Τρίτη, 09 Ιούλιος 2019 12:58

Γεμάτος εμπειρίες επέστρεψε ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016 από την Ιταλία

Γράφτηκε από τον

 

Γεμάτος εμπειρίες, αλλά και μετάλλια επέστρεψε από την Ιταλία ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016.

Ο καλαματιανός σύλλογος πήρε μέρος σε αγώνες στίβου που έγιναν στην Κοζέντσα στην περιοχή της Καλαβρίας, ενώ συμμετείχε και σε αρκετές ψυχαγωγικές δράσεις. Τα μέλη της αποστολής του Γ.Σ. Ακρίτα 2016 γνώρισαν τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Καλαβρίας, ο οποίος εκδήλωσε μάλιστα την επιθυμία του για μελλοντική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Ακόμα έγινε γνωστό ότι θα επισκεφτεί την Καλαμάτα τον Νοέμβριο και η Cosensa Κ42.

Να σημειωθεί ότι ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016 ταξίδεψε στην Ιταλία με 80 άτομα, εκ των οποίων 48 ήταν αθλητές.

Με ανακοίνωση του ο σύλλογος περιγράφει την εμπειρία του ταξιδιού. “Δυναμική ήταν για δεύτερη φορά η συμμετοχή του τμήματος κλασικού αθλητισμού του τοπικού αθλητικού συλλόγου «ΓΣ Ακρίτας 2016» στη Κοζέντσα της περιοχή της Καλαβρίας στην Ιταλία με συμμετοχή στην αποστολή ογδόντα (80) μελών. Η τετραήμερη παραμονή έδωσε τη δυνατότητα σε όλους να γνωρίσουν εξαιρετικούς παράγοντες/αθλητές, αλλά και υπέροχα τοπία και προορισμούς.

Η συμμετοχή μας στους αγώνες της Καλαβρίας υπό την αιγίδα της FIDAL και τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετική σε αθλητικό επίπεδο των 48 αθλητών/τριών του Ακρίτα με συγκομιδή πολλών μεταλλίων. Πέρα όμως από τον αθλητικό χαρακτήρα, οι αγώνες είχαν και κοινωνικό με σκοπό να προάγουν τη φιλία και το ευ αγωνίζεσθε μεταξύ των αθλουμένων. Παράλληλα, θα θέλαμε να ενημερώσουμε με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση την γνωριμία μας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Καλαβρίας και αντιπρόεδρο του αθλητικού συλλόγου Cosenza K42, ο οποίος εκδήλωσε την επιθυμία του για μελλοντική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Μια κίνηση που μας δυναμώνει ακόμη περισσότερο για την συνέχεια και έχει ήδη προγραμματιστεί η επίσκεψη του Maouricio Leone, πρωταθλητή μεγάλων αποστάσεων και προπονητή της Cosensa Κ42, το Νοέμβριο στην Καλαμάτα καθώς και της Ιταλικής αποστολής με μεγάλη πιθανότητα την παρουσία Ιταλού Ολυμπιονίκη. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Καλαμάτας για τη βοήθεια τους στις ιδιαίτερες δράσεις μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που στελέχωσαν την αποστολή. Θα θέλαμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους μικρούς αθλητές που για ακόμη μία φορά μας έκαναν πολλαπλά περήφανους. Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε με νέες εκδηλώσεις από το φθινόπωρο. Ευχόμαστε σε όλες και όλους καλό καλοκαίρι!”.