Σάββατο, 18 Μάιος 2019 18:27

ΠΟΛΟ: Στις 22 Μαΐου μαθαίνει αντιπάλους ο ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον
ΠΟΛΟ: Στις 22 Μαΐου μαθαίνει αντιπάλους ο ΝΟΚ

 

Την προσεχή Τετάρτη θα μάθει η ομάδα πόλο του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας τους αντίπαλούς της στην τελική φάση για την άνοδο στην Α2 κατηγορία, καθώς στα γραφεία της ΚΟΕ θα γίνει η κλήρωση.

Ο ΝΟΚ θα συμμετάσχει σε τελική φάση μετά από 10 και πλέον χρόνια. Κάτι που αποτελεί επιστέγασμα των προσπαθειών που έχουν καταβάλει οι υπεύθυνοι του τμήματος κατά την φετινή περίοδο και αποτελεί σημαντική επιτυχία για την ανδρική ομάδα. Ο ΝΟΚ πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης στους αγώνες της β’ φάσης του πρωταθλήματος πόλο Β’ εθνικής κατηγορίας ανδρών, που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στη Χίο. Εκεί η μεσσηνιακή ομάδα τερμάτισε στην 4η θέση του ομίλου και θα πάει στο Final 8 που θα γίνει 12 με 14 Ιουλίου (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ο τόπος διεξαγωγής). Από τις οχτώ συνολικά ομάδες, θα προβιβαστούν οι τέσσερις. Συγκεκριμένα από τον όμιλο της Χίου, προκρίθηκαν η Ενωση Βροντάδου Χίου, ο Επειός, ο Νηρέας Χαλανδρίου και ο ΝΟΚ. Από τον όμιλο της Αττικής η ΑΕΚ, η Τρίαινα Βούλας, ο ΝΑΟ Κέρκυρας και η Ροή Αμαρουσίου. Οι οχτώ αυτές ομάδες θα μπουν στην κληρωτίδα και θα προκύψουν δύο όμιλοι. Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα ανέβουν στην Α2 και στη συνέχεια θα παίξουν μεταξύ τους για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Αγώνες κατάταξης θα γίνουν και για τις θέσεις 5-8.

Οσον αφορά τους αγώνες της β’ φάσης στη Χίο, η ταυτότητα των παιχνιδιών του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας έχει ως εξής:

ΝΟΚ - ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ 12 – 7 (2-3, 3-2, 3-1, 4-1)

Αποβολές: 8 υπέρ και 10 κατά (στα μέσα του πρώτου οκταλέπτου ο Παναγιώταρος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και ο Προβατάς του Ιωνικού αποβλήθηκαν από τον διαιτητή με αντικατάσταση).

Επίσης η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας κέρδισε 3 πέναλτι χωρίς να μπορέσει να τα εκμεταλλευθεί. Σκόρερ: Τζούβελης 3, από 2 τέρματα σημείωσαν οι Βερνάρδος, Μουστάκας, Καρπέτας και από 1 οι Θεοδωρακόπουλος, Κουτσιαλής, Μπίρης

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΝΟΚ 8-7 (4-1, 2-1, 0-2, 2-3)

Με ένα πολύ άσχημο πρώτο ημίχρονο όπου ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας βρέθηκε πίσω στο σκορ με 6 - 2 και παρά την προσπάθεια που έφερε την ισοφάριση στο 1’18’’. Πριν τη λήξη η ομάδα με γκολ στα τελευταία έξι δευτερόλεπτα και παίζοντας με παίκτη λιγότερο ηττήθηκε μετά από μέτρια εμφάνιση.

Αποβολές: 5 υπέρ και ένα κερδισμένο πέναλτι και 3 κατά και ένα πέναλτι.

