίδων που θα γίνει στις 5 Μαϊου στη Θεσσαλονίκη. Ο Γ. Παναγιωτόπουλος πιστεύει σε ανάλογη συνέχεια, όπως και ο μάστερ Τζίμης Παναγιωτόπουλος, που πλέον έχει παραδώσει τη σκυτάλη στο γιο του, αλλά είναι συνεχώς κοντά στο τάε κβον ντο. Ο Τζ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι ο καλαματιανός σύλλογος είναι πρωτοπόρος και έχει πάρει πανελλήνια, πανευρωπαϊκά, παγκόσμια και βαλκανικά μετάλλια, αλλά του λείπει ένα, το ολυμπιακό μετάλλιο, το οποίο πιστεύει ότι θα έρθει στο μέλλον.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αφορμή τις επιτυχίες στο κύπελλο Ακρόπολης, μίλησαν και ορισμένοι από τους πρωταγωνιστές.

Η Μαρία Τομάζου είπε ότι ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για την ίδια που δοκίμασε τις ικανότητες της σε μεγαλύτερη κατηγορία και τα κατάφερε περίφημα, μιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Ο Αποστόλης Αλεξίου (χάλκινο μετάλλιο) σημείωσε "Κέρδισα δύο αγώνες και έχασαν στον τρίτο για διαφορά ενός πόντου. Προετοιμάζομαι πλέον για το πανελλήνιο πρωτάθλημα".

0 14χρονος Παναγιώτης Δαμουράς έλαβε μέρος για 2η φορά σε αυτούς τους αγώνες και κατέκτησε την 3η θέση. Στόχος του είναι η πρώτη θέση και ευρωπαϊκή διάκριση. Για 2η φορά συμμετείχε και ο Νικήτας Σπυρόπουλος, ο οποίος πήρε τη 2η θέση και δήλωσε ότι στόχος πλέον είναι η πρωτιά. Τη δεύτερη θέση πήραν ακόμα οι Παύλος Μιχαλεάκος και Λάζαρος Δημητριάδης και δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους, αλλά και τη φιλοδοξία για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις στα επόμενα πρωταθλήματα.

Ο Χρήστος Δραγικιώτης είπε "Ηταν η πρώτη φορά και κατάφερα να πάρω ένα μετάλλιο. Εχασα στον ημιτελικό και ελπίζω να τα πάω καλύτερα στο μέλλον".