Παρασκευή, 19 Ιούλιος 2019 14:51

Στις 7 Σεπτεμβρίου το “8ο κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών”

Γράφτηκε από τον

 

Για μια ακόμη χρονιά, 8η συνεχόμενη, ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας διοργανώνουν το “8ο κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών” το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στην παραλία Καλαμάτας (Ακτή ΝΟΚ).

Ενας αγώνας που έχει γίνει θεσμός και σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, προκειμένου να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Ο αγώνας γίνεται με τη στήριξη του Αρχέγονου Κύτταρου Αίματος (Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας), του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) και της Περιφέρειας Πελοποννήσου- Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας.

Αγώνες δρόμου και κολύμβησης

Το “8ο κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών” θα έχει αγώνες κολύμβησης 500μ, 1500μ και 3000μ και αγώνα δρόμου 5km.

Οι εγγραφές ξεκινούν την 1η Αυγούστου και πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στις ιστοσελίδες του ΝΟΚ www.nok.gr και του ΣΔΥΜ www.sdym.gr, ενώ την ημέρα του αγώνα θα γίνονται δεκτές περιορισμένες εγγραφές. Το μήνυμα του αγώνα, σύμφωνα με τους διοργανωτές αναφέρει: “Συμμετέχουμε στον αγώνα με σύνθημα:
Δώρισε την ευκαιρία για ζωή, γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών και κάνε τη λευχαιμία παρελθόν. Η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών δεν είναι φιλανθρωπία αλλά μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης”.