Τετάρτη, 15 Μάιος 2019 18:21

Διεθνείς κολυμβητικοί αγώνες στο Οίτυλο

Γράφτηκε από τον
Διεθνείς κολυμβητικοί αγώνες στο Οίτυλο

 

Με την αιγίδα του ΕΟΤ πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά φέτος (από 29 έως 30 Ιουνίου) η διοργάνωση των διεθνών κολυμβητικών αγώνων ανοικτής θαλάσσης με τίτλο Oceanman Greece, που θα πραγματοποιηθούν στο Oitylo bay στη Μάνη.

Το Oceanman Greece - Oitylo bay 2019 ως παγκόσμια διοργάνωση κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης, συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και στη διεθνή εικόνα της Μάνης ως τόπου διεξαγωγής αθλητικών αγώνων προωθώντας την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Συμβάλει δε στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού ως μια από τις δυναμικότερες ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού για την χώρα μας. Διοργανώτρια εταιρεία είναι η τουριστική “WAΥ OUT ADVENTURES” και έχει ως στόχο τη διεύρυνση της διεθνούς προβολής των εν λόγω αγώνων προκειμένου να καθιερωθούν ως η μεγαλύτερη κολυμβητική διοργάνωση στην Ελλάδα. Στους φετινούς αγώνες η συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει τους 1200 κολυμβητές από Ελλάδα και εξωτερικό συνολικά από 32 χώρες.

Επιπροσθέτως στη διοργάνωση θα εργαστούν φοιτητές από το πανεπιστήμιο της Αμερικής οι οποίοι σπουδάζουν αθλητικό μάνατζμεντ καθώς και φοιτητές από το πανεπιστήμιο Σπάρτης.

Οι αγώνες του 2019 έχουν ήδη τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου/ Δήμος Ανατολικής Μάνης της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και του Πανεπιστημίου Σπάρτης Τμήμα οργάνωσης και διοίκησης αθλητισμού.