Πέμπτη, 30 Μαϊος 2019 13:05

Με επιτυχία η τελευταία ημερίδα στίβου του Μεσσηνιακού (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Με επιτυχία η τελευταία ημερίδα στίβου του Μεσσηνιακού (φωτό)

Με επιτυχία έγινε το περασμένο Σάββατο στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας η αναπτυξιακή ημερίδα στίβου των ακαδημιών του Μεσσηνιακού, που ήταν η τελευταία της σεζόν.

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν τόσο η συμμετοχή, όσο και ο συναγωνισμός. Στους αγώνες συμμετείχαν 200 παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου, που συναγωνίστηκαν σε δρομικά, αλτικά και ριπτικά αγωνίσματα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές οι επιδόσεις των παιδιών ήταν εξαιρετικές, το σημαντικότερο στοιχείο όμως ήταν το χαμόγελο όλων με το πέρας της εκδήλωσης. Σε αυτό συνέβαλε βέβαια το «κλείσιμο» των αγώνων, καθώς η πλειοψηφία των συμμετεχόντων έλαβε μέρος σε αθλητική δραστηριότητα με ειδικά διαμορφωμένη πίστα συναγωνισμού, η οποία ήταν εμπλουτισμένη με αθλητικό εξοπλισμό του συστήματος Kids Athletics. Στην διοργάνωση συμμετείχαν και νεαροί αθλητές από το αθλητικό σωματείο Α.Ο. Μεγαλόπολης, καθώς επίσης και παιδιά από την Πύλο, εκεί όπου ήδη λειτουργεί το νεοσύστατο τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού.

Στην Πύλο, υπεύθυνος του τμήματος είναι ο Χαράλαμπος Ράλλης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, παλιός αθλητής του τμήματος στίβου του Μεσσηνιακού και πανελληνιονίκης στους δρόμους ταχύτητας. Για την ημερίδα στίβου την ευθύνη είχαν από το τμήμα του Μεσσηνιακού οι: Ελένη Χαντζή, Μαρία Χρονοπούλου, Θεόδωρος Χάντζος, Παναγιώτης Κάβδας, Γιώργος Κανελλόπουλος, Γιάννης Γρίβας, Χαρά Χιουρέα, Γιάννα Κοστρίβα, Γεωργία Λυκοτραφίτη, Γιάννης Καλυβιώτης και Νίκος Χάντζος.

Ακόμα σημαντική συνεισφορά στην επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης είχε ο μεγάλος αριθμός των εθελοντών και ο Μεσσηνιακός με ανακοίνωσή του ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Ευτύχη Τασιόπουλο, Γιώργο Σμυρνή, καθώς και τους: Νάνση Κανελλοπούλου,Γιάννη Ξανθάκη, Αντωνία Κάβδα,Μαρία Νικολή, αλλά και τους αθλητές και τις αθλήτριες της αγωνιστικής ομάδας του συλλόγου, όπως και τους χορηγούς.

Να σημειωθεί ότι στη διοργάνωση παρευρέθη ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Παναγιώτης Στασινόπουλος και ο αντιπρόεδρος Μπάμπης Βακαλόπουλος.

Τέλος οι αθλητές και αθλήτριες των ακαδημιών θα συνεχίσουν την προπονητική τους δραστηριότητα μέχρι τις 14 Ιουνίου.

Οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά τις ώρες 18:00 – 19:00. Επιπρόσθετα τα παιδιά των ακαδημιών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αναπτυξιακή ημερίδα που θα λάβει χώρα την Τρίπολη το πρώτο 10ήμερο του επόμενου μήνα.