Σάββατο, 29 Ιούνιος 2019 16:18

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ - ΕΥΚΛΗΣ: Πρωτιά στην Πίνδο για Βεργετόπουλο και Καραγιάννη

Γράφτηκε από τον
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ - ΕΥΚΛΗΣ: Πρωτιά στην Πίνδο για Βεργετόπουλο και Καραγιάννη

Στον απαιτητικό 4ήμερο Νότιο Open αγώνα ορεινής ποδηλασίας με την επωνυμία ''Πίνδος Bike Odyssey 2019'' που έγινε στις 21-24 Ιουνίου έλαβε μέρος το ποδηλατικό δίδυμο, ''MOUNTAIN - BIKERS'' των Πάνου Βεργετόπουλου και Ηλία Καραγιάννη καταλαμβάνοντας την 1η θέση, με συνολικό χρόνο 13 ώρες - 12 λεπτά - 47 δευτερόλεπτα.

Η ομάδα κατάφερε, να κερδίσει με σχετική άνεση τα τρία από τα τέσσερα stages, αν και στο τρίτο στάδιο της επιβλήθηκε ποινή 50’ δεν της στέρησε την συνολική νίκη και άρα την πρώτη θέση στο βάθρο της κατηγόριας Open. Οι δύο αθλητές ήταν πρώτοι εξαρχής και μεγάλωναν προοδευτικά τη διαφορά τους όσο κυλούσε ο αγώνας, με αποτέλεσμα να κερδίσουν την 1η θέση με την εντυπωσιακή διαφορά των 17 λεπτών από τη 2η ομάδα.

Πιο συγκεκριμένα οι ποδηλάτες έτρεξαν την 1η ημέρα 6 χλμ., την 2η ημέρα 90 χλμ. με υψομετρικά 2900 μ., την 3η ημέρα 85 χλμ. με υψομετρικά 2200 μ. και την 4η ημέρα 40 χλμ. με υψομετρικά 1400 μ.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του τμήματος αγωνιστικής ποδηλασίας του Ευκλή, Πάνος Βεργετόπουλος, ο Bike Odyssey, ο εννιαήμερος αγώνας ορεινής ποδηλασίας είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς και κορυφαίους ποδηλατικούς αγώνες ανά τον κόσμο, σε 620 χλμ. ο οποίος γίνεται για 7η συνεχόμενη χρονιά στην μαγευτική οροσειρά της Πίνδου. Η ομάδα τους ήταν η μοναδική καλαματιανή συμμετοχή σε αυτά τα 7 χρόνια. Η διαδρομή περιελάμβανε μονοπάτια και χωματόδρομους σε δασώδη τοπία, αλλά και μικρά ασφάλτινα κομμάτια. Περνούσε από 57 υπέροχα χωριά της ορεινής Ελλάδας και διέσχιζε πολλές από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της χώρας μας.

Επόμενος στόχος του Πάνου Βεργετόπουλου, για αυτό άλλωστε προπονείτε καθημερινά, είναι να τρέξει στην Ιταλία στον αγώνα ορεινής ποδηλασίας ''Dolomiti Superdike'', των 113 χλμ. όπου θα λάβουν μέρος πάνω από 5000 αθλητές.