Δευτέρα, 13 Μάιος 2019 17:25

“Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2016”: Με νέες ιδέες σε ανοδική πορεία (φωτό)

Γράφτηκε από τον
“Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2016”: Με νέες ιδέες σε ανοδική πορεία (φωτό)

 

Μπορεί να μετρά μόλις τρία χρόνιας ζωής, όμως αποτελείται από έμπειρα στελέχη του αθλητισμού που κατάφεραν άμεσα να τον οργανώσουν σε όλα τα επίπεδα και να τον βάλουν εξ αρχής σε σταθερά ανοδική πορεία.

Ο λόγος για τον Γ.Σ. Ακρίτα 2016, ένα αθλητικό σύλλογο που έκανε την εμφάνιση του στην Καλαμάτα το 2016 όμως μετρά ήδη σημαντικές επιτυχίες και δράσεις ενώ οι άνθρωποι του δουλεύουν ασταμάτητα για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό ο Ακρίτας συμμετέχει σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις της χώρας, έχει καθιερώσει εκπαιδευτική/αθλητική δράση στο εξωτερικό ενώ οι αθλητές του έρχονται σε επαφή με μεγάλα ονόματα του κλασικού αθλητισμού, όπως τον παγκόσμιο πρωταθλητή Dragudin Topic αλλά και την Ελληνίδα πρωταθλήτρια Νίκη Μπακογιάννη, ο οποία είναι υποστηρικτής του Καλαματιανού συλλόγου.

Το ξεκίνημα και ο

τρόπος λειτουργίας

Ο πρόεδρος και πρωτεργάτης του Γ.Σ. Ακρίτας 2016 Πέτρος Παπαδόπουλος μιλά για το ξεκίνημα και τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου που αριθμεί ήδη ένα πολύ μεγάλο αριθμό αθλητών.

“Ο Γ.Σ Ακρίτας 2016 δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια και ο στίβος είναι αποκλειστικά το άθλημα που τον χαρακτηρίζει. Το σωματείο άρχισε να δέχεται αθλητές και αθλήτριες το Σεπτέμβριο του 2016. Η αθλητική προπόνηση που συντελείται επιτυγχάνεται σε ένα περιβάλλον που προωθεί τον αθλητισμό ανάμεσα στα μέλη της αθλητικής παιδείας και άλλους φορείς, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ο Γ.Σ Ακρίτας 2016 παρέχει υψηλότατης ποιότητας αθλητικής εκπαίδευσης η οποία θα προετοιμάζει τους αθλητές και τις αθλήτριες να ενσωματωθούν άμεσα και επιτυχώς στη δύναμη της αθλητικής ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ αλλά και να συνεχίσουν, αν το θελήσουν, περαιτέρω τον πρωταθλητισμό πάνω σε στέρεες βάσεις. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται το κατάλληλο υπόβαθρο για την εκμάθηση κλασικού αθλητισμού υψηλής ποιότητας, που θα αποφέρει καινοτομίες και οφέλη. Με προσπάθεια, υπομονή και επιμονή εδραιώθηκε ένας ξεχωριστός σύλλογος σε όλα τα επίπεδα. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, ενώ κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου χρησιμοποιείται κυρίως για τις μικρές ηλικίες το κλειστό προπονητήριο «Νίκη Μπακογιάννη» στο ξενοδοχείο Elite City Resort. Η μεταφορά αθλητών και αθλητριών γίνεται με Mini Van δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφάλεια αλλά και στην γρήγορη μετακίνηση των μικρών μας αθλητών από και προς τις αθλητικές δραστηριότητές τους, προσφέροντας μια διαφορετική επιλογή στη μετακίνησή τους”.

Πλήθος αθλητών και

σημαντικές επιτυχίες

Ο Γ.Σ Ακρίτας 2016 έχει στη δύναμή του πάνω από διακόσια εγγεγραμμένα μέλη/αθλητές και έμπειρο τεχνικό προσωπικό (5 πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής) που διαρκώς ανανεώνει και επικαιροποιεί τις γνώσεις του με σκοπό την παροχή σύγχρονων και εξειδικευμένων υπηρεσιών.

Οπως τονίζει ο Πέτρος Παπαδόπουλος, “οι προπονητές μας έχουν σημειώσει ως αθλητές εξαιρετικές αγωνιστικές διακρίσεις από Πανελλήνιες Νίκες, Συμμετοχές στις Εθνικές Ομάδες, Βαλκανικές νίκες, παγκόσμιες νίκες μέχρι και πανελλήνια ρεκόρ”.