Σκόρερ: Βερνάρδος 2, από 1 Άγγος, Παναγιώταρος, Τζούβελης

ΝΟΚ - ΠΕΚΕΒ 11 -11 (4-5, 3-2, 2-4, 2-0)

Σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι απέναντι στους γηπεδούχους από τους Βροντάδες της Χίου όπου είχαν και την ένθερμη υποστήριξη της κερκίδας ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας κατάφερε να σταθεί όρθιος έχοντας να αντιμετωπίσει τα πολύ δυνατά μαρκαρίσματα των αντιπάλων , που οδήγησαν και σε 3 αποβολές με αντικατάσταση στις αρχές του δευτέρου οκταλέπτου με τον Παναγιώταρο να διαπληκτίζεται με τον παίκτη του ΠΕΚΕΒ Βορριά Κ και λίγο αργότερα να αποβάλλεται και ο κεντρικός αμυντικός της μεσσηνιακής ομάδας Άγγος Ιορδάνης. Σ

το 2’48’’ πριν την λήξη του 3ου οκταλέπτου ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4 τέρματα (7 - 11) όμως με πολύ πιεστική άμυνα οι παίκτες του κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να πάρουν τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας που τους έδωσε και την πρόκριση στην τελική φάση.

Αποβολές: 2 υπέρ και 5 κατά και ένα πέναλτι.

Σκόρερ: Τζούβελης 3, από 2 Θεοδωρακόπουλος, Βερνάρδος, Τσιγώνιας, από 1 Κουτσιαλής, Καρπέτας.

Γ.Σ ΕΠΕΙΟΣ ΗΛΙΔΑΣ - ΝΟΚ 10 - 5

Σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον οι παίκτες του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας δεν κατάφεραν να μπουν στο παιχνίδι και φυσιολογικά ηττήθηκαν από τους Ηλείους.

Αποβολές: 2 υπέρ και ένα πέναλτι και 8 κατά και ένα πέναλτι.

Σκόρερ: Τζούβελης 2, από 1 Βερνάρδος, Άγγος, Καρπέτας

Στην αποστολή στην Χίο συμμετείχαν οι εξής: (Μπακολιάς - Κουνάδης) Μακρής Μιχαήλ, Αποστολάκος Γιάννης, Θεοδωρακόπουλος Στέλιος, Βερνάρδος Σταύρος, Γκούμας Γιώργος, Κουτσιαλής Αριστοτέλης, Μπίρης Κων/νος, Άγγος Ιορδάνης, Μουστάκας Φίλιππας, Παναγιώταρος Νίκος, Καρπέτας Κων/νος, Τζούβελης Κων/νος, Τσιγώνιας Γιώργος, Κοσιφολόγος Θανάσης . Την αποστολή στην Χίο συνόδευσε η έφορος Εξηνταβελώνη Λυδία.

Τα αποτελέσματα του ομίλου ήταν:

1η αγωνιστική

ΠΕΚΕΒ-Επειός 17-9

Ν.Ο. Καλαμάτας -Ιωνικός 12-7

2η αγωνιστική:

Ιωνικός - ΠΕΚΕΒ 7-15

Νηρέας Χαλανδρίου – Ν.Ο. Καλαμάτας 8-7

3η αγωνιστική:

Επειός - Ιωνικός 10-6

ΠΕΚΕΒ - Νηρέας Χαλανδρίου 15-7

4η αγωνιστική:

Νηρέας Χαλανδρίου - Επειός 5-9

Ν.Ο Καλαμάτας - ΠΕΚΕΒ 11-11

5η αγωνιστική:

Ιωνικός - Νηρέας Χαλανδρίου 6-16

Έπειός – Ν.Ο Καλαμάτας 10-5

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΠΕΚΕΒ 10

2. Επειός 9

3. Νηρέας Χαλανδρίου 6

4. ΝΟ Καλαμάτας 4

5. Ιωνικός 0

 

Στον όμιλο της Αττικής (οι αγώνες έγιναν στη Γλυφάδα) η τελική βαθμολογία έχει ως εξής:

1. ΑΕΚ 12

2. Τρίαινα Βούλας 9

3. ΝΑΟ Κέρκυρας 6

4. Ροή 3

5. ΟΕΑ/ΝΑ Βόλου 0