Πέμπτη, 13 Φεβρουάριος 2014 19:18

Στις 24/2 η απολογιστική εκδήλωση του Γιώργου Λαζαρίδη

Γράφτηκε από τον
Στις 24/2 η απολογιστική εκδήλωση του Γιώργου Λαζαρίδη

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Γιώργος Λαζαρίδης θα πραγματοποιήσει την απολογιστική εκδήλωση για το 2013 στα τέλη Φεβρουαρίου. Η φετινή εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 24 του μήνα στις 7.30 το απόγευμα στο Elektra Hotel&Spa στο λιμάνι Καλαμάτας.
Ο αθλητής του τένις με αμαξίδιο θα μιλήσει για τα όσα κατάφερε την περασμένη χρονιά και για τους μελλοντικούς τους στόχους.


Οι προπονήσεις του συνεχίζονται με τον προπονητή Ανδρέα Νίκα και την γυμνάστριά Χριστίνα Πανταζοπούλου, ενώ τις επόμενες μέρες θα πάει στην Αθήνα για να επισκεφθεί τους θεράποντες ιατρούς του που θα δουν την κατάσταση της αποθεραπείας του.
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Γιώργου Λαζαρίδη θα ξεκινήσουν στα μέσα Μαρτίου, εφόσον έχει την θετική γνώμη των θεράποντων γιατρών.
Φυσικά οι δραστηριότητες του Γιώργου δεν σταματούν και ας δούμε πως περιγράφει ο ίδιος δύο ενδιαφέρουσες συναντήσεις που είχε πρόσφατα με μαθητές:
"Το περασμένο Σάββατο είχα μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με
4 μαθητές από τα εκπαιδευτήρια Μπουγά, τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, τον Διονύση Δημητρέα, την Σταματίνα Μπουγά, τον Βασίλη Βαμβακά και την καθηγήτρια τους Ελένη Λεμπέση.
Σκοπός της συνάντησής μας ήταν το πρόγραμμα ecomobility, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο τους. Εχει να κάνει με την προσβασιμότητα της πόλης μας, τις ανάγκες και τις δυσκολίες για τα ΑμεΑ, την καθημερινότητα τους.
Πίνοντας καφέ μαζί τους, είδα παιδιά με ωριμότητα, άνετα και φιλικά μαζί μου, προβληματισμένα, ενημερωμένα, που έκαναν στοχευμένες ερωτήσεις, μα βασικά ευαισθητοποιημένα.
Παιδιά "θυμωμένα", βλέποντας μια κλεισμένη ράμπα, βλέποντας εμπόδια στον δρόμο για τους τυφλούς, βλέποντας παρκαρισμένα αυτοκίνητα στις θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ, βλέποντας ότι δεν υπάρχει πρόσβαση σε συγκοινωνίες, παραλίες, υπηρεσίες...
Παιδιά που στα πλαίσια της εργασίας τους εντόπισαν σημεία και χώρους της Καλαμάτας, που δεν είναι φιλικά στα ΑμεΑ...
Αισθάνθηκα υπέροχα, πέρασα 2 ώρες μαζί τους εξαιρετικά, τους αξίζουν πολλά μπράβο και εύχομαι η δουλειά που κάνουν να βρει ανταπόκριση.
Τους ευχαριστώ για την τιμή που μου έκαναν, με γέμισαν με αισιοδοξία και δύναμη. Ειμαι τυχερός που τους γνώρισα και γίναμε φίλοι.
Την Κυριακή το απόγευμα, συναντήθηκα στο γήπεδο Τένις για ΑμεΑ του Δήμου Καλαμάτας, με μαθητές της 1ης Λυκείου του Μουσικού σχολείου Καλαμάτας (την Κλειώ Γιαννούκου, τον Ηρακλή Δροσινό, την Γεωργία Σταθέα, τον Δημήτρη Γιαλικάρη, τον Γιώργο Καραμπάτσο, την Θεοδώρα Ροδίτι, την Ναταλία Μπογέα ) και την γυμνάστριά τους, Σοφία Πουλοπούλου.
Η συνάντηση μας έγινε στα πλαίσια Ερευνετικής εργασίας-πρότζεκτ, που κάνουν με θέμα:"Αθλητισμός και Ατομα με Αναπηρία ".
Συζητήσαμε με τα παιδιά για τον αθλητισμό, για τις δυσκολίες και τα εμπόδια, για την καθημερινότητα, τους αγωνιστικους στόχους μου. Παίξαμε τένις και δεν δίστασαν να κάτσουν και να κινηθούν με το αγωνιστικό αμαξίδιο...
Ηταν ένα υπέροχο απόγευμα Κυριακής...
Είναι σημαντικό από τέτοιες δράσεις τα παιδιά να έρχονται κοντά στα ΑμεΑ και το αντίστροφο, να συζητούν, να ανταλλάσσουν απόψεις και προτάσεις, να γίνονται φίλοι, να κάνουν παρέα.
Να δίνουν και να παίρνουν πράγματα και είναι μεγάλη η χαρά μου να συζητώ μαζί τους.
Εύχομαι ολόψυχα, να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα η έρευνά τους και να πετύχουν τους όποιους στόχους τους".