Δευτέρα, 01 Ιούλιος 2019 13:59

Ρεκόρ συμμετοχών στον αγώνα κατά των ναρκωτικών (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Ρεκόρ συμμετοχών στον αγώνα κατά των ναρκωτικών (φωτό)

 

 

Ηχηρό μήνυμα αθλητισμού έστειλαν χθες άτομα κάθε ηλικίας, παίρνοντας μέρος στον αγώνα δρόμου και περπατήματος στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας, τον οποίο διοργάνωσε για μία ακόμα χρονιά ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και ήταν αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, με 319 άτομα να βρίσκονται στην εκκίνηση για τα 5.000 μέτρα. Ακόμα και μαμάδες με τα καρότσια συμμετείχαν στον αγώνα, που είχε κοινωνικό χαρακτήρα, μιας και τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στο ΚΕΘΕΑ Κύτταρο Καλαμάτας.

“Ο ΣΔΥΜ για μία ακόμα χρονιά έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο και θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η ζωή έχει ουσία και χωρίς ουσίες.

Ο φετινός αγώνας έσπασε κάθε ρεκόρ και αυτό δείχνει ότι ο κόσμος αρχίζει να βγαίνει από το σπίτι του. Δείχνουμε ότι υπάρχει και ο άλλος δρόμος”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ Χρήστος Μπένος για τον αγώνα, που έγινε με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) και του Δήμου Καλαμάτας.

Η εκκίνηση για τα 5.000 μέτρα (δύο στροφές των 2,5 χλμ.) δόθηκε στις 7.40. Η διαδρομή ήταν: Πλ. 23ης Μαρτίου – Υπαπαντής – Πατριάρχου Μελετίου – Φαρών – Αλαγονίας – Σπάρτης – Σπάρτης (αριστερά) – Νέδοντος – Βασ. Γεωργίου (Νικηταρά) – Αριστομένους – Σταδίου – Πλ. 23ης Μαρτίου.

Ο Ηλίας Νικολόπουλος τερμάτισε πρώτος με χρόνο 17.04. Δεύτερος ήταν ο Εμιλιάνο Κάνο με 17.26, ενώ οι Δημήτρης Ρούτσης και Δημήτρης Πασσιάς τερμάτισαν μαζί και ανέβηκαν και οι δύο στο βάθρο ως τρίτοι με χρόνο 17.55.

Πρώτη γυναίκα ήταν η Ελένη Εξερτζόγλου με 21.10, δεύτερη η Σταυρούλα Νικολούδη με 22.42 και τρίτη η Σοφία Μπουγιούκου με 23.09.

Σημασία βέβαια είχε η συμμετοχή, γι’ αυτό και οι διοργανωτές έδωσαν μετάλλια και στις αθλήτριες που τερμάτισαν τελευταίες, σε μια συμβολική κίνηση.

Στον αγώνα έτρεξε και ο διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας Παναγιώτης Πούπουζας, ενώ ο αστυνομικός διευθυντής Παναγιώτης Νάκης παρευρέθηκε και έκανε τις απονομές στους τρεις πρώτους νικητές.