Πέμπτη, 13 Φεβρουάριος 2014 12:16

ΣΤΙΒΟΣ: Για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ετοιμάζεται ο Λούης Τσάτουμας

Γράφτηκε από τον
ΣΤΙΒΟΣ: Για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ετοιμάζεται ο Λούης Τσάτουμας

Ο Λούης Τσάτουμας στον πρώτο και προτελευταίο του αγώνα στη χειμερινή περίοδο αγώνων βελτίωσε κατά δύο εκατοστά το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ στο μήκος με 8.23μ. κατά τη διάρκεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος στο ΣΕΦ και χωρίς άλλον αγώνα θα πάει στο Σόποτ της Πολωνίας (7-9 Μαρτίου) για την 5η συμμετοχή του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.
«Αποφασίσαμε να αφιερώσει το επόμενο διάστημα μόνο στην προπόνηση και να μην κάνει άλλον αγώνα μέχρι το παγκόσμιο πρωτάθλημα» δήλωσε ο τεχνικός του Δημήτρης Βασιλικός.
Ο Μεσσήνιος άλτης, ο οποίος χθες γιόρτασε τα 32α γενέθλιά του, ταλαιπωρήθηκε από θλάση στο δικέφαλο τον Δεκέμβριο, αρχικά είδε τα σχέδιά του να χαλούν, αλλά κατάφερε να αντιμετωπίσει και την υποτροπή και να φθάσει στο εθνικό ρεκόρ.
«Ο Λούης τώρα είναι απόλυτα υγιής. Όταν ένας αθλητής πετυχαίνει ρεκόρ, αυτό σημαίνει πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Στον αγώνα του στο ΣΕΦ έκανε κάποια μικρά λάθη, που θα δουλέψουμε στο διάστημα μέχρι το παγκόσμιο πρωτάθλημα» προσθέτει ο Δημήτρης Βασιλικός, που έχει υπό τις τεχνικές του οδηγίες από το 2005, με ένα μικρό διάλειμμα το 2008.
«Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε πάει σε ένα σωρό διεθνείς διοργανώσεις. Το γεγονός ότι αυτή στη στιγμή έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στον κόσμο, ελάχιστη σημασία έχει τη στιγμή του μεγάλου αγώνα. Ο Λούης, πλέον είναι ένας έμπειρος αθλητής. Θα πάμε σε έναν ακόμα μεγάλο αγώνα, όπως έχουμε πάει και στο παρελθόν, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εκεί θα μετρήσει πώς θα είναι ο κάθε αθλητής στη συγκεκριμένη στιγμή. Από την αγωνιστική, μέχρι την ψυχολογική του διάθεση» καταλήγει ο Δημήτρης Βασιλικός.
Ο Λούης Τσάτουμας πρωτοεμφανίστηκε σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού το 2004 στη Βουδαπέστη (25ος με 7.34μ), στη Μόσχα το 2006 ήταν 4ος (8.10μ), στη Βαλένθια το 2008 10ος (7.77μ) και στην Κωνσταντινούπολη το 2012 6ος με 7.88μ.

πηγή: sentragoal.gr