Κυριακή, 07 Ιούλιος 2019 12:32

Πέντε Ελληνες αθλητές σε διεθνείς αγώνες στίβου

Γράφτηκε από τον

 

Ο Κώστας Φιλιππίδης θα είναι και φέτος παρών στον αγώνα που θα γίνει σήμερα Κυριακή σε λίμνη στο Ρόταχ Έγκερν της Γερμανίας, σε ένα από τα ομορφότερα event εκτός στίβου, δεδομένου ότι το στρώμα του επί κοντώ είναι στημένο μέσα στη λίμνη.

Ο Φιλιππίδης προέρχεται από την καλή εμφάνιση στο Athens Street Pole Vault, όπου ξεπέρασε τα 5.61μ και στοχεύει σε άλματα πάνω από το καλύτερο φετινό του που είναι 5.63 μέτρα.

Την ίδια ημέρα (Κυριακή) στη Γερμανία θα κάνει τον δεύτερο αγώνα του στη σεζόν και ο Κώστας Μπανιώτης. Ο δευτεραθλητής Ευρώπης του ύψους μετέχει στο μίτινγκ που θα γίνει στην πόλη Βίερσεν. Ο Μπανιώτης ξεκίνησε τη σεζόν την Τρίτη (2/7) με άλμα στα 2.19μ και μέσα από τους επόμενους αγώνες του θα επιδιώξει να βρεθεί σε επίπεδο ανάλογο των δυνατοτήτων του, δεδομένου ότι η προετοιμασία του έχει εξελιχθεί απόλυτα ικανοποιητικά.

Ακόμη, το ερχόμενο διήμερο (6-7/7) η Ελλάδα θα πάρει μέρος με τριμελή αποστολή στη 2η κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος συνθέτων αγωνισμάτων στη Ριμπέρια Μπράβα. Η Στέλλα Τζικανούλα (Τιτάν Σερβίων), η Μαρία Ζαχαρούδη (ΟΚΑ Καβάλας) και ο Κώστας Λογδανίδης (ΓΕ Νάουσας) βρίσκονται ήδη στην πόλη της Πορτογαλίας και το επόμενο διήμερο θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η Ζαχαρούδη βελτίωσε πριν λίγες εβδομάδες το ατομικό ρεκόρ της και έχασε οριακά το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 με τους 5.380 βαθμούς που συγκέντρωσε στη Νάξο.

Στην ίδια διοργάνωση ατομικό ρεκόρ πέτυχε ο Λογδανίδης με 7.194β, ενώ η Τζικανούλα έχει πετύχει φέτος 5.398β και θα κυνηγήσει το ατομικό της 5.474β, το οποίο έχει από πέρυσι.