Πέμπτη, 27 Ιούνιος 2019 14:30

Αναχωρεί για Ιταλία ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016!

Γράφτηκε από τον
Αναχωρεί για Ιταλία ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016!

 

Μετά το περσινό ταξίδι στη Σερβία, σειρά παίρνει η Ιταλία για τον Γ.Σ. Ακρίτα 2016.

Ο καλαματιανός σύλλογος αναχωρεί σήμερα για τη Κοζέντσα όπου θα παραμείνει μέχρι τις 2 Ιουλίου παίρνοντας μέρος σε αγώνες στίβου, ενώ θα συμμετάσχει σε αρκετές ψυχαγωγικές και ενημερωτικές δράσεις.

Ο .Γ.Σ. Ακρίτας 2016 έχει προσκληθεί από τον τοπικό αθλητικό Κ 42, αλλά και το Πανεπιστήμιο της Καλαβρίας. Η μεσσηνιακή αποστολή αποτελείται από 80 άτομα (50 αθλητές και 30 συνοδοί). Οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους και εκτός συνόρων, ενώ θα προπονηθούν κάτω από τις οδηγίες καταξιωμένων ξένων προπονητών.

Το μίτινγκ στίβου που θα λάβει μέρος ο Ακρίτας, περιλαμβάνει τα εξής αγωνίσματα: 100 μέτρα, 200 μέτρα, άλμα εις ύψος, 600 μέτρα, 1000 μέτρα και 1500 μέτρα.

Συνάντηση με Νίκα

Το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα επισκέφτηκαν χθες μέλη της αποστολής του Γ.Σ. Ακρίτα 2016, με επικεφαλής τον Πέτρο Παπαδόπουλο. Ο πρόεδρος του συλλόγου ευχαρίστησε θερμά τον κ. Νίκα για τη συνδρομή του Δήμου στο ταξίδι για την Ιταλία και σημείωσε ότι αυτό το πενθήμερο θα είναι εξαιρετικό για τα παιδιά που θα γεμίσουν εμπειρίες.

Ακόμα ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ο σύλλογος σκέφτεται να διοργανώσει στην Καλαμάτα ένα διεθνές μίτιννκ, όπου θα συμμετάσχουν η ιταλική ομάδα, αλλά και σέρβικη, την οποία γνώρισαν πέρυσι στο Βελιγράδι και ζήτησε ακόμα από τον κ. Νίκα κάποιον χώρο ώστε να στεγαστούν τα γραφεία του συλλόγου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας συνεχάρη τον Γ.Σ. Ακρίτα 2016 για την προσφορά στον αθλητισμό και την πόλη, τονίζοντας ότι “Δεν είναι εύκολο να υπηρετεί κανείς τον κλασικό αθλητισμό σε μια εποχή με μεγάλες δυσκολίες και χωρίς πόρους, όπου έχουν εμπορευματοποιηθεί τα πάντα. Θα πρέπει να ξαναγυρίσουμε στις αξίες και στις ιδέες του αθλητισμού, δηλαδή στα ιδεώδη τα οποία προβάλλονται διαχρονικά από τον κλασικό αθλητι8σμό, που μας δίδαξαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας.

Ο Ακρίτας εκπροσωπεί την πόλη της Καλαμάτας στην Ιταλία και ο Δήμος θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες”.