Τετάρτη, 08 Μαϊος 2019 14:25

Χρυσό μετάλλιο η Γιακουμοπούλου του Α.Σ. Κυπαρισσίας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τάε κβον ντο (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης η Αννα Γιακουμοπούλου.

Η αθλήτρια του Α.Σ. Κυπαρισσίας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τάε κβον ντο ανδρών – γυναικών, για δεύτερη μάλιστα συνεχόμενη χρονιά στη νέα κατηγορία γι’ αυτήν των -49 κιλά γυναικών η οποία είναι και ολυμπιακή κατηγορία. Ετσι απέδειξε ότι είναι πλέον μια αθλήτρια πολύ υψηλού επίπεδο με διάρκεια και διαχρονικότητα, θέτοντας συνεχώς υψηλότερους στόχους.

Διότι αυτή η επιτυχία έρχεται ύστερα από το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2018 και μια εξαιρετική γι’ αυτήν χρονιά.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα έγινε από 3 έως 5 Μαΐου, με τη Γιακουμοπούλου να δίνει τρεις δυνατούς αγώνες με τις καλύτερες αθλήτριες της κατηγορία της, καταφέρνοντας όχι μόνο να σταθεί καλά, αλλά να τις κερδίσει και να πάρει το χρυσό μετάλλιο. Μια επιτυχία που πιστώνεται και ο προπονητής της Παναγιώτης Αλεξόπουλος και δείχνει το υψηλό επίπεδο δουλειάς που γίνεται ώστε να βρίσκεται στην κορυφή της Ελλάδας.

Πέμπτη θέση για Κωνσταντόπουλο και Παναγιωτόπουλο

Σπουδαία εμφάνιση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα έκαναν και οι άλλοι δύο αθλητές του συλλόγου. Ο λόγος για τους Αδάμ Κωνσταντόπουλο και Δημήτρη Παναγιωτόπουλο, οι οποίοι κατέκτησαν την πέμπτη θέση στις κατηγορίες -48 κιλά και -78 κιλά εφήβων αντίστοιχα. Απέναντι σε πολύ καλούς αντιπάλους κατάφεραν να φτάσουν πριν τα μετάλλια, κάτι που αποτελεί σημαντική επιτυχία για τους ίδιους και το σύλλογο.

Δηλώσεις Γιακουμοπούλου και Αλεξόπουλου

Η Αννα Γιακουμοπούλου μιλώντας για το χρυσό μετάλλιο αρχικά είπε: “Πραγματικά αυτό το μετάλλιο, επιβεβαιώνει πρώτα σε εμένα, ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο και όλα έρχονται μέσα από την σκληρή δουλειά, αλλά και δικαιώνει τον προπονητή μου, που πιστεύει σε εμένα. Με καθοδηγεί με μεθοδική δουλειά, αγωνιά μαζί μου και ξεπερνάμε τα εμπόδια μαζί ώστε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Σε αυτό το πανελλήνιο πρωτάθλημα ήξερα ότι έπρεπε να υπερασπιστώ τους τίτλους μου, κάτι που με βάραινε πολύ, αλλά πραγματικά την μεγαλύτερη μάχη την έδωσα με τον εαυτό μου, ώστε να ξεπεράσω τις δυσκολίες και να μπορέσω να πιάσω μια μέγιστη απόδοση.

Κάτι το οποίο πραγματικά συνέβη και με χαροποιεί πολύ αυτό, γιατί οι θυσίες και οι κόποι μου πιάνουν τόπο” και πρόσθεσε: “Η χρόνια ξεκίνησε δύσκολα για εμένα, αφού είχα να αντιμετωπίσω έναν σοβαρό τραυματισμό, ένα αναπάντεχο κάταγμα το οποίο δεν συνέβη στο άθλημα που κάνω αλλά στην περίοδο ξεκούρασης μου, το οποίο με κράτησε περίπου 3 μήνες εκτός προπονήσεων και εκτός αγώνων, χάνοντας σημαντικά πρωταθλήματα στο εξωτερικό. Αυτά όμως συμβαίνουν κοιτάμε με τον προπονητή μου μπροστά και τα ξεπερνάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πάντως τέλος καλό όλα καλά, συνεχίζουμε για νέες επιτυχίες το 2019.”.

Ο προπονητής του Α.Σ. Κυπαρισσίας Παναγιώτης Αλεξόπουλος σημείωσε ότι: “ Η χρόνια ξεκίνησε όντως δύσκολα για εμάς, αφού ένας αναπάντεχος τραυματισμός μας σόκαρε και μας έφερε πίσω σε προπονήσεις και αγωνιστικές υποχρεώσεις. Η Αννα όμως είναι πραγματικά δυνατή και αυτό που κάνει, το κάνει με όλη την δύναμη της ψυχής της, αυξήσαμε τους ρυθμούς προπόνησης, προσαρμόστηκε γρήγορα στα νέα δεδομένα του προπονητικού πλάνου και καταφέραμε να είμαστε έτοιμοι για αυτό το πανελλήνιο πρωτάθλημα και να κατακτήσουμε την κορυφή, δείχνοντας έτσι στοιχεία σταθερότητας στην απόδοση, διαχρονικότητα καθώς διάθεση και όραμα για το κάτι παραπάνω”. Καταλήγοντας ο κ. Αλεξόπουλος ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν γι αυτή τη διάκριση

“Πραγματικά νιώθω περήφανος για αυτήν μας την διάκριση. Σημαντική εδώ ήταν και είναι η βοήθεια όλου του προπονητικού tιμ, όπως του φυσικοθεραπευτή της ομάδας Θοδωρή Ασημακόπουλου, ο οποίος μας ακολούθησε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ώστε να βοηθήσει τους αθλητές από την επιστημονική του πλευρά, καθώς και τον γυμναστή σε ειδικά θέματα Νίκο Κακαλετρη, ο οποίος βοηθάει την ομάδα σε θέματα ενδυνάμωσης των αθλητών, φυσική κατάσταση κτλ,όλο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας, καθώς και τον Παναγιώτη Δικαίο προπονητή του συλλόγου, και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Κλείνοντας πιστεύω ότι το μέλλον διαγράφεται λαμπρό, αυτή η διάκριση μας καθιερώνει στην κορυφή, εύχομαι να είμαστε υγιείς και σίγουρα τα καλύτερα έρχονται για το 2019”.