Παρασκευή, 03 Μάιος 2019 12:40

Στην Καλαμάτα το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας!

Γράφτηκε από τον

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για να φιλοξενήσει η Καλαμάτα το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας Senior European Championships και Open Trophy από την Ευρωπαϊκή Κλάση Laser (EurILCA).

Ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Δημήτρης Καλαμάτας, υπέγραψε χθες τη συμφωνία ανάθεσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα φέρει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα το Μάιο του 2020 πάνω από 300 αθλητές και αθλήτριες! Η διοργάνωση θα γίνει μάλιστα για πρώτη φορά στην Ελλάδα (γι’ αυτή την κλάση) και αν ο ΝΟΚ περάσει τις...εξετάσεις, θα ανοίξει ο δρόμος για ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κακαλίκας έβαλε την υπογραφή και τη σφραγίδα στα επίσημα έγγραφα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, ενώ υπήρξε και τηλεφωνική παρέμβαση του Ιούλιου Συναδινού.

Το τηλέφωνο του Συναδινού

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού μιλώντας σε ανοιχτή ακρόαση είπε ότι το Υπουργείο και η Γ.Γ.Α. θα υποστηρίξει την εν λόγω διοργάνωση.“ Ήδη έχουμε δώσει την αιγίδα μας για τους αγώνες. Θα υπάρξει και οικονομική υποστήριξη. Αυτοί οι πανευρωπαϊκοί αγώνες είναι το κίνητρο για να βελτιώσουμε και τις υποδομές τους ΝΟΚ, αλλά και το έναυσμα ώστε οι ναυταθλητικοί αγώνες και ο αθλητισμός τουρισμός στην πόλη - εκεί στον ευλογημένο τόπο με τις τόσο καλές, γεωφιλικές και κλιματικές συνθήκες – να αρχίσει να αναπτύσσεται με άλλα δεδομένα”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Συναδινός.

Από 16 έως 23 Μαΐου 2020 η δράση

Οι εν λόγω αγώνες θα γίνουν από 16 έως 23 Μαΐου του 2020 στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και αφορούν σκάφη της κλάσης Laser Radial and Standard (Ολυμπιακό άθλημα). Παράλληλα θα λάβουν μέρος και αθλητές και αθλήτριες εκτός Ευρώπης, κάτι που θα ανεβάσει τον αριθμό των συμμετεχόντων, αλλά και των επισκεπτών στην Καλαμάτα.

Στο ΝOK νιώθουν ικανοποίηση για την ανάληψη της διοργάνωσης και ευελπιστούν ότι θα βγει προς όλη την Ευρώπη η καλύτερη εικόνα της πόλης.

Η συνέντευξη Τύπου

Ο πρόεδρος του ΝΟΚ Δημήτρης Κακαλίκας υπέγραψε χθες τη συμφωνία, παρουσία του αντιπρόεδρου Γιάννη Αδαμόπουλου, των εφόρων του συλλόγου Γιώργου Στπυρόπουλου και Ηλία Κολλινιάτη, καθώς και φίλων του συλλόγου. Ο κ. Κακαλίκας ζήτησε τη συμμετοχή όλων των φορέων, αλλά και των ΜΜΕ για την διάδοση της είδησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τόνισε ότι η Καλαμάτα έχει έναν από τους καλύτερους υγρούς στίβους στον κόσμο, με σταθερούς καιρούς και είναι ευκαιρία αυτή η διοργάνωση για να έρθουν ακόμα μεγαλύτερες. Παραδέχτηκε βέβαια ότι χρειάζεται να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις.

Οσο για τους αγώνες το 2020 σημείωσε ότι: “ Θα είναι αγώνες ιστιοπλοΐας σκαφών Laser, Standard (άνδρες) και Radial (γυναίκες), και τα δύο είναι Ολυμπιακή κατηγορία, θα συμμετέχουν μετά από κάποιους μήνες στην Ολυμπιάδα, στην Ιαπωνία. Προβλέπουμε -και έχουμε διαβεβαίωση από την Ευρωπαϊκή κλάση - ότι θα είναι σίγουρα πάνω από 300 αθλητές και αθλήτριες, εκτός αυτών που θα έρθουν εκτός Ευρώπης. Θα δημιουργηθεί ειδική κατηγορία με αθλητές οι οποίοι προετοιμάζομαι για την Ολυμπιάδα”.

Ο αντιπρόεδρος του ΝΟΚ Γιάννης Αδαμόπουλος έκανε λόγο για τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει η πόλη από αυτή τη διοργάνωση, μιας και θα βρεθεί πολύς κόσμος στην Καλαμάτα,. “ Ο αγώνας αυτός μπορεί να αποτελέσει προπομπό για την ανάληψη και άλλων πρωταθλημάτων μεγάλης εμβέλειας, ούτως ώστε να υπάρχει μία συνέχεια”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμόπουλος.

Τέλος ο έφορος Ηλίας Κολινιάτης υποστήριξε ότι σκοπός του ΝΟΚ δεν είναι μόνο η άρτια διοργάνωση του πρωταθλήματος, αλλά και η προβολή της πόλης. “ Θέλουμε οι αθλητές, προπονητές και συνοδοί να νιώσουν τη φιλοξενία μας αλλά και ότι αγωνίζονται σε ένα περιβάλλον το οποίο είναι το κατάλληλο γι’ αυτούς, με όλες τις ανέσεις και να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους, χωρίς να σκέφτονται το τεχνικό κομμάτι του αγώνα!”, δήλωσε μεταξύ άλλων.