Δευτέρα, 15 Ιούλιος 2019 12:46

ΠΟΛΟ: Ιστορική άνοδος του ΝΟΚ στην Α2! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΟΛΟ: Ιστορική άνοδος του ΝΟΚ στην Α2! (φωτό)

Εγραψε ιστορία ο ΝΟΚ! Η καλαματιανή ομάδα πανηγυρίζει από το βράδυ του Σαββάτου την άνοδο για πρώτη φορά στην Α2 πόλο των ανδρών! Μια μεγάλη επιτυχία για την καλαματιανή υδατοσφαίριση, με τους ανθρώπους του ΝΟΚ να πλέουν σε... πελάγη ευτυχίας.

Ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας πήρε το ένα από τα τέσσερα συνολικά εισιτήρια της ανόδου, φέρνοντας και τα τρία αποτελέσματα στην τελική φάση του πρωταθλήματος πόλο της Β' εθνικής που φιλοξενήθηκε στο κολυμβητήριο "Αντώνης Δημητρόπουλος" του ΑΝΟ Γλυφάδας.

Συγκεκριμένα, νίκησε την Παρασκευή στην πρεμιέρα με 11-7 τον Επειό, τη δεύτερη αγωνιστική ηττήθηκε το Σάββατο με 15-8 από την ΑΕΚ και στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική το βράδυ της ίδιας μέρας, αναδείχθηκε ισόπαλος 8-8 με την Κέρκυρα.

Μια ισοπαλία που του έδωσε και τη δεύτερη θέση, αφού υπερτερούσε στην ισοβαθμία με τους "Φαίακες".

Οι δύο ομάδες είχαν από μια νίκη με τον Επειο και μια ήττα από την ΑΕΚ, οπότε το μεταξύ τους ματς θα έκρινε τη δεύτερη θέση του δευτέρου ομίλου που οδηγεί στην Α2..

Η Μεσσηνιακή ομάδα έπαιζε για δύο αποτελέσματα, αφού είχε ηττηθεί μ' ένα γκολ λιγότερο από τη νικήτρια του ομίλου ΑΕΚ. που έκανε το απόλυτο στον όμιλο. Ετσι και η ισοπαλία αρκούσε για να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

Οι παίκτες του Στάθη Μπακολιά μπήκαν καλύτερα και προηγήθηκαν με 6-3, αλλά ένα σερί 4-0 έφερε την Κέρκυρα; σε θέση οδηγού (7-6). Το ματς ήταν συγκλονιστικό με την Κέρκυρα να προηγείται στο τελευταίο λεπτό με 8-7.

Ο Στέλιος Θεοδωρακόπουλος όμως με γκολ 19 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ισοφάρισε σε 8-8 και έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς στην καλαματιανή αποστολή, αλλά και στους φιλάθλους που βρέθηκαν στην κερκίδα του κολυμβητηρίου της Γλυφάδας

Για το ΝΟΚ αγωνίστηκαν οι Μακρής, Θεοδωρακόπουλος, Βερνάρδος, Γκούμας, Κουτσιαλής, Μπίρης, Τσιγώνιας, Αγγος, Μουστάκας, Παναγιώταρος, Καρπέτας, Τζούβελης, Αγγελής, Αποστολάκος, Περδικέας, Χριστόφορος.

Εκτός από την ΑΕΚ και το ΝΟΚ που πήραν τις δύο πρώτες θέσεις αντίστοιχα στο δεύτερο όμιλο, στην Α2 προβιβάστηκαν η ΠΕΚΕ Βροντάδου και η Τρίαινα Βούλας, που τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις του πρώτου ομίλου.

Στην τελική φάση συμμετείχαν συνολικά οχτώ ομάδες, με τις δύο πρώτες από κάθε όμιλο να παίρνουν τα εισιτήρια της ανόδου και στη συνέχεια να δίνουν αγώνες για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες συμμετείχαν στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8.

Ο ΝΟΚ αντιμετώπισε την Κυριακή το πρωί στα ημιτελικά την ομάδα της Χίου από την οποία ηττήθηκε με 17-8, ενώ στον άλλο ημιτελικό η Τρίαινα Βούλας έκανε την έκπληξη και νίκησε με 13-11 την ΑΕΚ στα πέναλτι (9-9 ο κανονικός αγώνας). Ετσι ΠΕΚΕ Βροντάδου και Τρίαινα Βούλας, επρόκειτο να διεκδικήσουν χθες το βράδυ τον τίτλο του πρωταθλητή. Στον μικρό τελικό ο ΝΟΚ έπαιξε με την ΑΕΚ η οποία πήρε τη νίκη με σκορ 12-2 και μαζί το χάλκινο μετάλλιο.

Για τις θέσεις 5-6 η ΣΚ Ροή νίκησε με 8-7 τον ΝΑΟ Κέρκυρας και για τις θέσεις 7-8 ο Νηρέας Χαλανδρίου με 15-3 τον Επειο hλιδας.

Οι παραπάνω αγώνες ξεκίνησαν την Παρασκευή και ολοκληρώθηκαν χθες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΝΟΚ έλαβε μέρος σε τελική φάση μετά από δέκα και πλέον χρόνια. Παρ' όλα αυτά ήταν μία από τις τέσσερις ομάδες που τσέκαραν εισιτήρια για την παραπάνω κατηγορία. Κάτι που λίγοι... περίμεναν, αλλά το πίστεψαν οι πολίστες του ΝΟΚ και επιστρέφουν με το εισιτήριο για την Α2 στις αποσκευές τους.

Τα αποτελέσματα στον όμιλο του ΝΟΚ έχουν ως εξής:

1η αγωνιστική

Επειος Ηλιδας - Ν.Ο. Καλαμάτας 7-11

ΑΕΚ - ΝΑΟ Κέρκυρας 15-7

2η αγωνιστική

ΑΕΚ - Ν.Ο. Καλαμάτας 15-8

Επειος Ηλιδας - ΝΑΟ Κέρκυρας 3-13

3η αγωνιστική

Επειός Ηλιδας - ΑΕΚ 4-15

ΝΑΟ Κέρκυρας - Ν.Ο. Καλαμάτας 8-8

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΑΕΚ 9 (45-19)

2. Ν.Ο. Καλαμάτας 4 (27-30)

3. ΝΑΟ Κέρκυρας 4 (28-26)

4. Επειος Ηλιδας 0 (19-41)