Σάββατο, 08 Ιουνίου 2019 19:02

Επτά Ελληνες σε διεθνή μίτινγκ στίβου

Γράφτηκε από τον
Επτά Ελληνες σε διεθνή μίτινγκ στίβου

Ο Κώστας Φιλιππίδης θα συνεχίσει τους αγώνες του σήμερα το βράδυ στο Street event που θα γίνει στο Ινσμπρουκ με στόχο να βελτιώσει το εφετινό του ρεκόρ (5.46μ από τη διοργάνωση της Ντόχα τον Μάιο).

Ο Έλληνας επικοντιστής, που έχει τιμήσει με την παρουσία του τον αγώνα αρκετές φορές στο παρελθόν, είναι σε καλή κατάσταση και θα κυνηγήσει ένα άλμα ανάλογο των δυνατοτήτων του

Εκτός συνόρων θα συνεχίσει τους αγώνες της και η Ελένη Πόλακ, που θα είναι παρούσα σε ένα άλλο street event, που θα γίνει στο Σόποτ εκεί όπου η νίκη πάει σε... ζευγάρι και όχι σε ένα μόνο άτομο. Η αθλήτρια που την Τετάρτη στην Καλλιθέα ξεπέρασε τα 4.41μ και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ, θα είναι στην ίδια ομάδα με τον πρωταθλητή Ευρώπης του κλειστού στίβου, Πάβελ Βοϊτσεχόφσκι.

Στο Λάιντεν της Ολλανδίας θα αγωνιστούν ο Νίκος Σάκης στα 3.000μ στιπλ, αλλά και οι Ειρήνη Μιχαλα και Μοσχούλα Μανούσου, που θα τρέξουν 10.000 μέτρα. Στο σύνολο τους οι αθλητές διεκδικούν επιδόσεις που θα τους εξασφαλίσουν συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 του Γκέβλε.

Στα 3.000μ θα συνεχίσει τους αγώνες του ο Ανδρέας Δημητράκης, που την Κυριακή θα τρέξει σε μίτινγκ στην πόλη Ρέλινγκεν της Γερμανίας.

Η Δάφνη Λαβασσά θα αγωνιστεί στο εθνικό πρωτάθλημα της Ρουμανίας με στόχο να πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, στα 5.000 μέτρα.