Σάββατο, 29 Ιούνιος 2019 17:04

Μεγάλη συμμετοχή και επιτυχίες του ΣΔΥΜ στο 4ο Skiritida Run

Γράφτηκε από τον

 

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το 4ο Skiritida Run, το μεγάλο αθλητικό-πολιτιστικό φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Ιουνίου στις Κολλίνες Αρκαδίας.

Η διοργάνωση περιελάμβανε τους αγώνες του ημιμαραθωνίου 21.1 χλμ., των 5 και 10 χλμ. και έναν αγώνα 1000 μ. για τους μικρούς φίλους.

Το εθελοντικό στοιχείο ήταν έντονο, χωρίς τη συνδρομή του οποίου δεν θα ήταν εφικτή τόσο η διεξαγωγή των αγώνων δρόμου όσο και αυτή των παράλληλων εκδηλώσεων.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας έδωσε δυναμικό παρόν, με μια τεράστια αποστολή που ξεπέρασε τους 60 δρομείς σε όλους τους αγώνες. Σίγουρα ήταν ο πολυπληθέστερος Σύλλογος, που μετέβη στις Κολλίνες οργανωμένα με γεμάτο πούλμαν από την Καλαμάτα, αλλά και πολλά μέλη με τους συνοδούς τους που πήγαν με δικά τους μεταφορικά μέσα. Η επιτυχία όμως ήρθε και στον αγωνιστικό χώρο όπου είχαμε διακρίσεις μελών του τόσο στον ημιμαραθώνιο, όσο και στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων.

Στο αγωνιστικό μέρος των αγώνων, 2ος στη γενική κατάταξη στον ημιμαραθώνιο τερμάτισε ο αθλητής του Συλλόγου Εμιλιάνο Κάνο, σημειώνοντας χρόνο 1:26:20, ενώ μεγάλη επιτυχία είχαμε και στις γυναίκες στο ίδιο αγώνισμα, από την αθλήτρια του Συλλόγου Σταυρούλα Μπάκα που κατέλαβε την 3η θέση στη γενική κατάταξη, σημειώνοντας χρόνο 1:45:52. Στον ημιμαραθώνιο σπουδαία θέση στους άντρες πήρε και ο Φιλανδριανός Κωνσταντίνος που τερμάτισε 7ος στη γενική κατάταξη και 1ος στη κατηγορία του με χρόνο 1:44:20". Στον αγώνα τώρα των 10 χιλιομέτρων θριάμβευσαν οι γυναίκες του ΣΔΥΜ και συγκεκριμένα το νέο μέλος του Συλλόγου Πόπα Αντίνα Μανταλίνα, η οποία κάνοντας έναν καλό αγώνα τερμάτισε στην 1η θέση της γενικής κατάταξης σε χρόνο 00:52:09" και η 2η θέση της γενικής ήρθε από τη Κατερίνα Κυριακοπούλου η οποία τερμάτισε σε χρόνο 00:54:04".

Πολλά όμως ήταν και τα μέλη που έτρεξαν για πρώτη φορά στη διοργάνωση απολαμβάνοντας τους αγώνες, ενώ άλλοι βελτίωσαν τους ατομικούς τους χρόνους καταλαμβάνοντας υψηλές θέσεις στη γενική κατάταξη, αλλά και στην ηλικιακή τους κατηγορία.

Ο ΣΔΥΜ συνεχάρη την ανωτέρω αποστολή και τις επιτυχίες των μελών του.

Στο Summer Nostos Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Summer Nostos Festival και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας, πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά ο βραδινός αγώνας δρόμου SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον, το Σάββατο 22 Ιουνίου με διοργανωτή το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Στο SNF RUN έδωσε το παρόν και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας με 4 μέλη του καθώς οι Διονύσης Μπαρτζελιώτης, Χρήστος Μπένος, Στέλιος Μπούρας και Βασιλική Παρνασσά συμμετείχαν στον αγώνα των 10 χλμ.

Η διοργάνωση περιλάμβανε διαδρομές των 6 και 10 χιλιομέτρων, καθώς και μία διαδρομή 1 χιλιομέτρου για αθλητές των Special Olympics. Η εκκίνηση των δύο πρώτων διαδρομών δόθηκε στις 20:50 για τα 10χιλ και 21:10 για τα 6χιλ από το Παναθηναϊκό Στάδιο με τους δρομείς να διασχίζουν το κέντρο της πόλης και στη συνέχεια, μέσω της Λεωφόρου Συγγρού, όλοι τερμάτισαν στο ΚΠΙΣΝ.