Δευτέρα, 22 Απρίλιος 2019 14:58

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο 19ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ: Πλημμύρισε δρομείς η Καλαμάτα (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο 19ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ: Πλημμύρισε δρομείς η Καλαμάτα (φωτό)

Ενα ανθρώπινο... ποτάμι από την κεντρική πλατεία έως το ξενοδοχείο "Φιλοξένια" ξεχύθηκε το Σάββατο στους δρόμους και πλημμύρισε την Καλαμάτα.

Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι, μαμάδες με τα μωρά στα καρότσια, άτομα με κινητικά προβλήματα, ακόμα και με προβλήματα όρασης, φόρεσαν τα αθλητικά τους και συμμετείχαν στο μεγάλο γεγονός της χρονιάς για το δρομικό κίνημα, που δεν είναι άλλο από το Γύρο της Καλαμάτας.

Ο 19ος αγώνας δρόμου της πόλης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς συμμετείχαν στους τρεις συνολικά αγώνες 2.500 περίπου άτομα, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αθλητισμού. Στις 6.30 μ.μ. δόθηκε η εκκίνηση τόσο για τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων, όσο και για τα 10.000μ, δυναμικό βάδισμα, ενώ πέντε λεπτά αργότερα τη σκυτάλη πήραν τα μικρά παιδιά με τον παιδικό αγώνα (1,5 χιλιόμετρο).

Μια πραγματικά μεγάλη γιορτή, ;όπου όλοι ήταν νικητές και τερμάτιζαν με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη, έχοντας νωρίτερα απολαύσει την υπεροχή διαδρομή.

Να σημειωθεί ότι ο φετινός αγώνας ήταν αφιερωμένος στο Σύλλογο Τυφλών Καλαμάτας που έδωσε δυναμικό ¨"παρών" με τους ανθρώπους του ΣΔΥΜ να μιλούν κατά τη διάρκεια των απονομών με συγκίνηση για την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων με το μεγαλείο ψυχής.

Ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ Χρήστος Μπένος βράβευσε μάλιστα τον πρόεδρο του συλλόγου Γιάννη Χαραλαμπόπουλο. Ακόμα ζεστό χειροκρότημα εισέπραξαν και οι πολλοί εθελοντές που συνέβαλαν τα μέγιστα για την επιτυχία του αγώνα, ενώ βραβεύτηκαν και οι χορηγοί

Τον αγώνα διοργάνωσε για 19η χρονιά ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας με την βοήθεια του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Για την ιστορία, πρώτος στα 10.000 τερμάτισε ο Μανιάτης Νικόδημος Νικολιτσέας ΓΑΣ Ιάλυσος) με χρόνο μάλιστα 33'43'', ενώ στις γυναίκες η Κατερίνα Μπερδούση από την Τρίπολη κατέκτησε, όπως και πέρυσι, την πρωτιά με χρόνο 41'12''.. Οι έξι πρώτοι νικητές και νικήτριες στα 10.000 τιμήθηκαν στο φινάλε των αγώνων από τους διοργανωτές.

Αναλυτικά στους άνδρες ξεχώρισαν οι:

1ος Νικόδημος Νικολιτσέας (ΓΑΣ Ιάλυσος) 33'43''

2ος Παναγιώτης Κάβδας (Καλαμάτα Running Project) 34'39''

3ος Δημητράκης Μεϊντής (Κόροιβος Αμαλιάδας) 34'51''

4ος Εμιλιάνο Κάνο (ΣΔΥ Μεσσηνίας) 35'30''

5ος Ηλίας Νικολόπουλος (ΣΔΥ Μεσσηνίας /Afordakos Team)

6ος Γιώργος Κανελλόπουλος (Καλαμάτα Running Project) 36'28''

Γυναίκες

1η Κατερίνα Μπερδούση (Adidas Runners Athens) 41'12''

2hΛουίζα Καμαρινού (Animal Rights Runners) 41'50''

3η Ελένη Εξερτζόγλου (ΣΔΥ Μεσσηνίας) 43'32''

4η Σταυρούλα Μπάκα (ΣΔΥ Μεσσηνίας) 43'51''

5η Εφη Αλέξη (Καλαμάτα Running Project) 44'03''

6η Κατερίνα Πρισακάρου (Μαραθωνοδρόμοι Αργολίδας) 44'37''

Κέρδισε φίλους το τρέξιμο

Μετά από αρκετά χρόνια είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε ξανά από μέσα τη διαδρομή και αυτό που διαπιστώσαμε είναι η μεγάλη αύξηση των συμμετεχόντων, αλλά και η βελτίωση στο οργανωτικό κομμάτι.

Η αστυνομία είχε φροντίσει ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα, οι Σαμαρείτες στη θέση τους για να προσφέρουν βοήθεια σε όποιον χρειαστεί και οι εθελοντές για να δροσίσουν τους δρομείς (με μπουκαλάκια νερό), αλλά και να τους εμψυχώνουν ώστε να ολοκληρώσουν τον αγώνα. Παράλληλα τα παιδιά με τα τύμπανα έδιναν τη μουσική νότα, ενώ τα πειράγματα μεταξύ των αθλητών έδιναν και έπαιρναν Ολα αυτά δίπλα στη θάλασσα, μιας και το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής ήταν στο παραλιακό μέτωπο. Η βροχή λίγο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα δεν πτόησε κανέναν.

Το τρέξιμο από το Σάββατο κέρδισε περισσότερους φίλους και ο επόμενος αγώνας το 2020 αναμένεται να σπάσει το φετινό ρεκόρ.