Μοναδική εμπειρία στο Βελιγράδι,

νέα δράση φέτος στην Καλαβρία

Οι αθλητές του Ακρίτα πέρυσι έζησαν μια μοναδική εμπειρία στο Βελιγράδι ενώ για φέτος ο Καλαματιανός σύλλογος προγραμματίζει ανάλογη δράση στην Καλαβρία. Ο Π. Παπαδόπουλος εξηγεί: “Ο Γ.Σ Ακρίτας 2016 συμμετέχει σε διασυλλογικά και πανελλήνια πρωταθλήματα και άλλες διοργανώσεις. Οι επιδόσεις των αθλητών είναι αρκετά ικανοποιητικές και η συνολική βαθμολογία που αφορά στη γενική κατάταξη έχει σταθερά ανοδική πορεία. Στο πλαίσιο των πρωτοπόρων δράσεων του καθιέρωσε εκπαιδευτική/αθλητική δράση στο εξωτερικό, συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες, ανταλλαγή γνώσεων και αθλητικών εμπειριών. Ο σύλλογος μας προσκλήθηκε επίσημα από την ακαδημία Top Jump του παγκόσμιου πρωταθλητή Dragudin Topic το καλοκαίρι του 2018 στο Βελιγράδι. Οι αθλητές μας βίωσαν μια μοναδική εμπειρία αφού διδάχθηκαν από τον θρύλο των αλμάτων και όχι μόνο, έλαβαν μέρος σε αγώνες του εθνικού πρωταθλήματος της Σερβίας στις αντίστοιχες ηλικίες με αρκετά ικανοποιητικές επιδόσεις. Ο Γ.Σ Ακρίτας 2016 προγραμματίζει για φέτος μία ανάλογη δράση, το χρονικό διάστημα 28 Ιουνίου-2 Ιουλίου, κατόπιν πρόσκλησης από ιταλικό σύλλογο της Κοσέντζας, πρωτεύουσας της Καλαβρίας, μιας πόλης με πληθυσμό 70.000 κατοίκους. Η αποστολή των 80 μελών/αθλητών θα συναντηθεί με αθλητές του αθλητικού σωματείου Cosenza K42 και θα συμμετάσχουν στις προπονήσεις με την καθοδήγηση του προπονητή Francesco Panetta, παγκόσμιο πρωταθλητή στα 3000 στηπλ και του εξαιρετικού αθλητή μεγάλων αποστάσεων Maurizio Leone. Επίσης, οι αθλητές μας θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε αγώνες υψηλού επιπέδου με αντίστοιχους ιταλικούς συλλόγους. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο ομάδων είναι η Σπυριδούλα Σούμα, Ελληνίδα, πρώην πρωταθλήτρια στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων, η οποία συντονίζει το πλάνο των δράσεων”.

Δράσεις, συνεργασίες

και Summer Camp

Ο Καλαματιανός σύλλογος χαρακτηρίζεται για την πληθώρα δράσεων του, δείχνει συχνά το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού ενώ έχει συνεργασίες με πολλούς μεγάλους αθλητές. Ο Πέτρος Παπαδόπουλος τονίζει τις κοινωνικές δράσεις του Ακρίτα, ο οποίος από φέτος θεσμοθετεί και την διεξαγωγή αγώνων στίβου με την ονομασία Νίκη 2019.

“Ο σύλλογος μας αλλάζει τα δεδομένα στον ελληνικό αθλητικό χώρο και δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του μέσα από τα αθλητικά ταξίδια να γνωρίσουν νέους τόπους, ανθρώπους, άλλες κουλτούρες κλπ. Υλοποιεί δράσεις σε ετήσια βάση: Santa Run, Night Run, Kids Fashion Show, Akritas Summer Camp, επισκεψεις στο Ιδρυμα Σταυρος Νιαρχος κλπ. Ακόμη, πραγματοποιούνται κοινωνικές δράσεις όπως τα RELAYS, κάθε άνοιξη. Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2019 έγινε η παρουσίαση του παραμυθιού «Η αμαζόνα η Μυρτιά» στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων Μπουγά με ταυτόχρονες δράσεις αφιερωμένες στη μικρή μας φίλη ΜΥΡΤΩ.

“Ο Γ.Σ Ακρίτας 2016 λειτουργεί το “Akritas Athletic Summer Camp κατά τους θερινούς μήνες για παιδιά ηλικίας από 3 έως 16 ετών. Σημαντικό είναι το γεγονός της παρουσίας δια ζώσης σημαντικών Ολυμπιονικών/πρωταθλητών/προσωπικοτήτων, οι οποίοι υλοποιούν δράσεις που στοχεύουν στη μύηση και γνωριμία των παιδιών με τα ολυμπιακά αθλήματα καλλιεργώντας στους συμμετέχοντες την αγάπη για τα αθλήματα, τη χαρά, την απόλαυση και την άσκηση που προσφέρει ο αθλητισμός. Συνεργασία με τον σύλλογό μας έχουν οι Μπακογιάννη, Πολύμερος, Μαγκανουδάκη, Χριστοδούλου, Ιακωβάκης, Κοζομπόλη, Σιρανίδης, Μπισκιτζή κ.ά.

Ο Γ.Σ Ακρίτας 2016 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις 18 Μαΐου θεσμοθετούν τη διεξαγωγή αγώνων στίβου με την ονομασία «Νίκη 2019», δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής στους αθλητές της Μεσσηνίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Ελπίζουμε και ευχόμαστε την καθιέρωση αγώνων υψηλής ποιότητας καθώς υπάρχουν όλα τα εχέγγυα γι αυτό”.