Κυριακή, 26 Μάιος 2019 11:52

Τρία χρόνια πάλη με τον Αριστόδημο

Γράφτηκε από τον
Τρία χρόνια πάλη με τον Αριστόδημο

Τρία χρόνια ζωής συμπλήρωσε ο Αριστόδημος. Ενας σύλλογος που ιδρύθηκε με στόχο να φέρει την πάλη στο Νομό μας και να δώσει την ευκαιρία στους νέους και τις νέες να διακριθούν σε πανελλήνιο επίπεδο και παράλληλα να συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στη Μεσσηνία.

Οπως αναφέρει ο Μεσσηνιακός σύλλογος, άμεσος στόχος για το 2019 - 2020 είναι να εξαπλωθεί νόμιμα και βάση καταστατικού, σε όλο το νομό, στήνοντας μια παλαίστρα σε κάθε μεγάλη πόλη για να γνωρίσει την πάλη κάθε Μεσσήνιος.

Ο απολογισμός τριών ετών

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριών ετών, αλλά και τις αυριανές εκλογές για νέα διοίκηση, ο Αριστόδημος με ανακοίνωση του κάνει τον έως τώρα απολογισμό.

“Ο Αριστόδημος ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2016 με κύριο σκοπό να κάνει γνωστό το άθλημα της ολυμπιακής πάλης στο νομό μας και τους Μεσσήνιους,αγόρια-κορίτσια , παλαιστές.

Το τρίπτυχο Αθλητισμός Πολιτισμός Εθελοντισμός ορίζει το πλαίσιο δραστηριότητας του Αριστόδημου, εφόσον είναι κοινή παραδοχή ότι τα παραπάνω αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους της κοινωνίας μας.

Παράλληλα με τη διάδοση και εκμάθηση της πάλης ελληνορωμαικής και ελευθέρας, ο Αριστόδημος φιλοδοξεί να προωθήσει και άλλα αθλήματα που δεν είναι γνωστά στο νομό μας όπως η τοξοβολία, η χειροπάλη , το κολύμπι κτλ

Ο Σύλλογος, επέδειξε έντονη δραστηριότητα από την αρχή κιόλας της δημιουργίας του.

Έγινε γνωριμία με το άθλημα σε σχολεία της Μεσσήνης από Ολυμπιονίκες όπου μίλησαν στα παιδιά για το άθλημα.

Επιδείξεις στα σχολεία σε πλατείες και αθλητικούς χώρους είναι συνεχή και μόνιμη υποχρέωση για την διάδοση του αθλήματος.

Για την επίτευξη των στόχων του ο Αριστόδημος, από τα πρώτα του βήματα, έχει διοργανώσει πρωταθλήματα πάλης, αθλητικές συναντήσεις, ημερίδα επιμορφωτικές εκδρομές ,εθελοντικές δράσεις και συμμετοχές για την αναβίωση του αθλήματος . Παράλληλα σε αγαστή συνεργασία με την ομοσπονδία πάλης και την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση σχεδιάζονται η φιλοξενία στην πόλη μας αθλητικών συναντήσεων και πρωταθλημάτων πανελλήνιας εμβέλειας. Προωθούμε την πάλη στην άμμο, καθώς και η αναβίωση αγώνων πάλης στην αρχαία Μεσσήνη.

Δραστηριότητες και διακρίσεις

Στις άμεσες προτεραιότητες του Αριστόδημου ήταν η γνωριμία της πάλης με το μμεσσηνιακό αθλητικό κοινό γι΄αυτό και το 2016 και 2017 διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Μεσσήνη το πρωτάθλημα παίδων και παμπαίδων αντίστοιχα. Παράλληλα τον Φεβρουάριο του 2017 και το 2018 διοργανώθηκε από τον Αριστόδημο το αναπτυξιακό τουρνουά πάλης Πελοποννήσου, επίσης με μεγάλη επιτυχία το οποίο σχεδιάζεται να γίνει θεσμός για την ανάπτυξη του αθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα δυο πρωταθλήματα και στα τουρνουά ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών στην πόλη μας ξεπέρασε τα 3.000 άτομα και τους χίλιουςαθλητές που γνώρισαν την Μεσσήνη και την Μεσσηνία λόγο αυτών.

Το καλοκαίρι του 2018 μάλιστα ξεκίνησαν οι προπονήσεις πάλης στην άμμο στην παραλία της Μεσσήνης με τον αρχιδιαιτητή της παγκόσμιας ομοσπονδίας Γ.Καράμπελα να μας ενημερώνει για τους νέους κανονισμούς και με απώτερο σκοπό την διοργάνωση αγώνων πάλης στην άμμο (beach wrestling) το καλοκαίρι του 2020. Με την συμμετοχή του συλλόγου μας, για πρώτη φορά, στα πανελλήνια πρωταθλήματα του 2018, ήρθαν και οι διακρίσεις.!

Με το χάλκινο μετάλλιο της Κατερίνας Κοντομανωλοπούλου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων παγκορασίδων 2018 στην ελευθέρα πάλη στις Σέρρες ο ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ κατέκτησε το δεύτερο του μετάλλιο μετά το αργυρό της Γεωργίας Κοντωμανολωπούλου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων 2018, πριν μια εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη.

Στο διεθνές τουρνουά πάλης στα Ολύμπια OLYMPIA CUP  αποσπάσαμε μία δεύτερη θέση με την Χαριτοπούλου Όλγα.

Επίσης την κατάκτηση μιας πρώτης και μία δεύτερης θέσης στο πανελλήνιο πρωταθλήμα U11-U13 του 2019 απο την Χαριτοπούλου Όλγα και Μαρκοπούλου Ελένη αντίστοιχα!

Οι διακρίσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στο ήδη εντυπωσιακό «παλμαρέ» του Αριστόδημου που από την πρώτη μέρα λειτουργίας του απέδειξε πως μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στην ελίτ των συλλόγων της ελληνικής πάλης.

Τρία χρόνια από την ίδρυση του ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ και δυόμιση χρόνια μετά την έναρξη των προπονήσεων οι πέντε διακρίσεις δικαιώνουν και επιβραβεύουν τις συστηματικές προσπάθειες διοίκησης, προπονητή και αθλητών του συλλόγου και θέτουν προσδοκίες και παρακαταθήκες για το μέλλον. Η προσπάθεια και ο αγώνας μας για την διάδοση της πάλης έχουν πιάσει τόπο και έχει το σεβασμό της τοπικής κοινωνίας αλλά και όλου του νομού Μεσσηνίας, με την τοπική και περιφερειακή αρχή και την ΕΛ.Ο.Π.να είναι οι κύριοι υποστηρικτές μας. Οι δήμοι της Μεσσηνίας και η περιφέρεια Πελοποννήσου μας στηρίζουν με αθλητικό εξοπλισμό,υλικό αλλά και οικονομικά μέσω συνδιοργανώσεων.

Διοίκηση και προπονητής

Προπονητής του Συλλόγου είναι ο Καθηγητής-εκπαιδευτικός του λυκείου Μεσσήνης, με ειδικότητα στην Ελευθέρα Πάλη, Γιωργος Ευθυμιάδης. Προπονητές Α΄ κατηγορίας. ,βαλκανιονίκης και πρωταθλητής Ελλάδος σε όλες της κατηγορίες.

Το διοικητικό συμβούλιο της τριετίας 2016-2019 αποτελούσαν οι Κ. Γεωργιόπουλςο (πρόεδρος), Θ. Τσάτουμας (αντιπρόεδρος), Κ. Αποστολοπούλου (ταμίας), Κ. Ούτσικας (έφορος).