Τρίτη, 21 Μάιος 2019 18:34

ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ: “Εξασφαλίσαμε κονδύλια για την προετοιμασία εν όψει Τόκιο”, λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν. Θωμαϊδης

Γράφτηκε από τον
ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ: “Εξασφαλίσαμε κονδύλια για την προετοιμασία εν όψει Τόκιο”, λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν. Θωμαϊδης

Το βάρος στους αθλητές και τις αθλήτριες που θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, ρίχνει άμεσα η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό (ΕΛΟΤ).

Αφού κατάφερε με συντονισμένες ενέργειες -για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια- να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κονδύλια, τη στιγμή που τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης φτάνουν ίσα-ίσα για τη μισθοδοσία του προσωπικού, η διοίκηση της ΕΛΟΤ, βάζει σε τροχιά Τόκιο τους πρωταγωνιστές του αθλήματος, οι οποίοι συγκεντρώνουν και τις περισσότερες πιθανότητες για να βρεθούν το κορυφαίο αγωνιστικό ραντεβού της επόμενης χρονιάς.

«Για πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια και χάρη στις συντονισμένες ενέργειες μας, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τα κονδύλια που απαιτούνται ώστε οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν στο Τόκιο, να έχουν την προετοιμασία που τους αξίζει.

Αρχής γενομένης από το Γκραν Πρι της Ρώμης, δίνουμε την ευκαιρία στους πρωταγωνιστές του αθλήματος, να έχουν την καλύτερη προετοιμασία ώστε να λάμψουν αγωνιστικά, διεκδικώντας παράλληλα την πρόκρισή τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είμαστε πανευτυχείς, που η ανακοίνωση αυτή συμπίπτει χρονικά με το παγκόσμιο μετάλλιο του Τεληκωστόγλου, την 5η θέση του Χαμαλίδη και την αξιόλογη πορεία των υπολοίπων αθλητών και αθλητριών στο Μάντσεστερ.

Δεν είναι τυχαίο ότι το ελληνικό ταεκβοντό κατέκτησε την 15η θέση μεταξύ 150 χωρών που έλαβαν μέρος. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής», είπε στο επίσημο site της ΕΛΟΤ, o πρόεδρος της ομοσπονδίας Νίκος Θωμαίδης. Να θυμίσουμε ότι ο Τεληκωστόγλου, μέλος της Ολυμπιακής ομάδας για το Τόκιο, μόλις προχθές, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των -80 κιλών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Μάντσεστερ. Ένα μετάλλιο που θα του δώσει τη δυνατότητα να αναρριχηθεί αρκετές θέσεις στην Παγκόσμια κατάταξη, η οποία σημειωτέον δίνει προκρίσεις για τους OA. Προκρίσεις που ειδικά ενόψει Τόκιο, είναι το ζητούμενο για όλα τα πρωτοκλασσάτα ονόματα του ελληνικού ταεκβοντό, η διοίκηση του οποίου δημιουργεί εδώ και χρόνια τις βάσεις ώστε να υπάρξει συνέπεια και συνέχεια. Και στο πλαίσιο αυτό, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, να υπάρξουν κονδύλια στήριξης της Ολυμπιακή ομάδας στον δρόμο για το Τόκιο.